Snel je huis verkopen

Een huis verkopen kan soms lang duren. Wil je het proces versnellen, zorg er dan voor dat het huis er opgeruimd uitziet. Het kan nooit kwaad om te investeren in een goede opknapbeurt. De buitenkant van je huis is het visitekaartje, dus besteed daar aandacht aan. Kies daarnaast een goede makelaar en overweeg of je de woning ook op funda of op jaap.nl wilt plaatsen. Bereid als laatste de bezichtiging goed voor; ruim je huis op en breng eventuele dieren ergens anders onder.

Hoe ziet het huis er uit?

Zorg er allereerst voor dat je huis er representatief uitziet. Als je een goede eerste indruk wilt maken op toekomstige kopers, zorg er dan voor dat de woning er opgeruimd uitziet. Dit heeft twee voordelen:
Ten eerste verkoopt het huis makkelijker en daarnaast wil je binnenkort toch verhuizen, dus kun je de spullen die je niet gebruikt, beter nu bij het vuil zetten. Probeer je voor te stellen hoe een potentiële koper naar je huis kijkt. Dit valt waarschijnlijk niet mee, omdat je er woont, dus het kan nooit kwaad om een kennis of vriend eens met een kritisch oog te laten meekijken.

Huis opknappen.

De binnenkant van de woning is belangrijk, maar je eerste visitekaartje is de buitenkant. Zorg er daarom voor dat de tuin er netjes uitziet. Daarnaast kan het geen kwaad om de kozijnen een nieuwe verfbeurt te geven. Als je van buiten naar binnen kijkt, wat stoort je dan aan de woning? Een nieuw behang in de woonkamer en nieuwe frisse gordijnen in de logeerkamer kunnen je huis al een heel ander uiterlijk geven.

Makelaar.

Kijk goed rond, voordat je met een makelaar in zee gaat. Laat je niet gek maken door een goede prijs en taxatie, want een Makelaar die zijn vak verstaat, taxeert je huis op de juiste waarde. Vraag advies aan vrienden of familie als je een taxateur uitkiest. Laat dit niet door de makelaar zelf doen, want hij heeft er hoogstwaarschijnlijk ook zelf belang bij.

Je huis op het internet.

De bekendste website waar je je huis te koop kunt zetten is Funda.nl

Funda heeft in Nederland een marktaandeel van 90%. Toch zijn er meer zoekmachines voor huizen te vinden. Een daarvan is Jaap.nl

Voordeel van deze websites is dat je huis voor een heel groot publiek te ‘bezichtigen’ is. Funda heeft daarnaast nog een aantal functies om je woning er nog meer uit te laten springen. Hier zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, maar als je huis er sneller door wordt verkocht, dan is het ’t overwegen waard:

  • Woning in beeld: Om de woning zichtbaar te maken voor zo veel mogelijk potentiële kopers, kun hem een maand lang op de hoofdpagina van Funda neerzetten.
  • 360 graden foto. Dit is een foto waarmee bezoekers de directe omgeving van het huis kunnen bekijken. Zo krijgen bezoekers een completer beeld van de sfeer.
  • Ook is het mogelijk om een video te laten maken. Bezoekers krijgen dan een interactieve rondleiding in je huis.

De bezichtiging.

Het moment is aangekomen dat de eerste kijkers je huis komen bezichtigen. Met de volgende tips, krijgen potentiële kopers een goed beeld van de woning:

Opruimen. Zorg dat het geen rommel is in je huis. Dit schikt kopers af en de waarde van je huis zal dalen.
Huisdieren. Zorg er voor dat kijkers niet worden lastig worden gevallen met loslopende huisdieren, daarnaast kunnen katten of hondenharen een rommelig beeld geven van de woning, waardoor de waarde zal dalen.
© 2008 - 2024 Realvision, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis verkopen kosten: Wat kost het verkopen van je woning?Wanneer je je huis wilt gaan verkopen, zijn daar aanzienlijke kosten mee gemoeid. Denk bijvoorbeeld aan het courtage voo…
Woning en makelaar zoeken op huizenzoekerWoning en makelaar zoeken op huizenzoekerU wilt een woning of ander vastgoed kopen, maar hoe gaat u dat aanpakken. Er zijn vele makelaars in vastgoed, zowel voor…
Huis verkopen stappen: Hoe ga je stap voor stap te werk?Huis verkopen stappen: Hoe ga je stap voor stap te werk?Wanneer je voor de eerste keer zelf je huis wilt verkopen, weet je waarschijnlijk niet waar je moet beginnen. Met deze e…
Je huis snel verkopenJe huis snel verkopenIn deze tijd blijven huizen erg lang te koop staan. Sommige huizen worden gewoon niet verkocht. Alle eigenaren van huize…

Verborgen gebreken in nieuw gekochte woningVoor de meesten van ons is de koop van een nieuwe woning een feest. Deze feeststemming kan echter omslaan als er na de a…
Bieden op een woning die niet te koop staatBieden op een woning die niet te koop staatJe hebt het huis van je dromen gevonden! Eén probleempje: het huis staat helemaal niet te koop. In Amerika is het al vri…
Realvision (6 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.