Kosten verhuizing door verhuisbedrijf

Kosten verhuizing door verhuisbedrijf Het is logisch dat een verhuizing die wordt uitgevoerd door een verhuisbedrijf, meer kosten met zich meebrengt dan wanneer alles zelf wordt ingepakt, vervoerd en weer uitgepakt en gemonteerd in de nieuwe woning. De kosten van het inschakelen van een verhuisbedrijf wegen voor veel mensen zeker op tegen de verlichting van de lasten die het zelf doen van de verhuizing met zich zou brengen.

Kosten van verhuizing

De hoogte van de kosten van het laten uitvoeren van een verhuizing door een verhuisbedrijf, is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren.
  • Een van de belangrijke factoren die in grote mate de hoogte van de kosten zal bepalen, is het aantal kubieke meters aan goederen dat verhuisd moet worden.
  • Een andere zwaarwegende factor is de vraag waar de goederen heen gebracht moeten worden, dus de af te leggen afstand. Een verhuizing binnen de gemeentegrens is anders dan een verhuizing naar de andere kant van het land, en al helemaal niet te vergelijken met een verhuizing naar het buitenland.
  • Andere factoren die nog invloed kunnen hebben op de verhuizing, zijn de bereikbaarheid van de woning en het eventuele gebruik van hulpmiddelen zoals het inzetten van een verhuislift en dergelijke.
  • Dan is er nog een factor, en dat is het normale prijsverschil, dus het feit dat ieder verhuisbedrijf zijn eigen beleid op het gebied van de kosten van een verhuizing heeft. Erkende verhuizers hebben soms wat hogere tarieven, maar voldoen ook zeker aan bepaalde eisen.

De erkende verhuizer

Het verhuizen met een erkende verhuizer betekent dat het bedrijf kwaliteit en zekerheid kan bieden aan de klant die gebruik maakt van de diensten van dit verhuisbedrijf. De kwaliteit en zekerheid kunnen ontleend worden aan het garantiecertificaat, dat automatisch van toepassing is als er met een erkend verhuizer in zee wordt gegaan. De garanties die voortkomen uit het garantiecertificaat van de erkende verhuizer, gelden alleen voor een verhuisbedrijf dat het keurmerk Erkende Verhuizer heeft, en dus niet voor andere verhuisbedrijven die niet als erkend verhuizer te boek staan. Het is dus belangrijk om bij een verhuizing die wordt overgelaten aan een verhuisbedrijf, een bedrijf te kiezen dat over het keurmerk beschikt. Overigens zijn de erkende verhuizers ook aangesloten bij de Geschillencommissie Verhuizen.

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Verhuisverzekering

Het garantiecertificaat van de Erkende Verhuizer houdt onder meer in dat er voor de diensten betreffende de verhuizing een uitgebreide verhuisverzekering wordt afgesloten. De inboedel wordt hierbij verzekerd op basis van de nieuwwaarde tot een bedrag van 100.000 euro, waarbij het garantiecertificaat de verzekeringspolis is.

Verhuisgarantie

Een andere garantie die op basis van het certificaat wordt gegeven is de verhuisgarantie. De verhuisgarantie houdt in dat als er sprake is van een onverhoopt faillissement van het verhuisbedrijf, er zo spoedig mogelijk een ander erkend verhuisbedrijf wordt ingeschakeld om de verhuizing uit te voeren.

Aanbetalingsgarantie

Ook valt de aanbetalingsgarantie onder het certificaat en daarvoor wordt een garantie gegeven tot 25 procent van de verhuiskosten met een maximum van 1000 euro. Let wel, het gaat hier om een percentage van de aanbetaling en dus niet om de totale verhuiskosten.

Prijs van erkende verhuizers

Het keurmerk van een verhuisbedrijf dat als erkende verhuizer is aangemerkt, betekent niet dat alle verhuisbedrijven dezelfde prijzen hanteren. Het is dan ook aan te raden om voor een verhuizing door de erkende verhuizer, eerst een aantal offertes te laten opmaken op basis van de wensen met betrekking tot de verhuizing. Bij het maken van een keuze kan men dan ook de kosten betrekken.

Kosten besparen

Als er een verhuisbedrijf wordt ingeschakeld, is er altijd een mogelijkheid om op de kosten van de totale verhuizing te besparen. Een verhuisbedrijf kan in principe de hele verhuizing regelen, van het demonteren en inpakken tot alles klaar voor gebruik neerzetten op de nieuwe bestemming. Hierop kunnen kosten bespaard worden, door bijvoorbeeld zelf alle goederen wanneer nodig te demonteren en de goederen in te pakken in de verhuisdozen, en op de plaats van bestemming het omgekeerde te doen. Voor het in het weekend verhuizen zal het verhuisbedrijf hogere kosten in rekening brengen, dus het verhuizen op een doordeweekse dag is eigenlijk altijd goedkoper.

Offerte aanvragen

Om de kosten van het verhuizen zo laag mogelijk te houden, moet men altijd offertes bij meerdere verhuisbedrijven aanvragen. Er kan namelijk veel verschil in kosten zijn, zoals het bedrag dat per kubieke meter goederen en per kilometer wordt berekend. Door het aanvragen van meerdere offertes kan er een goede vergelijking gemaakt worden, en op basis hiervan de meest geschikte keuze gemaakt worden.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verhuisbedrijven Amsterdam vergelijkenVerhuisbedrijven in Amsterdam kiezen is niet makkelijk. Er zijn veel verhuizers in deze regio en ook landelijk zijn er v…
Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Mensen die op het punt staan om te verhuizen moeten beslissen of ze het zelf gaan doen, of dat ze het uitbesteden. Zelf…
Verhuizen: wat komt er bij kijken?Verhuizen: wat komt er bij kijken?Het is zover, je huis is verkocht. Nu moet je al je spullen gaan pakken en verhuizen. Bij een verhuizing komt vaak meer…
Verhuizen - Checklist - Handige verhuistipsOm het overzicht te bewaren tijdens een verhuizing is een goede voorbereiding belangrijk. Gebruik een checklist. Alles w…

Brandlucht verwijderen uit huisHeeft u last van brandlucht in uw huis? Er zijn verschillende methodes om van deze brandlucht af te komen zoals azijn, e…
Vochtschade door regen of andere oorzaak van buitenafVochtschade door regen of andere oorzaak van buitenafVocht in huis is niet altijd een kwestie een condensvorming in geïsoleerde ruimten. Het komt ook voor dat vocht van buit…
Bronnen en referenties
  • www.erkendeverhuizers.nl
  • https://www.erkendeverhuizers.nl/garantiecertificaat-erkende-verhuizers
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.