De verhuisdatum van je verhuizing vaststellen

De verhuisdatum van je verhuizing vaststellen Wanneer je gaat verhuizen, zal je uiteindelijk een verhuisdatum moeten vaststellen. Je zult toch moeten weten wanneer je bijvoorbeeld abonnementen nodig hebt en wanneer mensen bij je langs kunnen komen en je nieuwe woning kunnen bewonderen Waar moet je rekening mee houden wanneer je de verhuisdatum van je verhuizing gaat vaststellen?

Verhuizen

Verhuizen is een behoorlijk stressvolle periode. Er moet een hoop gebeuren voordat je uiteindelijk naar je nieuwe woning gaat en daar een eigen plekje van kunt maken. Bij sommige verhuizingen duurt het een eeuwigheid totdat je uiteindelijk kunt verhuizen. Andere keren neemt het minder tijd in beslag. Hoewel het behoorlijk stressvol kan zijn, is het natuurlijk altijd fijn om naar een nieuwe woning te gaan. Er begint een heel nieuw leven wanneer je ergens anders gaat wonen.

Verhuisdatum vaststellen

De officiële verhuisdatum vaststellen is belangrijk. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • Abonnementen (zoals internet
  • Het doorsturen van de post
  • Vrienden en familie die je nieuwe woning kunnen bekijken
  • Afzeggen van de huur bij huidige woning
  • Eventuele belangrijke afspraken

Maar hoe stel je nou eigenlijk de verhuisdatum vast? Wat is de dag waarop je daadwerkelijk gaat verhuizen en een nieuw huis hebt? Dit kan nog best lastig zijn. Er zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden, zoals de datum waarop je de sleutel krijgt en de tijd die je nodig hebt in je nieuwe woning.

Wanneer de nieuwe sleutel?

Bij het vaststellen van een verhuisdatum, is het sowieso belangrijk om te weten op welke dag je de sleutel krijgt van je nieuwe woning. De datum waarop je de sleutel krijgt is heel bepalend voor de officiële verhuisdatum. De datum dat je de sleutel krijgt is meestal afhankelijk van de verhuurder of makelaar.

Hoe veel werk aan het huis?

Een verhuizing neemt soms veel meer tijd in beslag dan je had gedacht. Hoeveel tijd ben je bezig met het klussen in huis? Moet er alleen worden geverfd of komen er hele verbouwingen aan te pas? Bedenk goed hoeveel werk dit nou eigenlijk is en hoeveel tijd je hiermee kwijt bent. Bekijk ook hoeveel mensen uit je omgeving je kunnen helpen met het klussen. Hoe meer hulp je krijgt, hoe sneller de klus doorgaans is geklaard.

Wanneer wil je het huis in?

Sommige mensen willen pas verhuizen wanneer echt alles klaar is. Anderen willen vooral dat bijvoorbeeld de belangrijkste ruimtes in orde zijn, zoals de woonkamer en slaapkamer.

Verhuisdatum vaststellen

De verhuisdatum hoef je natuurlijk niet vast te stellen wanneer je de sleutel krijgt. Het is ook mogelijk dit halverwege de verhuizing pas te bepalen. Wat vooral heel belangrijk is, is dat je de planning niet te strak moet maken. Er kan altijd iets gebeuren waardoor het langer duurt tot je daadwerkelijk kunt verhuizen. Het laatste dat je wilt is een hoop stress, omdat je toch niet op een bepaalde dag kunt verhuizen naar je nieuwe woning.

Houd rekening met wijzigingen

Er kan altijd wat gebeuren waardoor je planning anders wordt dan je in eerste instantie dacht Misschien kan je door omstandigheden pas later in je nieuwe huis. Bijvoorbeeld omdat er asbest is gevonden. Wanneer je er rekening mee houdt dat dit soort dingen kunnen voorkomen, dan is de kans kleiner dat je vol stress komt te zitten.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Mensen die op het punt staan om te verhuizen moeten beslissen of ze het zelf gaan doen, of dat ze het uitbesteden. Zelf…
Verhuizen? Een Achtweekse PlanningVerhuizen? Een Achtweekse PlanningVeel mensen zien als een berg op tegen een verhuizing. Men weet vaak niet waar te beginnen als men gaat verhuizen. Het k…
Wij gaan verhuizen, wat met de elektriciteit? (BE)Wij gaan verhuizen, wat met de elektriciteit? (BE)Een verhuis brengt heel wat administratief werk met zich mee. Hoe verwittig je je elektriciteitsleverancier, wat moet je…
Hypotheek meenemen bij verhuizingHypotheek meenemen bij verhuizingAls u een nieuwe woning heeft gekocht, kan het soms aantrekkelijk zijn om de voorwaarden van uw oude hypotheek mee te ve…

Overstappen van energieleverancier loont!Overstappen van energieleverancier loont!Er is op meerdere manier te bezuinigen op energiekosten. Naast de kachel een graadje minder hoog zetten, of door elektri…
Schuin dak isolerenWanneer het dak van uw woning niet voorzien is van isolatie, zal er veel warmte verloren gaan, waardoor u onnodig veel m…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.