Open huis organiseren wanneer je verhuisd bent

Je kunt een open huis houden wanneer je je huis wilt verkopen, maar ook wanneer je verhuisd bent. Wanneer je een open huis houdt terwijl je huis te koop staat, dan is dat een ideaal moment voor kopers om je huis te komen bezichtigen. De drempel is dan wat lager en meestal hebben ook andere huizen tegelijk open huis, waardoor het bezichtigen van meerdere huizen beter te combineren is voor potentiële kopers. Een open huis organiseren wanneer je verhuisd bent, heeft als doel om je huis aan veel vrienden en familie tegelijk te laten zien. In dit artikel vind je informatie over waarom je dat zou doen en hoe je dat kunt organiseren.

Waarom een open huis dag organiseren wanneer je verhuisd bent?

Wanneer je verhuist zijn veel mensen nieuwsgierig naar je nieuwe woning. Zelf ben je meestal ook blij en zelfs trots op je nieuwe woning en mede daarom vind je het ook leuk om je nieuwe woning aan iedereen te laten zien. Maar soms kan dat erg veel tijd kosten en zijn er ook mensen bij waar je niet steeds opnieuw een avond voor wilt vrij maken. Denk bijvoorbeeld aan ooms en tantes: wanneer je hen normaal eens per jaar op een familiedag ziet, vind je het misschien nu niet prettig als ze stel voor stel eens op bezoek komen om je nieuwe huis te bewonderen. Terwijl zijn misschien wel heel nieuwsgierig zijn naar waar je gaat wonen en je het verder wel leuk vind om de woning te laten zien. Dan kan het organiseren van een open huis dag ideaal zijn: alle ooms en tantes kunnen dan tegelijk een keer langs komen, bijvoorbeeld tegelijk met de nieuwe buren, collega’s en je vrienden en vriendinnen.

Hoe organiseer ik een open huis dag?

Bij het organiseren van een open huis dag moet je aan een aantal zaken denken. Om te beginnen moet je bedenken wie je uit wilt nodigen. Je kunt er voor kiezen om op die dag iedereen uit te nodigen die wellicht een kijkje wil komen nemen in je nieuwe woning. Dan heb je het dus over familie, vrienden en vriendinnen, collega’s en nieuwe buren. dat lijkt misschien handig, dan heb je ook echt meteen iedereen gehad, maar daarbij moet je je wel van een aantal dingen bewust zijn. Door je collega’s tegelijk met anderen uit te nodigen ga je werk en privé combineren. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het kan verkeerd uitpakken. Maak die keuze daarom bewust. Daarnaast kun je ook overwegen de nieuwe buren een andere keer uit te nodigen. Op die manier heb je meer tijd om je nieuwe buren dan ook echt te leren kennen, want op een open huis dag heb je daar minder tijd voor in verband met alle andere gasten. Vrienden en familie gaan vaak goed samen, zij zien elkaar vaak ook al op verjaardagen. Vrienden zijn wellicht al eerder wezen kijken in je nieuwe woning, maar dan kunnen ze die dag het eindresultaat zien en kan je het zien als een house-warming. Hou tot slot ook rekening met hoeveel mensen je tegelijk kan ontvangen: hoeveel stoelen zijn er en beschik je over statafels?

Voordat je mensen uit kan nodigen, moet je nog bepalen wanneer je een open huis dag wilt organiseren. Probeer daarbij een balans te vinden tussen niet te snel na de verhuisdatum en niet te lang na de verhuisdatum. Als je het te snel doet, is er misschien vanalles nog niet op orde wat je eigenlijk wel af wil (of zelfs moet) hebben om je gasten te ontvangen. Als je te lang wacht met je open huis, dan heb je de kans dat bijna iedereen al eens uit zich zelf is komen kijken en dan is de open huis dag overbodig.

Denk ook na over welke tijd je mensen uit wilt nodigen: de hele dag of bepaalde dagdelen? Wanneer je mensen bijvoorbeeld uitnodigd tussen 11.00u en 17.00u, is het handig om er rekening mee te houden dat de lunch in dit tijdsbestek valt. Zelf zul je dan iets willen eten, maar het kan ook fijn zijn om voor de gasten die dan aanwezig zijn kleine hapjes te hebben. Opzich kunnen ze er zelf rekening mee houden dat ze niet met de lunch komen, maar als je gasten hebt die wat langer moeten reizen dan is dat lastiger en is het fijn als ze in ieder geval iets kleins kunnen eten. Denk aan een worstenbroodje voor iedereen rond die tijd of een kop soep.

Wanneer je een goed beeld hebt van hoe je het aan wilt pakken, dan kun je de mensen gaan uitnodigen. E-mail is daarvoor een goedkope en praktische oplossing, maar je kan natuurlijk ook zelf kaartjes maken of kopen en deze verzenden. Er zijn verschillende websites die kaartjes voor verhuisberichten verkopen en daar kun je natuurlijk ook meteen een uitnodiging van maken voor je open huis dag.
© 2009 - 2023 Mabe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
House-Warming Party: Een feest ter ere van je nieuwe woningHet organiseren van een housewarming is een relatief modern verschijnsel, over gewaaid uit Amerika. In "vroeger" tijden…
Huis verkopen via een open dagJaarlijks organiseren makelaarsorganisaties landelijke open huis dagen. Op deze dagen kunnen geïnteresseerden binnenlope…
Een ander huis kopen of investeren in uw huis?Een ander huis kopen of investeren in uw huis?De woonwensen veranderen door de jaren heen. Starters hebben andere woonwensen dan gezinnen met ongroeiende kinderen. Zo…
Huis verkopen op de Open Huizen DagHuis verkopen op de Open Huizen DagTwee keer per jaar organiseert de NVM de Open Huizen Dag. Deze vinden plaats in het voorjaar en in het najaar.

Een windmolen voor thuisEen windmolen thuis: zou het niet geweldig zijn? Een kleine windmolen in je eigen tuin plaatsen en daarmee op duurzame w…
Gevel renoveren: soorten gevelbekledingGevel renoveren: soorten gevelbekledingDe gevel van je huis is tevens het gezicht van je huis, het visitekaartje. Hoe een gevel onderhouden is laat toch een in…
Mabe (95 artikelen)
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.