Keuken inbouwapparatuur kopen

Keuken inbouwapparatuur kopen Wanneer je een complete keuken koopt, dan moet je ook een keuze maken voor de gewenste inbouwapparatuur. Welke apparaten wil je graag ingebouwd hebben en over welke functies moeten deze beschikken, welke stijl wil je en welk merk geniet je voorkeur? De levensduur van de meeste apparatuur is korter dan die van de keuken, dus het zal zeker eens voorkomen dat je een nieuw inbouwapparaat moet kopen ter vervanging, en weer een keuze moet maken voor een specifiek apparaat.

Informatie over inbouwapparatuur voor de keuken

Kenmerkend aan inbouwapparatuur in de keuken is dat deze naadloos ingebouwd kan worden en vaak grotendeels verborgen wordt achter de frontjes van de keukenopstand zelf. De functionaliteit van inbouwapparatuur hoeft verder niet te verschillen van losstaande apparatuur. Uiteraard kan men in een grotere keukenopstelling meer apparaten laten integreren dan in een kleinere keuken. Daarnaast is het ook een kwestie van persoonlijke wensen en eisen voor welke inbouwapparatuur men kiest en natuurlijk speelt ook het beschikbare budget een grote rol.

Aanbod van keuken inbouwapparatuur

Op het gebied van keuken inbouwapparatuur kan men denken aan het volgende aanbod:
  • Ten behoeve van koken: fornuis, kookplaat, oven, magnetron en afzuigkap.
  • Ten behoeve van koelen en vriezen: koelkast, koeler, diepvries en koelvriescombi.
  • Ten behoeve van de afwas: vaatwasser c.q. afwasmachine.
  • Diverse apparatuur zoals een koffiemachine en een citruspers.

Functies en eigenschappen van keukenapparatuur

Wanneer je besloten hebt welke apparatuur je graag wilt, dan moet je nog bepalen welke eigenschappen en functies de gewenste apparaten moeten hebben. Enkele aandachtspunten hierbij zijn:
  • Het energielabel is bij alle apparatuur van belang. Let hier goed op want keukenapparaten zijn echte energieverslinders. Koop dus bij voorkeur apparatuur met het energielabel A. Ter informatie: een vaatwasser met energielabel C verbruikt per afwasbeurt ongeveer 40 % meer energie dan een afwasmachine met het A label. Een apparaat in de A-klasse is vaak in de aanschaf iets duurder dan een apparaat uit de C-klasse, maar door het lagere energieverbruik en de vaak betere kwaliteit verdien je dit verschil al snel terug.
  • Let op het bedieningsgemak. Welke functies heeft een apparaat en zijn deze functies gemakkelijk te bedienen. Heb je kinderen, zit het bedieningspaneel dan wel op een veilige plek?
  • Koken: welke energiebron prefereer je, gas, keramisch of inductie? Grotere maten kookplaten zijn enorm in opkomst en zijn ook handig bij een kleiner gezin, omdat je veel meer ruimte hebt bij het koken. Wanneer je nooit bakt, dan moet je je afvragen of je wel een (dure) oven zult nemen, omdat je bepaalde functies ook met de magnetron kunt uitvoeren. Een design afzuigkap is erg fraai, maar voldoende capaciteit en een geruisloze werking zijn ook erg prettig.
  • Koelen en vriezen: vooral de capaciteit bij koelen en vriezen is van belang, wat wordt aangegeven door de netto inhoud in liters. Wanneer je toch van plan bent altijd een extra koelkast en/of diepvries te hebben staan, dan kun je hiermee rekening houden. Let ook op functies zoals antigeur bescherming, no-frost, een verklikker als de deur te lang open blijft en invriesvermogen van de diepvries.

Keuze voor merken keukenapparatuur

De keuze voor een bepaald merk loopt vaak samen met de keuze voor dat apparaat dat aan je wensen en eisen voldoet. Op het gebied van inbouwapparatuur voor de keuken zijn er vele merken, zoals Whirlpool, Bosch, Zanussi en Siemens. Sommige merken bieden een compleet aanbod van alle mogelijke keukenapparatuur, andere merken hebben slechts enkele soorten apparaten in hun assortiment. Wanneer je zoveel mogelijk alle apparaten van één merk koopt, dan levert dit voordelen op qua prijs maar ook op het gebied van garantie. Naast korting wordt vaak ook de garantieperiode kosteloos verlengd wanneer je bijvoorbeeld minimaal vier apparaten van hetzelfde merk koopt.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De IKEA keukenapparatuur: net zo goed als de prijs?Bij de IKEA kun je een complete keuken kopen. Dat betekent dus dat je ook voor de gangbare keukenapparatuur bij de meube…
Waar let je op bij aanschaf van een keukenWaar let je op bij aanschaf van een keukenJe bent van plan een nieuwe keuken aan te schaffen. Daar komt nogal wat bij kijken. In dit artikel een aantal tips hoe j…
Een nieuwe keuken kiezenEen nieuwe keuken kiezenWie een nieuw huis koopt komt voor de leuke maar niet eenvoudige taak staan om een keuken uit te zoeken. Ook degenen die…
Goedkope keuken: Tips voor kopen van een keukenEen keuken is per definitie niet goedkoop. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je wilt en de beste keuze maakt voor…

Een koelkast kopenEen koelkast kopenEr is een groot aanbod aan koelkasten, in alle mogelijke formaten, prijsklassen, kleuren en merken en met veel of juist…
Vieze luchtjes verdrijvenVieze luchtjes verdrijvenVieze luchtjes verdrijven. Hoe doe je dat? Uit de koelkast, de prullenbak of de gootsteen kan soms een hele vieze lucht…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.