Waar let je op bij aanschaf van een keuken

Waar let je op bij aanschaf van een keuken Je bent van plan een nieuwe keuken aan te schaffen. Daar komt nogal wat bij kijken. In dit artikel een aantal tips hoe je het kopen van een keuken goed kunt voorbereiden

Een nieuwe keuken kopen

Wanneer je overweegt over te gaan tot aanschaf van een nieuwe keuken, dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Een keuken kopen doe je niet zomaar in één keer. Voordat je eenmaal een nieuwe keuken in je huis hebt, zal er heel wat tijd en denkwerk voorbijgegaan zijn. Het is belangrijk om al goed te weten wat je mooi vind, wat bij je interieur past en hoeveel geld je aan de nieuwe keuken wilt besteden, voordat je een keukenleverancier gaat bezoeken.

Waar moet je op letten als je een keuken gaat kopen?

Voordat je erop uitgaat om een keuken aan te schaffen, zullen onderstaande punten je helpen een goede keuze te maken.
  • Start je zoektocht op internet. Bekijk zoveel mogelijk keukens op verschillende internetsites. Zo krijg je een goed beeld van wat er in de handel is en welke stijl bij jou in de smaak valt.
  • Kies een drietal leveranciers waar je mooie keukens hebt gezien.
  • Bedenk of de keukens die je mooi vind bij de rest van het interieur van jouw huis passen. Vooral als je een open keuken hebt is dit belangrijk. Kleur en stijl van de woonkamer en de keuken moeten goed bij elkaar passen.
  • Een goede tip is een keuken te kiezen die schuifladen heeft in plaats van kastjes. Ook een apothekerskast is erg handig. De spullen die je in de lades zet zijn goed zichtbaar en gemakkelijk te bereiken. Veel gemakkelijker dan potten en pannen die in kastjes met planken in een hoekje achterin zijn beland.
  • Maak foto's van je huidige keuken. Neem deze foto's mee naar je tocht langs de drie leveranciers die je gaat bezoeken.
  • Neem de exacte maten van de ruimte op, waarbinnen de nieuwe keuken moet worden ingebouwd.
  • Bepaal van te voren welke keukenapparatuur je nodig hebt. Wanneer je nooit een magnetron gebruikt, dan hoef je deze ook niet aan te schaffen bij de nieuwe keuken. Apparatuur voor inbouwkeukens is over het algemeen veel duurder dan losse apparatuur. Laat je bij de uiteindelijke aankoop van je keuken niet door de leverancier overhalen om inbouwapparatuur te kopen die je niet nodig hebt.
  • Ga op internet na of de leverancier waar je van plan bent naar toe te gaan betrouwbaar is. Op de website van Tros Radar kun je op het forum reacties lezen van mensen die slechte ervaringen met bepaalde leveranciers hebben.
  • Stel van tevoren het budget wat je kan besteden vast. Bedenk dat je niet alleen de keuken zelf aanschaft, maar ook extra kosten krijgt voor bijvoorbeeld een speciaal aanrechtblad, keukenapparatuur en wandtegeltjes.
  • Wanneer je de keuken van je dromen hebt gevonden, zorg er voor goede afspraken te maken met de leverancier. Zorg dat alle prijzen en kosten duidelijk zijn. Bespreek ook wat je kunt doen, wanneer de keuken is geplaatst en er zaken niet in orde zijn.

Hoe financier je de aankoop van een keuken?

Een keuken kopen kan erg prijzig zijn. Een keuken moet een groot aantal jaren meegaan, waardoor een goede kwaliteit belangrijk is. Bovendien kan een kwalitatief goede keuken een pré zijn bij verkoop van je woning. Voor het financieren van een keuken wordt vaak gekozen voor het ophogen van de hypotheek. Verder kun je een persoonlijke lening afsluiten, waarbij je maandelijks een bedrag aflost. Dit is echter veel duurder dan het ophogen van de hypotheek. Het goedkoopste is vanzelfsprekend om zelf te sparen en zo het geld te hebben voordat je de keuken gaat aanschaffen. Ook geld lenen van ouders of familie is een optie, maar dat moet je hier wel goede afspraken over maken.

Lees verder

© 2009 - 2020 Ceetee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lening afsluiten voor een verbouwingLening afsluiten voor een verbouwingU kunt een verbouwing financieren met een tweede hypotheek, maar u kunt ook kiezen voor een vorm van krediet. De rente o…
Lening garagebox of garageLening garagebox of garageU wilt een garage of garagebox kopen of bouwen en misschien verhuren. Een extra lening voor een garagebox kan op meerder…
Hypotheek verhogenHypotheek verhogenEr zijn diverse redenen om de hypotheek te verhogen, zoals een verbouwing of achterstallig onderhoud. Het verhogen van d…
Persoonlijke lening of hypotheek: Blok-hypotheek?Persoonlijke lening of hypotheek: Blok-hypotheek?Een Blok-hypotheek betekent een combinatie van hypotheken afsluiten. Wat is sinds de nieuwe hypotheekregels in 2019 en 2…

Schilderen - Renoveer de keukenkastjes met MDFSchilderen - Renoveer de keukenkastjes met MDFRenoveren en schilderen van de keukenkastjes voor een nieuwe en frisse uitstraling? Gebruik als basis MDF voor een egale…
Parket of houten vloer kopenParket of houten vloer kopenParket en houten vloer kennen een toenemende populariteit. En niet voor niks: houten vloeren hebben een warme uitstralin…

Reageer op het artikel "Waar let je op bij aanschaf van een keuken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ceetee
Gepubliceerd: 23-07-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Schrijf mee!