Heras Hekwerken voor een totaaloplossing

Het bedrijf Heras hekwerken is een toonaangevend bedrijf op het gebied van hekwerken en poorten. Buiten de basis, de hekwerken, zijn ze gespecialiseerd in allerlei beveiligingstoepassingen van monitoren tot op afstand bedienbare poorten. In dit artikel meer over dit bedrijf.

Wat geschiedenis van Heras hekwerken

Heras hekwerken is in 1952 opgericht door Frans Ruigrok, die hekken standaardiseerde en tevens de introductie deed van bouwhekken. Hij deed dit vanuit, hoe kan het ook anders, een boerenschuur en breidde zijn activiteiten langzaam uit tot een volledige standaardisatie van de productie.

Heras maakt sind 1987 deel uit van de internationale organisatie CRH, een beursgenoteerde organisatie met een 80.000 medewerkers die in ruim 35 landen een omzet van ruim 20 miljard behalen. (zie voor organisatie www.crh.ie ).

In Nederland zijn er regiokantoren in Oirschot, Ridderkerk, Heerhugowaard en Zwolle met daarnaast de vestiging Heras Parking Security Systems in Rijswijk voor parkeerregulering.
Heras telde in 2009 (in Nederland) ruim 450 medewerkers, waarvan 150 eigen monteurs. Daarnaast wordt gewerkt met vaste montagepartners, waar ook nog eens 100 monteurs werkzaam zijn.

Hekwerken bij Heras

Heras hekwerken zijn er in allerlei soorten, maten en voor allerlei toepassingen geschikt. Afhankelijk waar u een hekwerk voor nodig heeft, kunt u bij Heras vanwege de bijna oneindige mogelijkheden altijd wel slagen.

Hekwerken kunnen dienen om onbevoegden fysiek van uw terrein te weren of om een afschrikwekkende werking te hebben. Soms is een laag hek voldoende als u bijvoorbeeld autoverkeer wilt weren of juist een hoog hek om inbrekers te ontmoedigen.

Een aantal mogelijke hekwerken zijn:
 • plantsoenhek
 • sporthekwerk
 • trapveld hekwerk
 • staalmat hekwerk
 • gaashekwerk
 • spijlenhekwerk
 • barrière hekwerk
 • ballenvanger

Heras heeft als een van de doelstellingen het duurzaam zijn van de gebruikte materialen. De productie wordt milieuvriendelijk gehouden door alternatieve oppervlaktebehandelingen toe te passen.

De gekozen hekwerken kunnen geintegreerd worden in een totaalconcept met camerasystemen (CCTV), detectie, toegangscontrole en (rol)poorten.

Als speciale toepassing heeft Heras Hekwerken bijvoorbeeld in DierenPark Amersfoort voor de separatie-ren van de Algazellebok een hekwerk geleverd dat ervoor zorgt dat de bok gescheiden kan worden van de vrouwtjes. Zo kan voorkomen worden dat de Algazellenjongen in de koude wintermaanden geboren worden. Hierdoor worden de overlevingskansen van de jongen vele malen vergroot.

Het Heras Experience Center

Een trend die je bij steeds meer bedrijven ziet is een experience center. Dit is meestal een grote showroom waar verschillende mogelijkheden van de producten van het bedrijf gedemonstreerd en uitgeprobeerd kunnen worden.

Heras heeft ook een centrum geopend in Oirschot en dit centrum heet, hoe kan het anders: het "Heras Experience Center". In dit centrum van een 1.000 m2 laat Heras u alles zien op het gebied van buitenbeveiliging. Uitsluitend op afspraak te bezoeken.

De vestigingen op een rijtje

 • Heras - Hoofdkantoor, Hekdam 1 5688 JE Oirschot
 • Heras Service, Bedrijvenweg 1 5688 XH Oirschot
 • Heras Security Systems, Herder Pasmansdreef 1-4 5688 HW Oirschot
 • Heras Parking Security Systems, Einsteinlaan 26 2289CC Rijswijk ZH
 • Heras Sport, Hekdam 15688JE Oirschot
 • Heras Experience Center, Industrieweg 18 5688 DP Oirschot

De regiokantoren op een rijtje

 • Heras Heerhugowaard, Newtonstraat 34 1704 SB Heerhugowaard
 • Heras Oirschot, Hekdam 1 5688 JE Oirschot
 • Heras Ridderkerk, Leidekkerstraat 6 2984 AV Ridderkerk
 • Heras Zwolle, Baileystraat 6 8013 RV Zwolle

Informatie nodig?

Als u op zoek bent naar een oplossing voor uw beveiligingsprobleem of behoefte heeft aan een afrastering dan kunt u het beste even contact opnemen met een van bovenstaande vestigingen. U kunt dan misschien ook meteen een afspraak maken om eens een kijkje te gaan nemen in het uitgebreide experience centrum.

Lees verder

© 2011 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Erfafscheiding van sierhekken en sierpoortenErfafscheiding van sierhekken en sierpoortenVoor de afscheiding van het eigen erf wordt vaak gedacht aan een gesloten hek of haag. Maar niet iedereen wil zijn of ha…
Tuinafscheiding: afscheiding voor de tuin plaatsenTuinafscheiding: afscheiding voor de tuin plaatsenEr zijn verschillende manieren om een tuinafscheiding te bouwen. Tuinafscheidingen worden geplaatst om verschillende red…
Vuelta 2020 - parcours en rittenschemaVuelta 2020 - parcours en rittenschemaOp dinsdag 20 oktober 2020 gaat de 75e editie van de Vuelta Ciclista a Espana van start in de Spaanse plaats Irun. De sl…
Afscheiding voortuinAfscheiding voortuinMet het tuinseizoen in de picture is het goed weer eens te kijken naar de afscheiding voor de voortuin. Wat kan en wat m…

Tuinarchitectuur: ontwerpen van de tuinTuinarchitectuur: ontwerpen van de tuinVeel mensen willen hun tuin ontwerpen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo zijn er kant-en-klare ontwerpen…
Roos, koningin der bloemenAl eeuwen lang is de roos een erg geliefde tuinplant. Ze wordt daarom ook niet voor niets 'de koningin der bloemen' geno…
Bronnen en referenties
 • http://www.buitenbeveiliging.nl Heras
 • Nl.wikipedia.org/wiki/Ruigrok_Hekwerk
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Gepubliceerd: 15-03-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.