Meubels laten overspuiten: vaak goedkoper dan vervangen!

Meubels laten overspuiten: vaak goedkoper dan vervangen! Wil je je interieur een nieuwe uitstraling geven of heb je net een nieuw meubelstuk gekocht en valt iets anders nu uit de toon? Een alternatief voor het vervangen van je meubels is het laten overspuiten van één of meer meubelstukken. Het inschakelen van een meubelspuiterij voor een dergelijke opdracht is in veel gevallen goedkoper dan het aanschaffen van iets nieuws. De meeste meubelspuiterijen werken met een spuitcabine waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over verfdampen in je huis of het moeten afdekken van de rest van je meubilair.

Meubels overspuiten: hoe werkt het?


Meubels laten overspuiten

Stel je voor: je hebt net een prachtige nieuwe tafel gekocht en deze staat geweldig in je woonkamer. De boekenkast die verder nog in prima staat is past nu echter totaal niet meer in het interieur. Dit is een veelvoorkomende ergernis. Vaak denken mensen dat de enige oplossing in dat geval is om de kast dan ook maar te vervangen. Dit is echter zonde wanneer de kast zelf nog in goede staat is en is bovendien vaak niet goedkoop. In dat geval zou je ook kunnen overwegen om de uit de toon vallende kast over te laten spuiten in een kleur die beter bij het geheel past. Besteed je deze opdracht uit aan een meubelspuiterij dan kun je precies kiezen voor de kleur en glans die jij wilt. Wanneer je beschikt over echte kwaliteitsmeubelen waaraan een prijskaartje hangt dan is het overspuiten vaak bovendien goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe kast.

Het laten overspuiten van een meubel is niet alleen een optie wanneer één van je meubelen uit de toon valt. Je kunt er ook voor kiezen om een hele set meubelen te laten overspuiten om zo je hele interieur een metamorfose te laten ondergaan.

Hoe gaat het overspuiten in zijn werk?

Wellicht overweeg je om je meubilair een andere kleur te geven door zelf aan de slag te gaan met kwast en roller. Hiermee bereik je echter nooit het resultaat dat een spuiterij kan bereiken. Niet alleen gaan er dan professionals mee aan de slag, spuiterijen maken tevens meestal gebruik van een professionele spuitcabine. Het voordeel hiervan is dat je thuis niet eerst alles hoeft af te dekken en je je bovendien geen zorgen hoeft te maken over verfdampen en werklui in je huis. In de meeste gevallen is het mogelijk om de over te spuiten meubelstukken op te laten halen. Na het spuiten en drogen worden ze dan vervolgens op een afgesproken tijdstip weer thuis bij je afgeleverd.

Soorten afwerking: mat, zijdeglans en hoogglans

Naast kleur is een van de belangrijkste keuzes die je maakt wanneer je één of meerdere meubels wilt laten overspuiten die voor het type afwerking. Globaal zijn de keuzes die je hebt die tussen mat, zijdeglans en hoogglans. Als je weleens voor een schap met blikken verf hebt gestaan zullen deze termen je bekend voorkomen. Kies je voor mat dan kies je voor de meest rustige uitstraling die bovendien het beste dekt en eventuele oneffenheden of beschadigingen camoufleert. Hoogglans geeft de meeste glans en is meestal alleen geschikt op een effen ondergrond. Vaak wordt voor deze glansgraad gekozen voor de keuken of kinderkamer omdat een oppervlak met hoogglans makkelijk schoon te maken is. Zijdeglans zit tussen mat en hoogglans in. Oppervlakken die gespoten zijn in zijdeglans zijn nog steeds makkelijk schoon te maken maar geven een wat rustiger uitstraling.

Ben je niet zeker van je keuze voor een bepaalde glansgraad dan kun je hierover tevens advies vragen aan een meubelspuiterij. Zij kunnen je vertellen of een oppervlak überhaupt geschikt is voor hoogglans. Bij een offerteaanvraag kun je deze vraag daarom ook openlaten als je het nog niet zeker weet.

Offerte bij een meubelspuiterij aanvragen

Wil je een van je meubelen laten overspuiten in een kleur van jouw keuze? De prijzen die meubelspuiterijen hiervoor rekenen kunnen zeer uiteenlopen. Het zal je niet verbazen dat de kosten van het overspuiten van je meubelstukken geheel afhankelijk is van het type meubel(s), het te spuiten oppervlak en de keuze voor het type afwerking. Om er zeker van te zijn dat je niet veel te veel betaalt doe je er verstandig aan meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een goed overzicht van de kosten die je kunt verwachten en kun je beter beslissen of je gaat voor overspuiten of toch voor vervangen van je meubel. Hiervoor heb je alleen een globaal idee nodig van wat je wilt. Zo kun je opgeven om wat voor meubel(en) het gaat en wat voor soort afwerking je wilt hebben.
© 2017 - 2023 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…
Het huis inrichten met design meubelsHet huis inrichten met design meubelsEen trendy woonkamer wie wil het niet. In grote woonboulevards worden we overspoeld met de mooiste meubels, lampen en al…
Keukenkastdeurtjes vervangen of verven: je keuken opknappenKeukenkastdeurtjes vervangen of verven: je keuken opknappenEen mooie nieuwe keuken kan ook met een klein budget. Met het vervangen van keukenkastdeurtjes door nieuwe keukenkastfro…
Steigerhouten meubels voor binnen en buitenAlles over steigerhouten meubels voor binnen en buiten. Steigerhouten meubelen zijn al even een trend, en omdat ze in el…

Welke lampsoorten bestaan er onder andere?Welke lampsoorten bestaan er onder andere?Er bestaan talloze verschillende lampsoorten. Hierbij kun je denken aan onder andere ledlampen en halogeenlampen. Niet e…
De sprietplant of graslelie: stekken en verzorgenDe sprietplant of graslelie: stekken en verzorgenAls je van hangplanten houdt die je op iedere hoogte in de woonruimte kunt aanbrengen dan is de sprietplant of Chlorophy…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sferrario1968, Pixabay
  • http://www.wat-kost-het.nl/verbouwen/wat-kost-meubels-spuiten-meubelspuiterij-kosten
  • http://opmerkelijk-meubelspuiterij.nl/vestiging/
  • https://www.verfwebwinkel.nl/blogs/verf/mat-zijdeglans-of-hoogglans/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 04-03-2020
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.