Huis voorbereiden op een bezichtiging

Huis voorbereiden op een bezichtiging Bij een geplande bezichtiging van uw huis moet u ervoor zorgen dat uw huis de perfecte indruk gaat achterlaten op de potentiële kopers. Met onderstaande tips hebt u een grotere kans om uw huis te verkopen. Bij een bezichtiging kunt u als verkoper invloed uitoefenen op de verkoopkansen. Op basis van de foto’s en de omschrijving op het internet zijn de kijkers geïnteresseerd geraakt om het huis te gaan bekijken. Een bezichtiging is slechts een verkoopkans, maar deze kans moet u met beide handen aangrijpen.

Het huis moet schoon, fris en opgeruimd zijn

Het belangrijkste is dat de kijkers in een huis komen die fris ruikt en er schoon uitziet. Zorg er ook voor dat het huis netjes is, want ze moeten een opgeruimd indruk krijgen van het huis. Dit is ook gelijk de belangrijkste tip die u in acht moet nemen.

Voorkom kleine gebreken

Lampen moeten het doen, plinten moeten vast zitten en verf moet niet afbladeren. Kleine gebreken wijzen de kijkers erop dat ze nog heel veel werk moeten verrichten voordat ze het huis in kunnen trekken. Het zijn vaak gebreken die slechts een kwartiertje tot een half uurtje werk kosten om ze te repareren. Bel uw verzekeraar indien u een scheur hebt in één van de ramen, want waarschijnlijk bent u ervoor verzekerd.

Tuin netjes maken en de kliko uit zicht

De voortuin is het eerste wat mensen zien. Een onverzorgde tuin zorgt gelijk al voor een onverzorgde indruk. Dit kan er al voor zorgen dat de kijkers een negatief beeld gaan vormen over het huis. Zorg voor een nette en opgeruimde tuin. Zet de kliko’s tijdelijk in de garage of schuur en zorg ook gelijk voor een opgeruimde schuur en garage.

Huisdieren en kinderen het huis uit

Door de kinderen en de huisdieren tijdelijk uit te besteden, kunnen de kijkers zich concentreren op het huis. Voorkom geurtjes uit een kattenbak en verwijder deze voor de bezichtiging.

Zorg voor veel licht in het huis

Lichtinval is belangrijk in een huis. Zorg ervoor dat de gordijnen en de vitrages zoveel mogelijk open staan, zodat er veel licht binnen valt. Een luxaflex moet u niet open zetten, maar juist helemaal omhoog trekken. Hierdoor krijgt u namelijk nog meer lichtinval.

De kamers moeten niet vol staan

Het huis moet zo ruim mogelijk lijken. Dit kunt u beïnvloeden door ruimte te creëren. Haal overbodige meubelstukken weg zodat de kijkers meer het gevoel van ruimte krijgen. Speelgoed moet in de kamer niet in zicht liggen en er moet niet teveel decoratie in het huis staan. Een volle vensterband geeft een rommelige indruk.

Neutrale kleuren aan de muren

De slaapkamers opnieuw schilderen of behangen gaat u veel moeite en geld kosten, maar het is over het algemeen een goede investering. Hiervan hebt u namelijk ook weer baat bij eventuele toekomstige bezichtigingen van het huis. Zorg voor neutrale kleuren aan de muren, want de meeste mensen zullen de voorkeur geven aan deze kleuren. Andere kleuren zijn vaak een kwestie van smaak. Zorg ervoor dat er geen verflucht meer hangt bij de bezichtiging. Dit geeft de kijkers mogelijk het gevoel dat u vochtvlekken aan het verbergen bent.

Rondleiding zelf doen of door de makelaar laten doen?

Iedereen kan een huis laten zien en de pluspunten benoemen, maar de gemiddelde makelaar heeft meer ervaring en weet beter hoe hij of zij dingen moet zeggen en wat er bewaard moet worden voor een volgende bezichtiging.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gouden tips om uw huis te verkopenGouden tips om uw huis te verkopenU krijgt slechts weinig kansen om uw huis te verkopen. U doet er dus verstandig aan om alle kansen met beide handen aan…
Snel je huis verkopenEen huis verkopen kan soms lang duren. Wil je het proces versnellen, zorg er dan voor dat het huis er opgeruimd uitziet.…
Huis verkopen - De vijf beste tips voor een open huisHuis verkopen - De vijf beste tips voor een open huisTwee keer per jaar worden er open huis routes uitgezet langs huizen die in de verkoop staan. Voor de verkopers een ideal…
10 tips om je huis beter te verkopen10 tips om je huis beter te verkopenAls je je huis wilt verkopen, moet je zorgen dat je huis tijdens een bezichtiging zo goed mogelijk uit de verf komt. Dat…

Veiligheid bij brand: heelhuids aan brand ontsnappenVeiligheid bij brand: heelhuids aan brand ontsnappenDoor een klein ongelukje in huis is de kans reëel, dat een klein vuurtje in een kort tijdsbestek uitgroeit tot een snel…
De wachttijden voor een sociale huurwoningDe wachttijden voor een sociale huurwoningDoordat woningcoöperaties steeds meer sociale huurwoningen in de verkoop doen blijven er momenteel steeds minder sociale…
Bronnen en referenties
  • http://casaenco.blogspot.nl/2012/09/11-last-minute-tips-voor-de-open-huizen.html
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.