Je huis snel verkopen

Je huis snel verkopen In deze tijd blijven huizen erg lang te koop staan. Sommige huizen worden gewoon niet verkocht. Alle eigenaren van huizen willen dat hun huis snel verkocht wordt, maar alleen een appeltaart bakken, zorgt niet voor de verkoop. Naast het verspreiden van een lekkere geur in huis zijn er nog heel veel andere tips!

Opruimen

Voordat er een bezichtiging komt is het belangrijk dat je huis netjes en schoon is. Dit kan best lastig zijn, want je moet op andere dingen letten, dan waar je normaal gesproken op let. Allereerst zorg je ervoor dat het schoon is, dus al het stof weg is. Let er wel op dat je niet op de dag van de bezichtiging dweilt, want de geur van het dweilen is niet erg aangenaam voor de kijkers. Zeem ook de ramen, want de ramen maken een belangrijk deel uit van je huis. Doe alle gordijnen open en haal alles van de vensterbanken af, want zo komt er veel licht binnen en dat geeft een open gevoel.

Haal alle spullen van je huisdieren weg, want een hondenmand oogt niet hygiënisch. Een goede tip om je huis fris te laten ruiken, is om wat citroensap op de deurmat te sprenkelen. Voor veel mensen is de keuken een belangrijk gedeelte van het huis, dus bij de bezichtiging wordt hier ook nadrukkelijk op gelet. Haal alles van het aanrecht zoals: de waterkoker. Ook is het verstandig om te zorgen dat het in de keukenkastjes geen rommel is, maar dat het schoon en overzichtelijk is. Niet alleen je huis moet opgeruimd zijn, maar ook je tuin. Verwijder dus al het onkruid en plant wat leuke plantjes of bloemen. Een schoon bed ziet er ook altijd hygiënisch uit, dus verschoon je bed en maak het netjes op.

Zorg dat je huis gezien wordt

Om je huis te kunnen verkopen, moet je er wel voor zorgen dat het gezien wordt. Het is dus belangrijk dat je zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk plekken aanspreekt. Zet je huis dus niet alleen op Funda, maar ook op social media en vraag dan aan je vrienden of ze je huis willen delen. Natuurlijk kun je ook adverteren in de plaatselijke krant of je zet je huis op Marktplaats. Vraag in plaats van 300.000 euro, 299.000 euro, want zo valt jouw huis bij Funda in een lagere prijscategorie.

Op Funda heb je de mogelijkheid om van je huis een "tophuis" te maken en tophuizen worden vaker bekeken. Ook een woningfilm op Funda trekt mensen, want mensen kunnen hierbij goed je huis bekijken. Sommige mensen kiezen voor geen bord in de tuin, maar dit is juist een goede mogelijkheid om te adverteren.

Waarom een makelaar nemen?

Je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te verkopen of om een makelaar in te schakelen. Als je je huis zelf verkoopt kan dat veel geld schelen. Toch is het verstandiger om een makelaar te nemen, want een makelaar heeft veel verstand van de huizenmarkt. Door de kennis van de huizenmarkt weten makelaars of de prijs van jouw huis in orde is.

Ook is de makelaar een goede tussenpersoon tussen de koper en de verkoper en eventueel kan een makelaar helpen bij het vinden van een nieuw huis. Een goede makelaar zal ook voldoende reclame maken voor jouw huis door bijvoorbeeld jouw huis op hun site te plaatsen.

De makelaar

Een makelaar helpt je bij de verkoop van je huis, dus neem een goede en bekende makelaar in de arm. Laat de makelaar de waarde van jouw huis bepalen, zodat je niet te veel of te weinig vraagt. Vaak heeft een makelaar nog verschillende tips. Luister ook naar deze tips en doe er iets mee, want een makelaar heeft er verstand van.

Ga zelf geen foto's maken van je huis, maar regel een fotograaf via je makelaar. Een fotograaf weet waar hij op moet letten en zo krijg jij betere foto's. Je verkoop regelen via een makelaar is duur, maar wel een goede investering. Vaak wordt een huis sneller verkocht via een makelaar, dan zonder een makelaar. Via een makelaar kun je ook een verkoopstyliste regelen. Een verkoopstyliste inhuren is niet goedkoop, maar ze hebben wel veel verstand van de verkoop van een huis.

Tips

  • Haal persoonlijke spullen zoals: fotolijstjes weg.
  • Zorg dat je niet thuis bent tijdens een bezichtiging. Neem ook je kinderen en huisdieren mee
  • Als bijvoorbeeld: de badkamer of keuken helemaal leeg is, kan een kleine decoratie (bijvoorbeeld: kaarsen) leuk staan.
  • Zorg voor een comfortabele temperatuur, dus zet in de zomer de ramen open en in de winter de verwarming aan.
  • Haal je auto van de oprit.
  • Maak je voordeur schoon, want dit is het eerste wat mensen zien.
© 2015 - 2024 Milou123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Redenen om wel een makelaar in te schakelenRedenen om wel een makelaar in te schakelenEen makelaar is een grote kostenpost bij het verkopen van uw huis. Een alternatief is om uw huis zelf te verkopen, maar…
Huis verkopen aan makelaar: Wat zijn voordelen en nadelen?Je huis verkopen gaat in de huidige markt dikwijls niet snel genoeg. En dat is vervelend om meer dan één reden. Je kunt…
Waarde van uw huis bepalen voor de verkoopWaarde van uw huis bepalen voor de verkoopOp het moment dat u uw huis te koop gaat zetten, laat u de waarde bepalen door de makelaar. Op basis van onder andere de…
Wat doet mijn makelaar voor mij?Een makelaar schakelt u in voor het verkopen of het aankopen van een huis. Hij moet de waarde van het huis bepalen, en u…

De huur van een sociale huurwoning opzeggenDe huur van een sociale huurwoning opzeggenDe meeste mensen blijven niet hun hele leven in hetzelfde huurhuis wonen. Er komt dus een tijd waarop u wellicht de huur…
Een makelaar kiezen voor de verkoop van je huisEen makelaar kiezen voor de verkoop van je huisEen makelaar kiezen voor de verkoop van je huis is een belangrijke beslissing. Een goede makelaar kan namelijk zorgen vo…
Bronnen en referenties
  • http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/7/Elsevier-Uw-geld-tips-om-uw-huis-sneller-te-verkopen-1558810W/
  • http://www.livios.be/nl/bouwen-verbouwen-of-kopen/bouwpartners/makelaar/waarom-een-makelaar-inschakelen/
Milou123 (13 artikelen)
Laatste update: 30-08-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.