Keukenkastdeurtjes vervangen of verven: je keuken opknappen

Keukenkastdeurtjes vervangen of verven: je keuken opknappen Een mooie nieuwe keuken kan ook met een klein budget. Met het vervangen van keukenkastdeurtjes door nieuwe keukenkastfrontjes te plaatsen of door het verven of spuiten van de keukenkastjes kom je tot een echte keukenrenovatie. Het renoveren van je keuken door de frontjes van de keukenkastdeurtjes te vervangen of een verfbeurt voor de keukenkastjes geef je je keuken een heel andere uitstraling, en creëer je een succesvolle keukenrenovatie! Als je je huidige keuken zat bent en je keuken is aan vernieuwing toe, is het een leuke uitdaging om met weinig geld je keuken toch een echte opknapbeurt te geven. Het vervangen van je keukenkastdeurtjes door nieuwe frontjes te plaatsen of het verven van de keukenkastjes maakt een groot verschil. En zeg nu zelf, geeft het geen voldoening wanneer je met een klein budget je keuken een hele andere uitstraling hebt weten te geven? Je kunt je keuken echt als nieuw maken.

Keukenkastdeurtjes vervangen

Je kunt de keukenkastdeurtjes vervangen door het plaatsen van nieuwe frontjes. Op bepaalde merken keukens kunnen keukenkast frontjes alleen vervangen worden als de hoogte- en breedtemaat overeenkomen. Qua keukendeurfronten is eigenlijk alles mogelijk: hoogglans, mat, houtdecors en hout en alle kleuren. Wanneer u kiest om uw keuken te renoveren door middel van andere fronts op de keukenkasten, laat u iemand thuis komen die monsters meeneemt. Het is belangrijk dat u in het echt kunt zien hoe de kleur en het materiaal is, en hoe dit overkomt in úw keuken op úw keukenkastjes. Hoeveel verschil keukenrenovatie kan maken door het plaatsen van nieuwe frontjes op de keukenkastdeurtjes kunt u bekijken op deze website: www.elbe.nl. U ziet, vervangen van keukenkastfronts maken een enorm verschil en geven de keuken een totaal andere uitstraling.

Let bij het renoveren van je keuken op de maatvoering per merk. Keukenrenovatie gebeurt meestal bij oudere keukens die destijds een andere maatvoering hadden. Vraag of de leverancier van de keukenkastfronts maatwerk verricht en laat een exacte offerte maken zodat u niet achteraf schrikt van de prijs van de renovatie van uw keuken. Zelf frontjes plaatsen op de keukenkastdeuren Het is mogelijk bij ieder keukenmerk om frontjes te laten leveren zonder scharnierboringen, die worden er dan los bijgeleverd. Het is dan eenvoudig om deze op de juiste hoogte in de keukenkastjes te hagen. Let op bij ladesystemen. De laatste jaren is de bevestiging van de lade aan het front nogal veranderd en dit is niet eenvoudig weer goed te krijgen. Het is dus verstandig om hier eerst even een monteur naar te laten kijken.

Prijs van keukenkast fronten

Renovatiefronten komen gemiddeld op 200 euro per m2.

Keukenkastdeurtjes verfen

Spuiten
Wanneer je het eng vindt om keukenkastdeurtjes zelf te verven, kun je overwegen om ze te laten spuiten. Om je keukenkastdeuren te laten spuiten moet je bij een meubelspuiterij zijn.
Wanneer de folie van de keukenkastjes los is, dan is dit geen probleem.

De folie wordt er afgeblazen en de keukenkastjes krijgen een nieuwe primerlaag.
De kastjes zijn meestal binnen 10 dagen klaar.

Zelf verven
Zelf de keukenkastdeurtjes verfen en zo tot een geslaagde keukenrenovatie komen, is niet moeilijk. Wel moet u de juiste stappen doorlopen zodat de verf op de keukendeurtjes er strak op zit en goed op blijft zitten. Voor het schuren ga je de keukenkastdeurtjes goed ontvetten met een ontvetter. De keukenkasten schuur je eerst goed op met een fijne korrel. Dan breng je een goede primer aan. Informeer bij de bouwmarkt wat een goede primer is voor het materiaal van de keukendeurtjes. Het verven van de keukenkastdeurtjes doe je niet met een kwast, maar met een kleine roller. Interieurstickers zijn leuk om te gebruiken op de keukenkastdeurtjes. Je creëert een totaal andere look door het gebruik van deze stickers, een kers op slagroom nadat de keukenkastjes mooi in de nieuwe kleur staan. Op Internet zijn tal van trendy stickers te bestellen en bekijken. Hou er wel rekening mee, dat de keukenkastdeurtjes niet tijdloos zijn wanneer er een interieursticker op zit. Toch is het de moeite waard om even te vermelden.

Wilt u de keukenrenovatie helemaal afmaken, dan kan je behalve het verven/spuiten van de keukendeurkastjes of het plaatsen van nieuwe fronten op de keukendeuren ook het werkblad vervangen en de handgrepen.

Lees verder

© 2010 - 2023 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost het renoveren van een keuken?U kunt de levensduur van uw keuken verlengen door hem te laten renoveren. Een keukenrenovatie bespaart u duizenden euro’…
Badkamer renovatie zelf doenBadkamer renovatie zelf doenEen badkamer renovatie kost vaak veel geld. Er zijn verschillende manieren om met minder geld toch een vernieuwde badkam…
Je keuken renoveren voor weinig geldEen nieuwe keuken kost een pak geld, maar een facelift kan ook goedkoper. Met deze handige tips zorg je ervoor dat je ke…

Zoldertrappen in verschillende soorten en matenWie een huis met een schuin dak bewoont, heeft in negen van de tien gevallen een bergzolder onder de nok, voor de ski's,…
Het belang van rookmeldersIn meer dan 5.000 Nederlandse woningen breekt er jaarlijks brand uit. Rookmelders kunnen dan wel geen brand voorkomen, z…
Reactie

Barbera Schumacher, 06-12-2010
U adviseert om alvorens keukenkastdeurtjes zelf te schilderen eerst te schuren met fijn schuurpapier en NA het schuren de deurtjes te ontvetten. Ik zou het precies andersom doen: dus EERST ontvetten en dan pas schuren. Doe je het in de door u geadviseerde volgorde dan loop je de kans eventueel aanwezig vet in de deur te schuren en zie het dan nog maar eens te verwijderen. En een keukendeurtje is natuurlijk altijd min of meer vet. Het is dus m.i. echt belangrijk om de door u geadviseerde volgorde om te draaien. Reactie infoteur, 08-12-2010
Ja, dat is waar. Het is een fout die ik heb gemaakt in het artikel. Eerst ontvetten en dan schuren, dat is de goede volgorde. Ik zal het direct even veranderen, voordat iemand de foute volgorde doet.
Bedankt.

Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.