Keuze voor een verhuisbedrijf en eventueel verhuisservice

Keuze voor een verhuisbedrijf en eventueel verhuisservice Dagelijks verhuizen heel wat mensen naar een andere plek in hetzelfde land of in een ander land. De één heeft meer spullen dan de ander en een verhuizing kan variëren van een kleine in enkele dagen geheel uit te voeren klus tot een grootscheepse operatie waaraan ook heel wat voorbereidingen te pas komen. In dat geval kun je er het beste voor kiezen om een verhuisbedrijf in de arm te nemen.

Wat is en doet een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf is, zoals de naam al aangeeft, een bedrijf dat op een professionele manier goederen kan verhuizen van de ene locatie naar de andere. De meeste verhuisbedrijven bieden verschillende mogelijkheden aan, en zo kun je meestal kiezen tussen verschillende soorten verhuizingen. De meest voorkomende verhuisvormen zijn:

Nationaal verhuizen

Dit houdt verhuizingen in die binnen de landsgrenzen plaatsvinden. De goederen en meubels worden goed en zorgvuldig ingepakt en bij erkende verhuizers tevens verzekerd.

Internationaal verhuizen

Bij een internationale verhuizing wordt er verhuisd van het ene land naar het andere land. Voornamelijk grote verhuisbedrijven bieden deze mogelijkheid aan. Daarnaast kan de persoon die verhuist er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in het toekomstige land te zoeken en dit de internationale verhuizing volledig laten verzorgen. Hierbij kan zelfs als optionele service opgenomen worden dat dit bedrijf tevens zoekt naar banen voor partners, scholen voor eventuele kinderen, etcetera.

Zelf verhuizen

Zelf verhuizen houdt verhuizen in met een grote mate van zelf werkzaamheid. Je pakt dus zelf al je spullen in dozen in en vervoert ook zelf deze spullen naar de nieuwe locatie. Hiervoor moet wel een aanhangwagen of een vrachtwagen gehuurd worden. Verhuisbedrijven bieden dit transport voor zelf verhuizen vaak ook aan.

Project- en bedrijfsverhuizingen

Bij een project- of bedrijfsverhuizing zorgt het verhuisbedrijf met een PPV certificaat ervoor, dat de documenten en apparatuur na de verhuizing weer direct op hun plaats staan. Om een bedrijfsverhuizing te kunnen aanbieden moet het verhuisbedrijf wel in bezit zijn van het zogenaamde PPV certificaat.

Keurmerken voor verhuisbedrijven

Je kunt natuurlijk niet zomaar een bedrijf oprichten en mensen helpen met verhuizen, hier zijn namelijk verschillende keurmerken voor nodig. Heb je als verhuisbedrijf geen keurmerk voor de verschillende verhuisvormen, dan mag je je geen verhuisbedrijf noemen en opdrachten onder deze benaming uitvoeren.

Nationale verhuisbedrijven

Deze hebben verschillende keurmerken nodig voordat ze hun werk mogen verrichten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een keurmerk nodig voor verzekering van goederen, het inpakken van goederen en montage en demontage van meubels.

Internationale bedrijven

Deze moeten naast de zojuist genoemde keurmerken, ook voldoen aan verschillende ISO keurmerken. Deze kunnen per land verschillen. Een aantal keurmerken welke voor internationale verhuisbedrijven te onderscheiden zijn, zijn FIDI, oftewel International Association of International Movers en FAIM, oftewel Fidi Accredited International Movers. Meer informatie over keurmerken van verhuisbedrijven kan gevonden worden op internet.

De keuze voor een verhuisbedrijf

Het maakt niet uit waar je woont, bij iedereen in de buurt is een verhuisbedrijf te vinden. Omdat er zoveel verschillende verhuisbedrijven bestaan, kan de keuze soms best moeilijk zijn. Het is dan ook erg belangrijk een aantal verhuisbedrijven bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken voordat je lukraak een bedrijf inhuurt. Dit kun je onder andere doen via de website Verhuis Info. Zorg ervoor dat je een verhuisbedrijf in de arm neemt dat beschikt over de benodigde keurmerken zoals eerder vernoemd, of een bedrijf waar vrienden of kennissen een goede ervaring mee hebben, een bedrijf dat erkend is en een bedrijf dat natuurlijk een voordelige prijs voor zijn diensten aanbiedt. Alle verhuisbedrijven kunnen gemakkelijk en snel op internet gevonden worden. De meeste verhuisbedrijven hebben een eigen website waarop meer informatie over het bedrijf gevonden kan worden.

Niveaus van service van verhuisbedrijven

Veel (verhuis-)bedrijven bieden verhuisservice aan, maar de inhoud van de service kan nogal verschillen en is bovendien afhankelijk van je eigen wensen. Een aantal mogelijkheden zijn:
  • Het vakkundig en veilig inpakken van je spullen op de oude locatie, en het weer uitpakken op de nieuwe locatie.
  • Demonteren en weer monteren van meubels.
  • Zorgvuldig en veilig transport van alle spullen.
  • Indien noodzakelijk tijdelijk inboedelopslag.
  • Naast al deze praktische zaken, zijn er ook verhuisservices die de administratieve kant voor je kunnen en willen verzorgen. Hierbij kun je denken aan het doorgeven van adreswijzigingen, het overzetten van telefoon- en nutsvoorzieningen en het doorgeven van meterstanden.

Offertes voor verhuisservice aanvragen

Ga je verhuizen en wil je gebruik maken van een verhuisservice, dan is het raadzaam om vooraf een aantal op maat gesneden offertes aan te vragen. Geef duidelijk aan wat je wel en niet wilt laten doen, en vraag om een vaste prijs zodat je na afloop niet voor verrassingen komt te staan. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent, en kun je zo zorgeloos mogelijk verhuizen.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verhuisservice voor ouderenVerhuisservice voor ouderenWie een verhuizing heeft meegemaakt, weet hoeveel werk hierbij komt kijken. Het is een ware uitputtingsslag. Moet je nag…
Verhuisbedrijven Amsterdam vergelijkenVerhuisbedrijven in Amsterdam kiezen is niet makkelijk. Er zijn veel verhuizers in deze regio en ook landelijk zijn er v…
Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Mensen die op het punt staan om te verhuizen moeten beslissen of ze het zelf gaan doen, of dat ze het uitbesteden. Zelf…
Kosten verhuizing door verhuisbedrijfKosten verhuizing door verhuisbedrijfHet is logisch dat een verhuizing die wordt uitgevoerd door een verhuisbedrijf, meer kosten met zich meebrengt dan wanne…

Opslagruimte inboedelOpslagruimte inboedelVerhuizen kan vaak een heel gedoe zijn, want enerzijds is het prettig wanneer het verlaten van de oude en het betrekken…
Vochtproblemen in huisVochtproblemen in huisEen overmaat van vocht in huis is zowel schadelijk voor je spullen als ook voor je gezondheid. Bij een te hoge luchtvoch…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 4Me2Design, Pixabay
  • www.internationaalverhuisadvies.nl
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.