Inspiratie opdoen voor de inrichting van je huis

Inspiratie opdoen voor de inrichting van je huis Wil jij de inrichting van je huis volledig aanpassen? Dan kun je inspiratie opdoen op veel verschillende manieren. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschriften, bekijk speciale woonprogramma's of ga reizen. Welke tips zijn er allemaal om jouw perfecte inrichting te creëren voor je huis?

Jouw interieur

Het interieur van een huis is erg persoonlijk. Het zegt namelijk erg veel over je persoonlijkheid en je stijl. Toch vinden veel mensen het nog niet eens zo gemakkelijk om het huis in te richten op een manier die bij hen past. Gelukkig zijn er wel allerlei manieren om inspiratie op te kunnen doen, waardoor je een interieur kunt creëren dat bij je past en die ook nog eens uniek en speciaal is. Welke tips zijn er allemaal?

Zorg voor een begin

Als je je interieur wilt aanpassen, is het handig om voor een begin te zorgen. Als je een begin-idee hebt, is het al veel makkelijker om de rest in te vullen. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van je bankstel of kast. Wat past daar goed bij? Misschien wil je graag een bepaald schilderij in de aandacht zetten. Dit soort dingen kunnen de prima basis zijn voor een beginpunt bij de inrichting en het kleurgebruik in je huis. Je kunt vanuit dit beginpunt besluiten hoe de rest eruit kan komen te zien.

Doe inspiratie op uit tijdschriften en boeken

Er zijn erg veel tijdschriften en boeken die over de inrichting en het interieur van huizen gaat. Je kunt dus veel inspiratie opdoen in tijdschriften of boeken. Je hoeft overigens echt niet een heel interieur uit één tijdschrift te halen. Gebruik het puur om ideeën op te doen en een beeld te krijgen van wat jij mooi en interessant vindt.

Andere huizen

Andere huizen kunnen ook een bron van inspiratie zijn. Je kunt bij vrienden of kennissen ideeën opdoen voor je eigen woning. Ook kun je naar winkels gaan die bepaalde inrichtingen hebben. Dit kan bij veel woonwinkels. Dit is een goede manier om te zien hoe iets eruit kan zien en wat je met elkaar kunt combineren.

Woonprogramma's

Woonprogramma's op televisie kunnen voor veel inspiratie zorgen. Er zijn veel programma's waarbij men net wat dingen doen die afwijken, maar die ook erg mooi zijn. Juist omdat je ook een eindresultaat ziet, kun je bepalen of jij dit mooi vindt of niet.

Geschiedenis

Heb jij een historisch huis? Dan kan dat je inspiratiebron zijn. Pas de kleuren aan op de historie van het huis. Je kunt bijvoorbeeld proberen om meubels uit een bepaalde tijd in je huis te plaatsen. Denk aan meubels uit de tijd waar het huis ook in is gebouwd.

Reizen

Reizen kan ook een goede manier zijn om inspiratie op te doen. Waarom spreekt een bepaald hotel of gebouw je zo aan? Je kunt er eventueel foto’s van maken en thuis bekijken wat de mogelijkheden zijn met de dingen die uit het vakantieland zo mooi zijn. Je kunt ook kijken naar souvenirs die je mee hebt genomen. Waarom spreekt dit je aan? Zijn het de kleuren? Is het juist het patroon of is er iets anders waardoor je het zo mooi vindt? Het kan een prima beginpunt zijn voor je interieur.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doet een interieurarchitect?Wat doet een interieurarchitect?Een huis inrichten is voor iemand met creatieve en inspirerende ideeën een genot. Voor anderen ligt dat anders, en lever…
Inspiratie voor een onderwerp van je artikelMis je de inspiratie om een nieuw onderwerp voor een artikel te vinden? Het is niet altijd makkelijk om een onderwerp te…
Welk interieuradvies kan je krijgen van de interieurstylistWelk interieuradvies kan je krijgen van de interieurstylistZie je bij anderen wel eens een bepaalde sfeer of uitstraling die je erg mooi vindt? Doorgaans heeft men dan interieurad…

Ruimte in interieur is belangrijk maar wordt vaak onderschatHet is een zeer essentieel onderdeel in het interieur, zoals ook materialen, vormen en kleuren een ruimte een bepaalde s…
Inrichting keukensInrichting keukensDe inrichting van keukens moet goed doordacht zijn. Per slot van rekening moeten we aan een keuken vele jaren plezier be…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 25-11-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.