Fleur je huiskamer op voor het najaar

Fleur je huiskamer op voor het najaar Zo hebben nog veel mensen voor het voorjaar ingepland dat ze toch wel het nodige moeten ondernemen om de woning op orde te krijgen, witten van de muren e/o het plafond, alles goed soppen etc.etc., dan is er voor het najaar wel dat we de woning weer “winterklaar” willen hebben. Gezelligheid voor de lange winteravonden voor TV, de computer of gezellig met vrienden. Wat zijn zoal de mogelijkheden?

Starten

Start nooit met direct spulletjes te gaan kopen. Ga allerlei winkels af die accessoires voor in de woning verkopen. De grote woonhuizen, maar ook de kleine winkels (ook met 2e hands spullen) in het centrum. Zo vorm je een beeld wat er zoal te krijgen is, wat je mooi vind en wat je mogelijk in je woning kunt plaatsen.

Met deze ideeën ga je naar huis en laat je op je inwerken wat je zoal gezien hebt. Ga dan pas kijken naar je woning en hoe dit er bij staat. Maak een lijst met dingen die absoluut vervangen moeten worden, welke leuk zouden zijn in je woning te plaatsen en de twijfelgevallen.

De woning

Begin in je woning altijd met de basiselementen. Een bank, fauteuil, eethoek, tv etc. etc. Deze basiselementen vormen de kern van je woning. Als dit nog naar wens is en op de gewenste plaats staat kan je bekijken waar je accessoires wilt hebben. Een berg sierkussens in een bank kan leuk staan, maar als ze niet functioneel zijn en bij het zitten uit de bank gegooid worden, mis je toch een deel van het doel. Doseren is altijd belangrijk.

“Prop” je huis niet vol, er zijn zoveel leuke snuisterijen voor in je woning, maar het effect loopt snel terug als je niet weet waar je kijken moet. Less is more wordt nogal eens gezegd, en dat blijft een wijze les. Dat wat je als basis nodig hebt in je huiskamer en vul het aan met enige verfraaiing. Dit kan bijvoorbeeld een mooie grote vaas of beeld zijn waar een spot op staat. Zet er dan niets vlakbij, want dat leidt alleen maar af. Geef de mooie vaas of het beeld de juiste om daar mooi te staan en bewonderd te worden.

Symmetrie brengt bijvoorbeeld weer rust en evenwicht in huis. Te denken valt aan planten, kandelaren of bijvoorbeeld stoelen.

Kleuren en patronen voor het najaar

  • Het lijkt bijna vanzelfsprekend maar ook dit najaar zijn de verschillende bruintinten weer in bij de accessoires. De bruintinten zijn wel diepbruin van kleur. Tevens vindt je de meer warme rood- en auberginetinten terug.
  • Verder doen drukke patronen het op de muur goed, met diep rood/paars richting aubergine, afgewisseld met effen banen.
  • Bij alle accessoires zie je het contrast van druk patroon met effen terug. Zo komt een druk patroon niet erg op je af en kan je prettig combineren.
  • De 2e hands spulletjes zijn er ook weer. Kleine bijzet kastjes of tafeltjes die een bepaalde “ruwheid of doorleefdheid” hebben.

Tot slot

Bedenk dat je met wat accessoires veranderen al veel aan je huis kunt toevoegen, zonder enorme kosten te maken. De 2e handsspulletjes zijn bovendien lekker geprijsd als je naar winkels gaat die 2e hands spulletjes verkopen. De grote winkelketens hebben de kastjes en tafeltjes uiteraard ook, maar zijn nieuw en “ oud gemaakt”. Duurder en niet echt dus!
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woonaccessoires en hoe toe te passenWoonaccessoires en hoe toe te passenWoonaccessoires zijn voorwerpen die de sfeer in een woning voor een groot deel kunnen bepalen als aanvulling op het basi…
Blauw in de woonkamerBlauw in de woonkamerBlauw wordt vaak als te koel voor de woonkamer betiteld en meer geschikt voor de slaapkamer of de badkamer. Dit is niet…
Kaarsen sfeermakersKaarsen sfeermakersWaren kaarsen in het verleden meer sfeermakers in de donkere en koude wintermaanden, inmiddels weten we wel beter. Kaars…
Hoe kun je je woonkamer decoreren met zwart?Zwart is een hele intense kleur en veel mensen durven het daarom niet goed aan hun huis met zwart te decoreren. Toch kan…

Je ruimte in huis vergroten voor een groot feestJe ruimte in huis vergroten voor een groot feestMet een klein huis kan het lastig zijn om een groep vrienden uit te nodigen voor een feestje. Echter, je hoeft je feestj…
Koop voor hetzelfde geld een energiezuinige koelkastKoop voor hetzelfde geld een energiezuinige koelkastOude koelkasten zijn stroomvreters. Maar ook sommige nieuwe koelkasten of koelvriescombinaties kunnen er wat van. Een en…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 26-08-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.