Hoe krijg je een hogere prijs bij het verkopen van je huis?

Hoe krijg je een hogere prijs bij het verkopen van je huis? Wil jij je huis verkopen, dan wil je graag een zo hoog mogelijke verkoopprijs ontvangen. Dat scheelt natuurlijk met het aflossen van je hypotheek én misschien houd je geld over. In Amerika huren ze er zelfs een interieurstylist voor in, maar in dit artikel vind je een aantal tips om makkelijk de waarde van je huis te verhogen: troep opruimen, zaken repareren, schilderen en vooral veel ruimte creëren of suggereren. Een goede eerste indruk helpt met een hogere prijs te krijgen voor je woning. Uit onderzoek blijkt dat bij een positieve eerste indruk de kans op verkoop van je huis vijftig procent is, bij een negatieve indruk is dat slechts 5 procent.

Verkoopprijs

In Amerika is er al een nieuw beroep ontstaan rondom de verkoop van je huis: de 'house stagers'. Maar ook in Engeland zijn ze er: de 'house doctors'. Deze interieurstylisten komen voor de verkoop van je huis langs voor een aantal kleine en soms wat grotere dingen die de verkoop van je huis zullen versnellen én waardoor je huis meer oplevert.

Opruimen

Kleine dingen als een bos verse bloemen op tafel, een grand foulard over een versleten bankstel of een stapeltje tijdschriften op het nachtkasjes kan al zorgen voor een betere eerste indruk. Maar het belangrijkste is: opruimen!

Troep maakt geen goede indruk. Ruim dus alle losse dingen op, ook in de hal, de badkamer en de keuken. Als er kleine zaken stuk zijn, repareer deze. Een ruimte lijkt een stuk groter en lichter als er minder spullen in staan.

Zorg er ook voor dat je tuin er netjes uitziet: wilde struiken eruit, gras gemaaid, misschien zelfs wat fleurige plantjes. Eventuele half vergane schuren en hekjes kunnen beter verwijderd worden.

Depersonaliseren

Daarnaast is het van belang bepaalde persoonlijke spullen uit het zicht te halen. Dus geen tekeningen, foto’s en andere zaken. Dit helpt de mogelijke koper om zichzelf in die woonruimte te zien wonen.

Ruimte

Een ruimte groter en lichter maken bereik je ook door gordijnen weg te doen en kleden van de vloer af te halen. Misschien dat je er zelfs goed aan doet een kamer even in een lichte kleur te schilderen. Het kost je een middag plus een blik verf, maar het doet wonderen.

Wil je nog verder gaan, dan kan het een idee zijn sommige (grote) meubels op te slaan. Sommige mensen huren zelfs een nieuw bankstel tot de verkoop is afgerond.

Geld

Het geld dat je kwijt bent voor je eigen house doctor, is vaak je investering meer dan waard. Je huis kan zo een paar duizend euro meer opleveren. En dat is een meevaller voor je hypotheek of wellicht kan je het leuk gebruiken om je nieuwe huis in te richten!
© 2007 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis verkocht onder voorwaarde van verkoop woningEen huis verkopen aan een koper die eerst nog zijn eigen huis moet verkopen, is niet de oplossing. Dit soort situaties o…
Neutrale kleuren en ruimte verkopen een huisNeutrale kleuren en ruimte verkopen een huisEen te verkopen huis moet in de smaak vallen bij potentiële kopers. Door neutrale kleuren in het huis aan te houden, en…
Huis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsHuis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsIndien het u maar niet lukt om uw huis te verkopen? Moet u mogelijk de vraagprijs van het huis verlagen.
Eerst huis verkopen dan een ander huis kopenEerst huis verkopen dan een ander huis kopenOp het moment dat u een ander huis wenst te kopen, doet u er verstandig aan om eerst de huidige woning te verkopen. Dit…

Kopen van een huis: van zoeken tot kopen van een woningKopen van een huis: van zoeken tot kopen van een woningNa lange tijd gehuurd te hebben, heb je besloten dat je een huis wilt kopen. Hoe vind je jouw ideale huis en wat moet je…
Een tweede eigen woning in Duitsland kopen?Een tweede eigen woning in Duitsland kopen?Bij een tweede eigen huis wordt ook vaak gedacht aan Frankrijk, Spanje of Turkije. Maar hoe zit het met een huis in Duit…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 29-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.