Huis verkopen - De vijf beste tips voor een open huis

Huis verkopen - De vijf beste tips voor een open huis Twee keer per jaar worden er open huis routes uitgezet langs huizen die in de verkoop staan. Voor de verkopers een ideale mogelijkheid op hun huis op de best mogelijke manier te presenteren. Het is de grootste frustratie van verkopers. U maakt voor een bezichtiging het huis perfect in orde, blijken de kijkers geen serieuze geïnteresseerden te zijn. U hebt het huis en de tuin netjes gemaakt, maar de kijkers zijn geen potentiële kopers. Tijdens een open huizen route hebt u de mogelijkheid om uw huis in één keer aan meerdere geïnteresseerden te tonen. Op deze dag moet u alles perfect in orde hebben. Met onderstaande tips kunt u de verkoopkansen verbeteren.

Schakel een stylist in voor de finishing touch

Niet iedere verkoper heeft het budget om het huis opnieuw in te laten richten door een stylist. Ook met een klein budget kunt u een stylist inschakelen die de nodige tips kan geven. Door kleine aanpassingen door te voeren kunt u uw huis al beter presenteren. Met de stylist kunt u een budget afspreken. Er hoeven niet altijd dure nieuwe meubels gekocht of gehuurd worden om uw huis een betere eerste indruk te laten geven.

Huis moet perfect schoon zijn

Een grote afknapper is een vies en stinkend huis. Potentiële kopers kunnen hier niet doorheen kijken want het geeft een gehele slechte indruk van het huis. Bij een stinkend huis zullen de potentiële kopers met een negatieve blik naar de rest van het huis kijken. Zelfs als het probleem te verhelpen is door het goed schoon te maken. Het hele huis hoeft niet naar bloemen te ruiken, maar het moet in ieder geval schoon en fris zijn.

Verhelp kleine gebreken

Door zeer kleine irritatiepuntjes weg te halen vergroot u de verkoopkansen enorm. Een loszittende deurklink, ontbrekende plintjes en defecte lampen zijn problemen die zeer eenvoudig te verhelpen zijn. Los deze kleine minpuntjes op. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld loszittend behang of gescheurd behang. U doet er ook verstandig aan om goed te letten op de kleurstelling van de muren. U moet zichzelf altijd afvragen: “zullen de meeste mensen blij worden van deze kleuren”. Als het antwoord “nee” is, moet u de muren een neutraal kleurtje geven.

Uw tuin kan het huis verkopen

Potentiële kopers zien eerst de voortuin. Dit is dus de eerste indruk van het huis. Zorg in ieder geval voor een nette en opgeruimde tuin. Dit kost u hooguit een paar uurtjes de tijd en voor de verkoop kan het een groot verschil maken. U hoeft de hele tuin niet om te gooien om het meer aansprekend te maken, het moet er gewoon netjes uit zien. Een paar bloembakken kan het verschil al maken.

Probeer uw huis niet zelf te verkopen! Hier is de makelaar voor

Het is irritant dat u bij een open huis de kijkers op de voet volgt en het hele huis gaat ophemelen. Ook bij het kopen van een huis moeten de kopers u de verkoop gunnen. Als de verkoper irriteert, dalen de verkoopkansen. Blijf op gepaste afstand volgen en probeer de mensen de ruimte te geven. Verwijs voor de onderhandelingen over de verkoopprijs naar de makelaar. Deze is namelijk gespecialiseerd in het onderhandelen.

Laatste tip – bak geen appeltaart! Dit is inmiddels achterhaald.
© 2014 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gouden tips om uw huis te verkopenGouden tips om uw huis te verkopenU krijgt slechts weinig kansen om uw huis te verkopen. U doet er dus verstandig aan om alle kansen met beide handen aan…
Huis verkopen op de Open Huizen DagHuis verkopen op de Open Huizen DagTwee keer per jaar organiseert de NVM de Open Huizen Dag. Deze vinden plaats in het voorjaar en in het najaar.
Huis verkopen aan makelaar: Wat zijn voordelen en nadelen?Je huis verkopen gaat in de huidige markt dikwijls niet snel genoeg. En dat is vervelend om meer dan één reden. Je kunt…
Verkoop van je huis, tips en trucsVerkoop van je huis, tips en trucsJe gaat je huis verkopen en hebt een nieuwe woning gekocht. Maar er rijst een probleem: je kan je oude woning niet verko…

Is het kopen van een huis alleen voor gezonde mensen?Is het kopen van een huis alleen voor gezonde mensen?Bij het kopen van een huis moet je niet alleen voldoen aan de inkomenseisen, maar je moet ook gezond genoeg zijn om een…
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 23-03-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.