Hout-aluminium ramen

Hout-aluminium ramen Hout-aluminium ramen zijn anders van binnen dan van buiten. Zo kunnen uw ramen binnen zijn gemaakt van een zachte houtsoort en buiten van weerbestendig aluminium. Het principe van hout-aluminium ramen is simpel maar ingenieus.

Principe van hout-aluminium ramen

Een venster op basis van hout-aluminium bestaat uit twee delen. Het binnenste en beschermde deel bezit de eigenlijke functie van venster. De buitenste beschermende laag, is echter zó ontworpen dat die geen vaste verbinding vormt met de overige bouwdelen en van binnenuit door middel van klemgrepen gemakkelijk is af te nemen.

Door de beschermende mantel van aluminium heeft een hout-aluminiumraam een extreem hoge weerstand tegen weersinvloeden. Maar naast deze elementaire voordelen biedt de mogelijkheid om in kleur te variëren tussen de verschillende materialen, de vensters nog een extra decoratief cachet.

Onderhoudsvrij buiten, behaaglijk binnen

Het fascinerende aan ramen bestaande uit hout en aluminium ligt enerzijds in de onderhoudsvriendelijke perfectie en robuustheid van het aluminiumraam aan de buitenkant, en anderzijds in de behaaglijkheid van een houten raam aan de binnenkant. Door het innovatieve systeem van hout-aluminiumramen is een economisch voordeel tot stand gebracht.

Decoratieve accenten mogelijk

Onverwachte designmogelijkheden kunnen eindelijk worden gerealiseerd. Of het nu de raamgrootte, de kleur of de vorm betreft, niets is onmogelijk. Nieuwe hout-aluminiumvensters kunnen volledig naar de wensen van de bewoner worden ontworpen. Ook driehoekige of vijfhoekige ramen laten zich met dit systeem probleemloos verwezenlijken. Het kleurenpalet bij het ontwerp omvat nagenoeg alle beschikbare kleurnuances. Men zou eigenlijk eens de proef op de som moeten nemen. U zult verrast zijn.

De ramen passen zich volledig bij alle esthetische wensen van de bewoners aan. De buitenkleur kan vrij worden gekozen volgens de RAL-kleurenwaaier. Zo kunnen decoratieve accenten worden aangebracht. Er kan eindeloos worden gecombineerd en gevariëerd in houtsoorten en afwerking. Omdat het houtwerk volledig gevrijwaard is van weersinvloeden, kan men opteren voor verschillende houtsoorten zoals sipo, lariks en eikenhout.

Terwijl de aluminiumdelen aan de buitenzijde zijn afgewerkt in RAL-kleuren, zou u de warme uitstraling van de houtdelen aan de binnenzijde bijvoorbeeld kunnen benadrukken door afwerking met een transparante beits.

Individuele designwensen geen probleem

Uiteraard kan men ook kiezen voor een individuele anodisatie die perfect past in het totaal designconcept van een object. Driehoekig, vijfhoekig, rond ... niets is onmogelijk. Dit flexibele systeem kent onbeperkte mogelijkheden en maakt het een stuk makkelijker om onconventionele wensen individueel in te vullen. Overigens, ook wat de overige prestaties betreft zijn deze ramen tegenwoordig absolute topkwaliteit: geluidsisolatie, warmte-isolatie, ideaal voor elke toepassing.

Onderhoudsarm

Nieuwe hout-alumimiumramen zijn onderhoudsvriendelijk. Door een aan de achterzijde geventileerde aluminium buitenkant worden de houten ramen effectief beschermd. Het qua kleur op de buitenkant afgestemde aluminium kan ook extreme weersomstandigheden doorstaan, waardoor u langdurig van alle onderhoud bent gevrijwaard.

Kosten onder controle

Tot voor kort gold het vooroordeel dat hout-aluminiumramen duur zijn. Maar hoezo eigenlijk? Vroeger was weliswaar de productie met twee verschillende materialen en de combinatie van hout en metaal in het bijzonder, productietechnisch erg duur. Tegenwoordig zijn bij hout-aluminiumramen de aluminium componenten gewoon op de houten delen geklemd. Daardoor kunnen deze systemen door handige klusjesmannen efficiënt worden geïmplementeerd.

En hout-aluminiumramen beantwoorden aan de modernste standaards met betrekking tot warmte-isolatie, geluidsisolatie en glassterkte, en overtreffen die zelfs in sommige gevallen.
© 2010 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aluminium ramen en deurenSteeds meer huishoudens zien de voordelen van het gebruiken van aluminium ramen en deuren. Ze zijn erg onderhoudsvriende…
Renovatie: zo kiezen we het juiste materiaal voor onze ramenRenovatie: zo kiezen we het juiste materiaal voor onze ramenMet de start van de lente, denken velen aan een grondige opknapbeurt of zelfs aan het renoveren van hun woning. Moeten w…
Aluminium kozijnen, wat zijn de voordelen?Aluminium kozijnen, wat zijn de voordelen?Aluminium is een stevig maar licht materiaal, wat niet vervormt of breekt. Aluminium kozijnen hebben vaak een ultra mode…
De voordelen van kunststof ramen en deuren in pvcNaast materialen zoals hout en aluminium, kiezen we vooral de laatste jaren steeds meer voor ramen en deuren in pvc. Dat…

Wonen: Less is moreWonen: Less is moreNatuurlijk kan je je huis volzetten of ga je voor de landelijke stijl die vak veel drukker is, maar 'less is more' is in…
Wonen: alles anders in de woningWonen: alles anders in de woningAls je wat in je woning wilt veranderen is dit goed het met beleid aan te pakken. Beleid in die zin dat het onverantwoor…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 04-10-2013
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.