Directwonen, bemiddelaar van huurwoningen

Directwonen, bemiddelaar van huurwoningen Wanneer je op zoek gaat naar een huurwoning kom je in de wondere wereld terecht van woningcorporaties en bemiddelaars die klaar staan om je te helpen met het vinden van een woning. Directwonen is één van de vele particuliere bemiddelaars die er op dit moment zijn.

Directwonen

Directwonen is een particuliere bemiddellaar die sinds 1990 opereert op de Nederlandse markt en onderdeel is van Qmulus. Hier valt ook Kamernet, Goed Beheer en Gis Apartments onder. Directwonen is momenteel de marktleider met een marktaandeel van 21%. Directwonen is simpelweg een bedrijf wat bemiddelt tussen de huurder en verhuurder. De huurder kan hier terecht voor het huren van een woning en de verhuurder kan zijn woning aanbieden om verhuurt te worden. Directwonen zorgt ervoor dat de juiste huurder bij de verhuurder wordt gezorgd en andersom. Directwonen heeft momenteel 32 vestigingen door het land en ruim 120 medewerkers. Gemiddeld helpen ze rond de 10.000 mensen elkaar jaar aan een nieuwe woning.

Wat voor huurwoningen biedt Directwonen aan?

Je kunt bij Directwonen terecht voor verschillende huurwoningen. Je kunt zoeken voor een Kamer of een zelfstandige woonruimte maar ook naar een garage en dergelijke. Ze bieden verschillende ruimtes aan van verschillende oppervlaktes zowel kaal als gemeubileerd. Ze bieden huurwoningen aan tussen de 100 en 3500 euro. Directwonen biedt huurwoningen aan in de volgende steden:

AlkmaarDordrechtLeeuwardenZaandam
Almere/LelystadDrentheLeidenZoetermeer
AmersfoortEde/WageningenMaastrichtZwolle
AmsterdamEindhovenNijmegen
ApeldoornEnschedeNoord Limburg
ArnhemGroningenRotterdam
Bergen op Zoom/Roosendaal/ZeelandHaarlemSchiedam/Vlaardingen
BredaHeerlenSpijkenisse / ZHE
Den BoschHilversumTilburg
Den HaagHillegersberg/LansingerlandUtrecht
Delft/GoudaIJssel- en Lekstreek

Hoe gaat Directwonen te werk?

Inschrijving

Voordat je kunt gaan zoeken naar een huurwoning dien je je eerst in te schrijven bij Directwonen. Dit kun je online doen of bij één van de vestigingen. Je sluit een zogenoemde abonnement af waarbij je kunt kiezen voor een standaard abonnement van 35 euro per jaar welke je toegang geeft tot de huurwoningen. Je kunt ook kiezen voor de deluxe abonnement welke 45 euro per jaar kost en waarbij je 70 smsís krijgt die je op de hoogte houden wanneer er een woning gevonden is die aan jouw wensen voldoet. Bij de inschrijving wordt er gekeken naar je woonwensen om een match te vinden.

Toegang huurwoningen

Wanneer je je hebt ingeschreven krijg je toegang tot het aanbod huurwoningen. Voor de inschrijving kun je al wel zien wat voor huizen Directwonen heeft, maar je kunt ze niet verder bekijken of op reageren. Na het inschrijven wordt je dagelijks op de hoogte gehouden (email of SMS) zodra er een match is gevonden qua je woonwensen. Wekelijks krijg je een totaal overzicht met alle woningen waar enkele van je wensen aan voldoen. Je krijgt ook een inlognaam en wachtwoord om in te loggen op de website van Directwonen.

Heb je een geschikte huurwoning op het oog dan kun je je aanmelding voor een bezichtiging van de woning. Bij de bezichtiging is een medewerker van Directwonen aanwezig.

Hoe gaat de afhandeling wanneer ik een woning heb gevonden?

Overeenkomst

Wanneer je akkoord gaat met de woning dien je een voorlopige huurovereenkomst te ondertekenen. Deze overeenkomst verbindt jou al wel aan de woning, maar de verhuurder van de woning dient eerst nog akkoord te gaan voordat de overeenkomst definitief is. Gaat de verhuurder akkoord dan ben je officieel huurder van de woning.

Kosten

Er worden enkele kosten in rekening gebracht wanneer de huurder en verhuurder akkoord gaan de overeenkomst. Wanneer de huurder het voorlopige overeenkomst ondertekend gaat deze al akkoord met enkele kosten en is hieraan dus ook verbonden wanneer de verhuurder akkoord gaat. Wanneer de verhuurder niet akkoord gaat zijn er ook geen kosten voor de huurder.

Wat zijn de kosten voor het huren van een woning bij Directwonen?

Je gaat bij het huren van een woning akkoord met de volgende kosten:

  • Vooruitbetaling één maand huur
  • Borg (gelijk aan één maand huur)
  • Bemiddelingskosten (gelijk aan één maand huur)
  • Contractkosten (rond 80 euro)
  • BTW 19%

Deze kosten dienen vooraf betaald te worden.

Voor meer informatie kun je terecht bij de website van Directwonen.
© 2010 - 2022 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inkomen te hoog voor een sociale woningMensen met een hoog inkomen, hebben geen recht op een sociale huurwoning. Huurders met een stijgend inkomen gaan op den…
Ik ga voor een huurhuisIk ga voor een huurhuisEr zijn meer Nederlanders die wonen in een koophuis dan in een huurhuis. Toch heeft het huren van een huis grote voordel…
Koopwoning of huurhuis in 2021?Koopwoning of huurhuis in 2021?De prijs van een koopwoning is gestegen, maar de huren van een sociale huurwoning gaan ook omhoog. Wat kunt u in 2021 he…
Een huis huren in AlkmaarEen huis huren in AlkmaarAlkmaar is een gewilde stad om in te wonen. Veel mensen willen er een huis kopen of huren. Wanneer je een huurwoning in…

Huurwoning kopen: Voordelen, nadelen, kosten en huurkoopKopen van een huurwoning kan interessant zijn, of dat nou je eigen woning is of een andere voormalige huurwoning. Maar w…
Hoe vermijd ik een miskoop bij een te renoveren woning?Een te renoveren woning is normaalgezien goedkoper dan een nieuwbouw en kan na renovatie een aardige meerwaarde aan de w…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.