Kleuren in de babykamer

Kleuren in de babykamer De babykamer inrichten wordt gezien als een leuke activiteit, maar kan ook heel lastig zijn. Want: welke kleuren kies je in een babykamer? Er zijn zo veel mogelijk, dat je het misschien ook niet meer goed weet. Welke kleuren kun je kiezen voor de babykamer? Welke combinaties van kleuren passen goed bij elkaar?

De babykamer

De babykamer is de plek waar je baby de eerste jaren zal opgroeien en waar hij of zij zich op het gemak moet voelen. Ook is het leuk om een kamer te maken die je zelf leuk vindt, omdat je er als ouders ook veel tijd zult doorbrengen. Het leukste is natuurlijk als de babykamer een geheel vormt en alles bij elkaar past. De meubels, de muren en de andere accessoires. Er is natuurlijk erg veel mogelijk, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Als je het geslacht van de baby al weet, zou je daar ook op kunnen inspelen. Toch moet je bedenken dat het op de echo toch niet duidelijk te zien was en de baby misschien van het andere geslacht was dan je dacht. Ook hoeven kleuren helemaal niet bij een bepaalde geslacht te passen: een blauwe babykamer voor een meisje kan natuurlijk ook prima.

Houd het rustig

Er wordt aangeraden om rustige kleuren voor de babykamer te kiezen. Maak het niet te druk en kies voor eenvoud. Het is nergens voor nodig om verschillende kleuren te combineren waardoor het geheel erg druk wordt. Houd het rustig. Kies voor twee of drie basiskleuren voor de babykamer en zoek kleuren die goed bij elkaar passen.

Koele kleuren in de babykamer

Koele kleuren kunnen heel goed in een babykamer worden gebruikt. Koele kleuren zijn kleuren als groen, blauw, paars, wit en de kleuren hiertussen. De kleuren worden gezien als ontspannend en rustgevend en passen daarom goed in een babykamer.

Warme kleuren

Kleuren zoals geel, oranje en rood worden gezien als warme kleuren. Deze kleuren kunnen ook goed gebruikt worden in een babykamer, maar kies niet voor hele felle kleuren. Pak zachte kleuren zoals lichtrood, lichtgeel of juist een lichte variant van oranje. Hele felle kleuren ogen al snel druk. Eén felle, warme kleur kan prima in de babykamer, maar zorg dat de rest van de kleuren dan zacht zijn.

Kleurencombinaties

Er zijn verschillende kleurencombinaties waar je uit kunt kiezen voor in de babykamer Om je een beetje inspiratie op te doen vind je hier enkele voorbeelden van leuke combinaties. Andere combinaties en kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk. Zoek vooral iets dat bij jou past

Limegroen met wit

In je babykamer kun je prima kiezen voor een combinatie van limegroen en wit. Dit zijn zachte kleuren en er zijn veel mogelijkheden mee te bedenken. Kies voor bijvoorbeeld witte muren en voor wit met limegroene accessoires en meubels. Op de muren zou je ook nog een strook kunnen maken van limegroen.

Wit, zilver en grijs

Deze drie kleuren passen heel goed bij elkaar en vormen neutrale kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een grijze vloerbedekking, witte muren en zilveren en grijze accessoires. Ook leuk is om een muur zilvergrijs te maken, waar je foto’s of andere leuke dingen op kunt hangen.

Limegroen en aquatinten

Groen en blauw kunnen heel goed bij elkaar en dit kan zelfs goed gecombineerd worden met wit. Kies voor hele lichtblauwe muren en limegroene accessoires. Je kunt verschillende tinten aqua kiezen om zo voor een leuk effect in de babykamer te kiezen.

Aquatinten en geel

Aquatinten en geel kunnen heel goed gecombineerd worden. Een babykamer met deze kleuren kan voor een jongen zijn, maar vormt ook een goede neutrale slaapkamer. Maak de muren lichtgeel of lichtblauw en kies voor de accessoires in geel en blauwe tinten. Hierdoor krijg je een mooi geheel.

Wit, oranje en geel

Wit, oranje en geel zijn drie kleuren die je heel goed kunt combineren in een babykamer. Maak bijvoorbeeld de muren lichtgeel, kies voor een oranje vloer en voor witte accessoires. Je kunt natuurlijk ook de accessoires in verschillende kleuren maken, bijvoorbeeld een combinatie van wit en geel.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost het opknappen van een kinderkamer?Wat kost het opknappen van een kinderkamer?Een kinderkamer gaat slechts een paar jaar mee. Op den duur past de kamer namelijk niet meer bij de leeftijd van uw kind…
Inrichting van een kinderkamerEen kinderkamer moet door het opgroeien van de kinderen eens in de drie tot vijf jaar veranderd worden. Uw kind zal de k…
Interieur babykamerInterieur babykamerMet een baby op komst heb je negen maanden de tijd om na te denken over het interieur van de babykamer: kleuren, kleuren…
Wat kost een baby?Wat kost een baby?Een baby krijgen is een mooie en ingrijpende gebeurtenis in het leven. Het gezin bevat na de geboorte één persoon meer.…

Thonet introduceert design 'aankleed'fauteuil GRTZThonet introduceert design 'aankleed'fauteuil GRTZEnkele jaren nadat de stoel GRTZ opviel als inzending voor de Thonet Mart Stam Prijs, is de stoel in productie genomen.…
Licht in de gang door een bovenlichtLicht in de gang door een bovenlichtEen bovenlicht is een raam boven een deur en vormt een onderdeel van een veranderde bouwstijl vanaf de zeventiende eeuw.…
Bronnen en referenties
  • Viva.nl
  • Zwangerschapspagina.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 06-07-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.