Wat kost het opknappen van een kinderkamer?

Wat kost het opknappen van een kinderkamer? Een kinderkamer gaat slechts een paar jaar mee. Op den duur past de kamer namelijk niet meer bij de leeftijd van uw kind. Tijd om de kamer op te knappen. Tot het moment dat kinderen volwassen zijn, zullen ze vier tot vijf verschillende slaapkamerinrichtingen moeten hebben. U gaat zelf een babykamer inrichten. Tegen de tijd dat ze ongeveer vier zijn, zullen ze toe zijn aan een nieuwe kamer. Ze gaan zich namelijk te groot voelen voor de babykamer. Zodra ze in de hogere groepen terecht komen van het basisonderwijs, zullen ze weer een andere smaak krijgen. Vervolgens komen ze in een leeftijdssegment dat de wensen zich snel gaan opvolgen. U kunt de kosten beperkt houden, maar enkele honderden euro’s bent u altijd kwijt.

Wat kost een babykamer?

Voordat de baby komt, wordt er door de ouders veel geld en energie gestoken in de babykamer. Dit is namelijk een manier om naar het moment van de geboorte toe te leven. Dit is ook gelijk een dure kamer, want alles moet perfect zijn en alles moet nog gekocht worden. Met enig speurwerk kunt u nog veel geld besparen door te kunnen profiteren van hoge kortingen. U kunt ook gaan voor een showmodel om geld te besparen.

Wat kost een kleuterkamer?

Tegen de tijd dat ze naar de basisschool gaan, willen ze geen babykamer meer hebben. Zelfs in het geval de kamer er niet uitziet als een babykamer, willen ze toch een andere kamer. Dit komt doordat hun omgeving hun kamer een babykamer noemt. In deze fase is de kans groot dat de kamer een uitgesproken thema moet krijgen, zoals Cars of prinsessen. Van deze kamer weet u dat deze slechts een korte periode aan te houden is. Tegen de tijd dat ze zeven of acht jaar zijn, zullen ze zich gaan afkeren tegen de gekozen thema.

Wat kost een kinderkamer?

In deze fase kunt u veel geld gaan besparen door het neutraal te houden. U moet niet meer gaan kiezen voor uitgesproken kleuren of bijvoorbeeld een bed in de vorm van een auto. Op deze manier kunt u er voor zorgen dat de spullen meerdere jaren mee gaan. U moet nu investeren in degelijke spullen die jarenlang mee gaan. Koop een degelijke en mooie kast, die ze ook nog in hun tienerjaren op hun kamer willen houden.

Slaapkamer goedkoop een andere uitstraling geven

U hoeft niet altijd honderden euro´s te investeren om een slaapkamer een andere uitstraling te geven. Door de kleuren op de muren te veranderen, gaat de slaapkamer er al volledig anders eruit zien. Aangevuld met een vloerkleedje in een kleur naar keuze, kunt u uw kind het gevoel geven dat de kamer volledig verandert is. Zorg daarnaast er nog voor dat alle spullen op een andere plek komen te staan, en uw kind is weer helemaal tevreden.

Door uw kind te betrekken in het opknappen van de kamer, krijgt uw kind precies wat hij of zij wil, en zorgt u er ook voor dat ze er blij mee zijn. Het kind bepaalt de kleuren in de kamer, de ouders kunnen alleen bijsturen.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inrichting van een kinderkamerEen kinderkamer moet door het opgroeien van de kinderen eens in de drie tot vijf jaar veranderd worden. Uw kind zal de k…
Interieur kinderkamer: peutersInterieur kinderkamer: peutersVeel uitgangspunten waarmee je een babykamer inricht, zijn bij de inrichting van een kinderkamer (peuter of klein kind)…
Baby op komst, wat verandert er financieel?Baby op komst, wat verandert er financieel?De komst van uw eerste kind brengt hoge kosten met zich mee. Deze kosten worden niet alleen veroorzaakt door de uitgaven…

Insectenetende planten als kamerplantIeder levend wezen heeft zijn voorkeurmenu. Toch, tussen de vele groene planten, zijn er slechts zes families die naast…
Slaap en slapeloosheidSlaap en slapeloosheidEen goede nachtrust is essentieel om goed te kunnen functioneren. Toch zijn er heel veel mensen waarvoor een goede nacht…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 02-03-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.