Het huis inrichten met design meubels

Het huis inrichten met design meubels Een trendy woonkamer wie wil het niet. In grote woonboulevards worden we overspoeld met de mooiste meubels, lampen en allerhande decoratie artikelen. Buiten deze ‘’standaard’’ meubels kan er ook worden gekozen voor design meubels. De aanschaf van een design meubel biedt verschillende voor- en nadelen maar bij een juiste keuze zal de aanvulling op het interieur groot zijn.

Design meubels

Iedereen kent het begrip design. Maar wat is design? Design is bijna even lastig te omschrijven als kunst. Het woord design is afkomstig van het Franse woord designare en betekent tekenen of aanduiden. In de loop der jaren is de betekenis van het woord veranderd en verwijst meestal naar een speciaal gemaakte serie producten van een ontwerper.

Design meubels

Design meubels zijn weer hip en trendy. Naast design meubels zijn ook design lampen en allerlei woon accessoires opnieuw hip. Onder de term ‘retro ‘ worden oude design meubels opnieuw aangeboden en geven het interieur een leuke twist.

Waar kopen?

Nieuwe design meubels zijn te koop op het internet en in de meer exclusieve woonwinkels. Omdat design meubels vaak prijzig zijn en in beperkte oplage verkrijgbaar worden ze in grote getale nagemaakt. Let bij het de aanschaf van een design meubelstuk daarom goed op en verzeker uzelf ervan dat het om een echt stuk gaat. Nagemaakte design meubels zijn vaak van slechte kwaliteit en behouden niet de waarde als dat van origineel meubelstuk. Natuurlijk biedt een goede replica een uitstekend alternatief bij een beperkt budget.

Een boost voor het interieur

Design meubels vormen vrijwel altijd een zeer goede aanvulling op het hedendaagse interieur. Zowel nieuwe design meubels als retro meubels geven een verouderd interieur al snel een flinke oppepper. Door de grote variatie in vorm en kleur is voor vrijwel elk interieur een geschikt meubelstuk te vinden.

Een meestal kostbare investering

Door de exclusiviteit van design meubels kan de prijs vaak hoog oplopen. De bedragen kunnen vele malen keer hoger uitvallen dan de prijzen van ‘standaard’ meubels. Toch kan de aanschaf een goede investering zijn. Door de exclusiviteit blijven de meubels vaak erg populair bij de consument en verliezen hierdoor nauwelijks waarde. Bovendien is de kwaliteit en afwerking vaak erg goed. Meubels die vooral hun waarde behouden zijn de zogenaamde ‘design klassiekers’.

Design Klassieker

Design klassiekers iedereen heeft er wel eens van gehoord maar wat zijn het? Er worden continue nieuwe producten op de markt gebracht zo ook nieuwe ontwerpen voor stoelen, banken en tafels om ons hedendaagse interieur mee in te vullen. Sommige van deze ontwerpen zijn een dusdanig succes dat ze vele jaren populair blijven. Deze ontwerpen vallen onder de term ‘ design klassieker’. Bekende design klassiekers zijn de stijlvolle Barcelona Chair of de meubels van Charles en Ray Eames. Deze meubels zijn tientallen jaren geleden ontworpen en nog steeds zeer populair!

De voor- en nadelen van design meubels

De voordelen van de aanschaf van een design meubel zijn:

  • Design meubels behouden hun waarde beter met name design klassiekers.
  • De kwaliteit en afwerking zijn vaak erg goed.
  • Design meubels zijn een waardevolle toevoeging aan vrijwel elk interieur.

De nadelen zijn:

  • Design meubels vergen vaak een grote investering.
  • Het product wordt vaak nagemaakt en is soms moeilijk te onderscheiden van het origineel.

Voorkom een miskoop

Om een miskoop te voorkomen is het belangrijk veel informatie in te winnen alvorens het meubel aan te schaffen. Kijk, vergelijk en kies het perfecte design.
© 2010 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Scandinavisch design?Wat is Scandinavisch design?Anno 2016 zie je steeds vaker Scandinavische invloeden in interieurs terugkomen. Maar wanneer kun je iets daadwerkelijk…
Goedkoop design-meubelen aanschaffenGoedkoop design-meubelen aanschaffenBen je van plan je huis opnieuw in te richten met design-meubelen, dan is de keuze groot. Alleen hangt er doorgaans wel…
IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?IPhone 8, 8 Plus en iPhone X: wat is het verschil?Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe iPhones geïntroduceerd. Inderdaad, drie! Hiertoe behoren de iPhone 8 en 8 P…

Welke kleuren kun je goed combineren? Advies voor inrichtingWelke kleuren kun je goed combineren? Advies voor inrichtingEen roze, oranje of misschien toch wel een zwarte muur het blijft lastig kiezen. Vooral het combineren van kleuren kan t…
Een goedkoop interieur voor de woonkamer samenstellenEen goedkoop interieur voor de woonkamer samenstellenHet inrichten van de woonkamer is een leuke maar vaak ook een kostbare bezigheid. Door verschillende onmisbare elementen…
Bronnen en referenties
Reactie

Chantal, 22-07-2010
Wij hebben laatst ook een designmeubel gekocht een Leolux bank, zijn er heel blij mee! Reactie infoteur, 24-07-2010
Beste Chantal,

Een uitstekende keuze om te kiezen voor een design meubel. Deze meubelen zijn vaak van betere kwaliteit en gaan hierdoor langer mee.

Ik wens je heel veel succes met je verdere inrichting en geniet van je prachtige bank.

Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.