Je huis anders inrichten

Je huis anders inrichten Iedereen heeft wel eens het idee om z'n huis anders in te willen richten. Maar vaak komt het er niet van omdat er of geen tijd voor is of er is er gewoonweg geen geld voor. Maar je huis net even wat anders maken hoeft helemaal niet zo veel tijd en geld te kosten. Hieronder kan je lezen hoe je door een aantal kleine en niet al te dure aanpassingen je huis toch een heel andere look kan geven.

Aanpassing 1: je interieur omgooien

Verreweg de goedkoopste manier om je huis een heel ander uiterlijk te geven is gewoon je interieur anders neerzetten. Dus waar de kast stond staat nu de bank, waarde bank stond staat nu de tafel waar de tafel stond staat nu het dressoir enz enz. Hou het wel overzichtelijk en meet goed op. Maak anders eerst een overzichtstekening hoe je je meubels neer wilt gaan zetten.

Aanpassing 2: kleine aanpassingen in je interieur

Deze manier van veranderen kost wel wat geld. Maar naar door bijvoorbeeld een kringloopwinkel te gaan, scheelt dit al een hoop geld. Door kleine veranderingen in je interieur te doen kan het er al heel anders uit zien. Door bijvoorbeeld de klassieke lampenkap te vervangen door een strakke kap. Door je kandelaars op je dressoirte vervangen door twee beeldjes. Het zijn net even die kleine veranderingetjes die niet meteen opvallen, maar toch wel iets van: er is iets veranderd in jouw huis maar ik zie niet meteen wat het is. Hoe meer je van dit soort aanpassingen doet des te groter natuurlijk de inrichting van je huis veranderd. Het grote voordeel is om op deze manier je interieur te veranderen is dat je niet alles in een keer hoeft te doen. Je kan iedere week je interieur een klein beetje veranderen.

Aanpassing 3: andere kleuren

Deze manier van veranderen kan wel veel geld kosten, maar dat heb je natuurlijk in je eigen hand. Door je interieur een andere kleur te geven geeft het grootste efect van veranderingen. Door Bijvoorbeeld je saaie brine gordijnen te vervangen door paarse gordijnen geeft al een heel ander uiterlijk. En wat dacht je van de kussens op je bank te voorzien van een nieuwe kussenhoes. Deze kleine kleuraanpassingen kunnen al een matamorfose voor je interieur zijn. Maar echt gote veranderingen ga je pas zien als je gaat schilderen.

Even een aantal tips:

Wil je een warm interieur werk dan met warme kleuren zoals bruin, rood , en oranje. Wil je een ruimtelijk effect, gebruik dan pastel tinten. Wil je dat de ruimte groter lijkt, gebruik dan koele kleuren zoals blauw, paars en rose. Let er ook op wat je precies gaat schilderen en hoe.

1. donkere muren licht plafond1. donkere muren licht plafond
2. lichte muren donker plafond  2. lichte muren donker plafond
3. lichte muren licht plafond3. lichte muren licht plafond

  1. Een kamer met donkere muren lijkt smaller.
  2. Een kamer met een donker plafond lijkt lager.
  3. Een kamer met een licht plafond en lichte muren lijkt ruimer.

Wat je ook doet met je interieur denk er eerst goed over na. Wees ook voorzichtig met de kleuren die je gaat gebruiken. Te knallerige kleuren zijn al vaak wat te veel van het goede, gebruik ze meer als accent. En als je het achteraf toch niet mooi vind, moet je weer helamaal op nieuw beginnen. Dus wil je wat veranderen aan je interieur, begin dan eerst met mate en breid het langzaam uit.
© 2008 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cascobouw: het bouwen van een cascowoningCascobouw: het bouwen van een cascowoningIn Nederland wordt er steeds meer gebruik van cascobouw. Op deze manier kan een woning op een goedkopere manier worden g…
Huis verkopen  huis leeg of bewoond in de verkoop?Huis verkopen huis leeg of bewoond in de verkoop?Is het eenvoudiger om een gemeubileerd huis te verkopen? Of moet u juist het huis leeg maken om het geheel groter te lat…
Waar in huis komt welke kleur?Waar in huis komt welke kleur?Leuk en mooi, veel kleur in huis, maar hoe doet u wat en waarvoor kiest u, enkele tips dan maar. Mooie kleuren en kleurc…
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…

Schimmelvorming in huisSchimmelvorming in huisAls er in uw woning schimmels de kop opsteken moet u daar meteen iets tegen doen. Als de schimmel niet met huid en haar…
De mogelijkheden van een serreDe mogelijkheden van een serreDe serre is enorm populair en ze zijn er dan ook in alle soorten en maten. Wat zijn de afwegingen om een serre te nemen.
Bronnen en referenties
  • Tijdschrift 101 woonideeën http://kleur-interieur.startpagina.nl/
Lautof (148 artikelen)
Gepubliceerd: 25-07-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.