Vijf goede redenen om uw dak van mos te ontdoen

Misschien vraagt u zich af: Waarom moet ik mijn dak ontmossen? Hieronder staan vijf belangrijke redenen om uw dak mosvrij te maken. Deze komen bovenop het feit dat het hele huis schoongemaakt wordt, dus waarom het dak niet? Als het dak schoon is ziet het huis er heel anders uit. Dan straalt het de gasten tegemoet. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Mosvrij maken van uw dak

Wanneer u een foto van uw huis zou zien voor en na het reinigen van het dak dan is het verschil voor iedereen duidelijk. Mos groeit maar langzaam. Elk jaar komt er iets meer. U raakt aan de aanblik gewend. Het is uw eigen huis dus u kijkt door het vuil heen. Na het verwijderen van mos van uw dak ziet u pas het enorme verschil. Uw huis is in een klap veel mooier geworden. Mosbestrijding van het dak is eigenlijk een kleine, simpele renovatie die ervoor zorgt dat u zich voelt alsof uw in een nieuw huis woont. Gun uw huis een make-over met ongekend mooi resultaat. Er zijn bedrijven die er hun specialisatie van hebben gemaakt om daken te ontmossen.

1. Verhoog de levensduur van het dak

Een dak dient goed onderhouden te worden, dat garandeert langere levensduur van het dak. Door mos kan lekkage ontstaan. Het repareren van een lekkage is een aanmerkelijk duurdere handeling dan het ontmossen van daken. Bovendien kunt u voor een hoge schadepost komen te staan. Door het ontmossen van uw dak voorkomt u deze schade en blijft uw dak langer in optimale conditie.

2. Verbeter het aanzicht van uw pand

Het huis krijgt een totaal ander aanzien door het mos te verwijderen. De eerste indruk is het belangrijkst. Bezoekers zien eerst de buitenkant van uw huis. Het huis stijgt in waarde als u het goed onderhoud geeft door het dak mosvrij te maken. Kantoorpanden en bedrijven met schone panden geven positieve uitstraling aan de klant.

3. Wilt u het huis verkopen?

Speciaal voor mensen die hun pand willen verkopen is het belangrijk om een huis in optimale conditie te laten zien. Een huis met een schone, mosvrije aanblik zorgt dat eventueel geïnteresseerde kopers van een huis niet gelijk afgeschrikt worden en zich afvragen of het huis wel goed onderhouden is. Een huis wat er prachtig schoon uitziet zal een hele andere indruk geven aan makelaar en kopers. Een mosreiniging kan op deze manier bijdragen aan stijging in de waarde van uw huis.

4. De eerste indruk van uw huis

Wanneer u bezoek ontvangt dan zal de eerste indruk het langst blijven hangen. De buitenkant van het huis is het eerst wat mensen zien. Niemand controleert het dak gelijk maar het dak geeft wel een belangrijke bijdrage aan de algehele eerste indruk. Uw huis of pand straalt positiviteit uit als het totaal schoon is.

5. Mos reinigen bij bedrijfspanden

Een kantoorpand, hoofdgebouw, bedrijf of instelling heeft er veel belang bij om het pand in in optimale conditie te laten zijn. Mos reinigen van het dak hoort daar bij. Uw pand is uw visitekaartje. Door het zo schoon mogelijk te houden genereert u een positieve uitstraling die ertoe leidt dat klanten meer geneigd zijn met u zaken te doen. De eerste positieve indruk die klanten van een pand krijgen nieuwe klanten sneller over de drempel helpen en bestaande klanten langer aan uw bedrijf binden.
© 2012 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontmossen van daken: hoe doe je dat?Voor de lange levensduur van je dak, en om dure herstellingen aan je woning te vermijden, is het regelmatig ontmossen va…
Tijd voor de tuin: Zo houden we ontsierend mos uit ons gazonTijd voor de tuin: Zo houden we ontsierend mos uit ons gazonTuinliefhebbers die voor een fleurig grastapijt kozen, worden jaarlijks met ontsierende mosvorming geconfronteerd. Dit b…
De efficiente huisvrouw / -man: de open haardEen open haard in huis geeft veel sfeer. Het is gezellig verzamelen rond het vuur in de wintermaanden. Als het wintersei…
Dakreiniging: zo maken we ons dak weer als nieuwDakreiniging: zo maken we ons dak weer als nieuwZonder hoogtevrees kunnen we perfect ons dak zélf reinigen en ontmossen. Is dat niet het geval, dan kunnen we nog altijd…

Strijken: maak het jezelf gemakkelijk!Strijken: maak het jezelf gemakkelijk!Zelden ontmoet je zo'n medemens dat plezier heeft in strijken. We willen vooral resultaat, en snel graag. Het gemakkelij…
Een georganiseerd huisEen georganiseerd huisSommige mensen leven graag in een puinhoop en andere leven graag in een steriel huis en het grootste gedeelte van de men…
Bronnen en referenties
  • Dm dakontmossen mortier
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 18-06-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.