Interieurtrends

Interieurtrends Interieurtrends voor je op een rij! Wil je mee doen met de trends of geef je er een eigen draai aan!? Wat is op dit moment de trend en hoe zou je je eigen draai er aan kunnen geven?

Welke interieur past bij jou?

Erg handig om te weten welk interieur bij jou past als je gaat verhuizen! Het moet natuurlijk wel een "thuis" worden waar je je op je gemak voelt en heerlijk kunt ontspannen. De juiste sfeer scheppen is echter nog niet zo makkelijk. Ook zou je rekening moeten houden met degene waarmee je gaat samenwonen! Als je alleen gaat wonen wordt het een stuk makkelijker.

Moodboard

Om te kijken wat er bij jou of jullie past is het een goed idee om beide afzonderlijk een moodboard te maken. Een moodboard is eigenlijk een groot stuk papier waarop je plaatjes kunt plakken uit een oud of nieuw magazine met daarop afbeeldingen van kleuren of meubelstukken die jezelf erg mooi vind. Zo kun je kijken of het bij elkaar staat en leuk oogt. Als je gaat samenwonen en je partner maakt ook een moodboard dan kun je beide boards naast elkaar leggen en zo overleggen en overeenkomen wat het beste bij jullie past.

Kleuren in je interieur

Als je met elke trend qua kleur mee wilt gaan is het vooral handig als je de muren en deuren zo neutraal mogelijk houdt. Zo kan je met kussens en bloempotten en dergelijke de kleuren erin brengen. Deze zijn makkelijker te vervangen in een andere kleur dan dat je de muren opnieuw zou moeten behangen of sauzen. Breng dus sfeer met woonaccessoires.

Outlet meubels

Om je eigen draai te geven aan je interieur is het een hele uitdaging om een oud of gebruikt kastje op te kopen en deze geheel naar eigen stijl op te pimpen! Vele tweedehandse winkeltjes doen goede zaken, want dit is echt een enorme trend op dit moment. Leuke deurknopjes of handvaatjes zijn makkelijk verkrijgbaar en in elk gewenst design. Dit geeft je interieur zeker iets speciaals!

Thema-interieur

Ook erg hot op dit moment zijn de thema-interieurs. Mensen geven hun woonkamer een bepaald thema die hun interesse heeft. Dat kan natuurlijk van alles zijn en daarom heb een aantal thema's voor je op een rij gezet:
 • Middeleeuwen
 • Fantasy
 • Gothic
 • Romeins en ridders
 • Country & Western
 • Romantisch
 • Engels
 • Rock & Roll
 • Antiek
 • Vintage
 • Barrok
 • Landelijk

De juiste accessoires

Het zoeken van de juiste accessoires voor deze thema's kost even tijd, maar dat is eigenlijk ook het leuke ervan. Internet afzoeken of braderieën en markten afstruinen geeft ook voldoening als je met een leuk stuk je interieur kunt opleuken. Zo kan je er eigenlijk jaren aan besteden om je huis steeds meer af te maken. Dit is alleen niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen willen gewoonweg alles in één keer af en klaar hebben om ervan te kunnen genieten. Dat maakt dat de meeste woonkamers uniek en laat erg veel zien van het karakter van de mensen die er wonen. Erg interessant om een aantal woonkamers te bekijken met een ander oog!
© 2012 - 2024 Jesajo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trends in interieurTrends in interieurHet voorjaar is bij uitstek de periode om weer eens te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor het interieur. Enkele stijl…
Interieur inrichtenInterieur inrichtenHet inrichten van je interieur komt aan op goed nadenken. Mensen kiezen tegenwoordig minder voor trends maar gaan weer v…
Wat is Scandinavisch design?Wat is Scandinavisch design?Anno 2016 zie je steeds vaker Scandinavische invloeden in interieurs terugkomen. Maar wanneer kun je iets daadwerkelijk…
Chinese invloeden in ons interieurChinese invloeden in ons interieurEen interieur samenstellen uit meubelen die je smaak vertegenwoordigen is niet per definitie aan een stijl gekoppeld. Ba…

Interieur mooier door stylistInterieurstylisten zijn goedkoper dan binnenhuisarchitecten. Deze stylisten komen op verschillende manieren aan hun inko…
Rechtstreeks meubels kopen van de fabrikantNatuurlijk kun je op een woonboulevard of in een meubelwinkel je nieuwe bank kopen, maar er zijn ook andere manieren om…
Jesajo (6 artikelen)
Gepubliceerd: 06-11-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.