Uw huis verkopen zonder makelaar

Uw huis verkopen zonder makelaar Wilt u uw huis verkopen zonder een makelaar? Wilt u ook niet duizenden euro's aan courtage betalen? Wilt u ook zelf de verkoop in handen houden? Bij het verkopen van een huis zonder een makelaar komt meer kijken dan men vaak denkt. Voor meer informatie over het verkopen van uw huis zonder makelaar en de antwoorden op de bovengestelde vragen, lees onderstaand artikel!

Uw huis verkopen zonder makelaar

Denkt u er aan om uw huis te gaan verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar? Hier komt vaak meer bij kijken dan u van te voren zou verwachten. Er zijn meer aspecten waar u rekening mee moet houden dan wanneer u een makelaar inschakeld. Desalniettemin kan het heel lucratief zijn om uw huis te verkopen zonder een makelaar. Hopelijk geeft dit artikel u een beter beeld van het verkopen van een huis zonder makelaar, en kunt u na het lezen van dit artikel een goede afweging maken of dit ook voor u haalbaar is.

Voordelen van verkoop zonder makelaar

Het kan zeker voordelen hebben om uw huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. U denkt misschien bijvoorbeeld dat u zelf geschikter bent om uw woning te verkopen, of u heeft geen zin om duizenden euro's aan courtage te moeten betalen. Natuurlijk zijn er ook andere voordelen te verzinnen. Zo kunt u het fijn vinden om zelf de totale controle te hebben over de verkoop. Hier een beknopt overzicht van de potentiële voordelen van het verkopen van uw huis zonder tussenkomst van een makelaar.

Voordelen

  • Geen courtage betalen
  • Zelf de totale controle

Denkt u er serieus over na om uw huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar? Laat dan in ieder geval uw huis taxeren door een taxateur. Dit kunt u regelen bij een makelaar of een ander onafhankelijk taxatiebureau. Vergeet niet dat het verkopen van een huis een vak appart is. Twijfelt u over uw kwaliteiten als "makelaar"? Overleg dan eerst met een onafhankelijk adviseur, want vaak is het dan toch lucratiever om een makelaar in te schakelen.

Nadelen van verkoop zonder makelaar

Vanzelfsprekend kleven er ook nadelen aan het verkopen van uw huis zonder tussenkomst van een makelaar. Het is daarom heel belangrijk om een goede afweging te maken tussen de voor- en nadelen. Zoals eerder beschreven kan het fijn zijn om zelf de totale controle te hebben over de verkoop van uw woning. Helaas kan dit ook een nadeel zijn, gezien het feit dat u dan alles zelf moet regelen. Denk hierbij niet alleen aan onderhandelen, maar ook het regelen van open huizen, promotie, advertenties e.d. horen dan ook bij uw takenpakket. Verder heeft een makelaar vaak een groot netwerk waar hij gretig gebruik van maakt om zoveel mogelijk huizen te verkopen. Dit is een voordeel waar u geen gebruik van kunt maken wanneer u besluit om uw woning zelf te verkopen. Hier wederom een beknopt overzicht van potentiële nadelen van het verkopen van uw huis zonder tussenkomst van een makelaar.

Nadelen

  • Alles zelf regelen
  • Geen "netwerk" van de makelaar

Tips voor een verkoop zonder makelaar

Heeft u besloten uw huis te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar? Misschien dat deze tips u dan van pas zullen komen.

Plaats uw huis op zoveel mogelijk sites en media

Het is belangrijk om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat uw huis te koop staat. Het internet kan hier een goed hulpmiddel bij zijn. Plaats uw huis bijvoorbeeld eens als foto op uw Social Media pagina's met de tekst: "Huis te koop!". Verder kunt u zich inschrijven bij verschillende websites waar huizen te koop worden aangeboden, dit is echter vaak tegen betaling! Ook kan het handig zijn om een wervend filmpje van uw huis op YouTube te zetten. Hier een aantal voorbeelden waar u mogelijk een bericht kunt plaatsen over de verkoop van uw huis:

  • Facebook
  • Hyves
  • Twitter
  • YouTube
  • Marktplaats

Funda.nl

Het bij uitstek grootste media voor het verkopen van een huis is Funda. Helaas kunt u uw huis zelf niet aanmelden bij Funda. Dit kunnen alleen aangesloten NVM leden. Echter zijn er wel makelaars die tegen betaling uw huis met tekst en foto's op Funda willen zetten.

Zorg voor een goede uitstraling

Zorg ervoor dat uw huis er piekfijn uitziet en van alle gemakken is voorzien. Maak niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van uw huis grondig schoon, de potentiële kopers zien de buitenkant immers als eerste!
© 2011 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis verkopen aan makelaar: Wat zijn voordelen en nadelen?Je huis verkopen gaat in de huidige markt dikwijls niet snel genoeg. En dat is vervelend om meer dan één reden. Je kunt…
Verkopen zonder makelaar: Zelf je huis verkopen!Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun huis zonder makelaar te verkopen. Je betaalt toch al snel een paar duizen…
Huis verkopen kosten: Wat kost het verkopen van je woning?Wanneer je je huis wilt gaan verkopen, zijn daar aanzienlijke kosten mee gemoeid. Denk bijvoorbeeld aan het courtage voo…
Redenen om wel een makelaar in te schakelenRedenen om wel een makelaar in te schakelenEen makelaar is een grote kostenpost bij het verkopen van uw huis. Een alternatief is om uw huis zelf te verkopen, maar…

Wonen in een kerk, camper, molen, woonboot of kasteelWonen in een kerk, camper, molen, woonboot of kasteelWonen in een bijzondere woning: een kerk, een kasteel, een molen, op een woonboot of woonark, een camper of een woonwage…
Samen een huis kopen & hypotheek afsluiten? Zo doe je dat!Samen een huis kopen & hypotheek afsluiten? Zo doe je dat!Een eigen huis kopen is één van de spannendste dingen die je gaat doen... sterker nog, er zijn relaties die erop stuklop…
VMusic (131 artikelen)
Laatste update: 06-09-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.