Gouden tips om uw huis te verkopen

Gouden tips om uw huis te verkopen U krijgt slechts weinig kansen om uw huis te verkopen. U doet er dus verstandig aan om alle kansen met beide handen aan te grijpen. In dit artikel treft u een aantal tips aan om uw huis snel te kunnen verkopen. U kunt uw huis alleen verkopen als er ook mensen zijn die het huis gaan bezichtigen. Het is dus eerst zaak om de kijkers binnen te krijgen. De kijkers die uw huis komen bekijken, moeten onder de indruk zijn van het huis. Door onderstaande tips in acht te nemen vergroot u de kansen om uw huis te verkopen.

Bepaal een realistische vraagprijs

Uiteraard wilt u de beste prijs voor uw huis. U moet echter wel realistisch blijven. Het is slim om met een scherpe prijs de huizenmarkt te betreden. Vaak wordt de strategie gehanteerd om eerst een hoge vraagprijs te hanteren, om deze later weer te kunnen verlagen. Het is echter verstandiger om met een scherpe vraagprijs te beginnen. In de eerste weken dat uw huis te koop staat hebt u namelijk de grootste kans om uw huis te verkopen.

Uw huis moet perfect op het internet staan

Potentiële kopers gaan niet meer in de etalages bij de makelaars kijken. Huizen worden verkocht op het internet. U moet dus zorgen voor een perfecte presentatie. De teksten moeten de grootste voordelen van uw huis belichten en de foto’s zijn nog belangrijker. Zorg voor foto’s die van hoge kwaliteit zijn, waar uw huis goed in naar voren komt. De gefotografeerde ruimtes moeten goed zijn ingericht en vooral opgeruimd zijn. Het kan de moeite lonen om een professionele fotograaf hiervoor in te huren.

Huis in perfecte staat brengen voor de bezichtiging

U krijgt mogelijk niet veel kansen om uw huis te tonen aan potentiële kopers. U moet er bij iedere bezichtiging vanuit gaan dat de kijkers de kopers zijn. Zelfs in het geval u er niet veel vertrouwen in hebt. Dit houdt in dat u het huis moet opruimen en schoonmaken en de tuin moet er netjes bij liggen. Een appeltaart bakken om een lekkere geur te verspreiden is achterhaalt en werkt niet meer. Het huis moet vooral schoon en fris ruiken. U moet voorkomen dat er een verflucht hangt, want dat kan mensen achterdochtig maken. Ze kunnen denken dat u vochtplekken door een lekkage hebt weggewerkt.

Zet de puntjes op de “i”

Bepaalde gebreken aan het huis hebt u mee leren leven. Sommige gebreken zijn met een kleine inspanning of investering te verhelpen. Kleine details kunnen namelijk net het verschil maken tussen het huis wel of niet verkopen. Bijvoorbeeld een scheurtje in één van de ramen kunt u in veel gevallen gratis laten verhelpen. De rekening kunt u namelijk indienen bij de verzekeraar. Andere kleine ongemakken zijn bijvoorbeeld loszittende deurkrukken, ramen die niet meer goed sluiten en deurtjes van keukenkastjes die los zitten.

Zorg ook voor neutrale kleuren in het huis. U vindt een bepaalde kleur mogelijk leuk, maar u moet het huis afstemmen op de kleuren die de meeste mensen leuk vinden. Voorafgaand aan de verkoop het huis opnieuw schilderen, kan wonderen doen.
© 2012 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vraagprijs bieden: Hoeveel lager bieden dan de vraagprijs?Vraagprijs bieden: Hoeveel lager bieden dan de vraagprijs?Op dit moment heb je als koper van een huis veel meer ruimte dan vroeger om te onderhandelen, wanneer het gaat om de vra…
Huis na drie jaren nog niet verkocht? Trek uw conclusiesHuis na drie jaren nog niet verkocht? Trek uw conclusiesIn de jaren 2008 tot en met 2012 maakt de huizenmarkt zware jaren door. In 2012 staat er een record aantal aan huizen in…
Beste strategie: hoge vraagprijs of lage vraagprijs?Om een huis te kunnen verkopen, moet u eerst bezichtigingen krijgen. Op het moment dat de onderhandelingen beginnen, moe…
Huis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsHuis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsIndien het u maar niet lukt om uw huis te verkopen? Moet u mogelijk de vraagprijs van het huis verlagen.

Studentenkamer efficiënt inrichtenStudentenkamer efficiënt inrichtenEindelijk is het je gelukt, een kamer! Een eigen plek die je naar hartenlust mag inrichten. Maar hoe kun je dat eigenlij…
Huis verkopen op de Open Huizen DagHuis verkopen op de Open Huizen DagTwee keer per jaar organiseert de NVM de Open Huizen Dag. Deze vinden plaats in het voorjaar en in het najaar.
Juul (897 artikelen)
Laatste update: 17-06-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.