Inrichting van een kinderkamer

Een kinderkamer moet door het opgroeien van de kinderen eens in de drie tot vijf jaar veranderd worden. Uw kind zal de kamer op den duur kinderachtig gaan vinden. U kunt door relatief kleine aanpassingen een kamer geheel veranderen. Bij het inrichten van een kinderkamer moet u eigenlijk al rekening houden met het feit dat uw kind na een paar jaar geheel andere wensen heeft. Door een kinderkamer te voorzien van behang met print erop van bijvoorbeeld Nijntje, kunt u er vanuit gaat dat u opnieuw moet gaan behangen uiteindelijk. Een kinderkamer kunt u op de groei instellen door alvast rekening te houden met de toekomstige wensen. U kunt namelijk ook een egaal behang nemen en met stickers of schilderijen de gewenste figuurtjes aanbrengen.

Meubeltjes uit een babykamer

De meeste ouders besteden zeer veel aandacht aan de inrichting van de babykamer. Dit is ook een leuke manier om u voor te bereiden op de komst van de baby. De spullen die erin komen te staan zijn zorgvuldig uitgezocht en is veel geld aan uitgegeven. Bijvoorbeeld de kast kunt u nog vele jaren blijven gebruiken voor de inrichting van de kinderkamer. Indien u de kleuren neutraal houdt en niet kiest voor prints, hetzelfde geldt voor de gordijnen en de muurdecoratie. De meeste meubeltjes uit de babykamer kunt u echter niet meer gebruiken en zou u kunnen verkopen.

Meubeltjes van de babykamer verkopen
Zodra de babykamer een peuterkamer gaat worden, kunt u veel spullen van de babykamer van de hand doen. Bepaalde onderdelen kunt u hergebruiken, en de rest kunt u proberen te verkopen via Marktplaats of Ebay. Op deze manier kunt u een deel van de kosten van de inrichting van de peuterkamer weer compenseren.

Van een babykamer naar een peuterkamer

De babykamer wordt volledig ingericht naar de smaak van de ouders. Voor de peuterkamer geldt al dat er rekening gehouden moet worden met de wensen van uw kind. Dit zal nog geen gedetailleerd beschrijving van de wensen worden, maar uw peuter kan wel al gaan kiezen voor een bepaalde basiskleur en een figuurtje waar uw kind veel waarde aan hecht. Dit kan bijvoorbeeld zijn prinsessen of de auto´s uit de serie van `Cars´. Met goedkope schilderijtjes en andere accessoires kunt u de slaapkamer goedkoop aanpassen aan de wensen van uw kind.

Van een peuterkamer naar een basisschool kind

Kinderen die naar de basisschool gaan willen meedoen met vriendjes en vriendinnetjes. Ze willen hun slaapkamer dan ook aanpassen aan trends. Hun smaak is sterk afhankelijk van het jaar van het basisonderwijs waar ze in zitten. Van de een op de andere dag kunnen de wensen veranderen.

Bij de inrichting kunt u hier rekening mee houden door een gematigde kleurstelling aan te houden en de gewenste sfeer aan te brengen met kleine toevoegingen. Een muur die een sterk opvallende kleur heeft zal uw opgroeiende kind kunnen gaan tegenstaan op den duur. In de hoogste klassen van de basisschool krijgen ze al huiswerk mee, een bureau op de kamer is dus een nuttige toevoeging.

Vanaf de basisschool

De kinderen vanaf 12 jaar zullen een sterk uiteen lopende smaak ontwikkelen. De inrichting is nu volledig afhankelijk van de individuele wensen van uw kind.
© 2010 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Interieur kinderkamer: peutersInterieur kinderkamer: peutersVeel uitgangspunten waarmee je een babykamer inricht, zijn bij de inrichting van een kinderkamer (peuter of klein kind)…
De verschillende soorten behangDe verschillende soorten behangEr zijn heel veel verschillende soorten behang verkrijgbaar. Wat voor behang u ook kiest, het is verstandig om behang in…
Behangen, hoe moet je zelf behangen?Behangen kun je zelf doen. Er zijn vele soorten behang te koop. Kies eerst het soort dat je wilt gebruiken. Heb je een b…
Leuke tips voor de inrichting van je babykamerOver de inrichting van je babykamer denk je vaak goed en lang na. Je baby verdient immers een mooie kamer met mooie meub…

Je keuken renoveren voor weinig geldEen nieuwe keuken kost een pak geld, maar een facelift kan ook goedkoper. Met deze handige tips zorg je ervoor dat je ke…
Nieuwe keuken kopen, waar moet u op letten?Nieuwe keuken kopen, waar moet u op letten?Een nieuwe keuken is niet goedkoop en meestal een grote aankoop waar u jarenlang plezier van kunt hebben. Het is echter…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 20-09-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.