Tien handige apps voor in het huishouden

Tien handige apps voor in het huishouden Koken, afwassen, stoffen en zuigen. Leuk is anders, maar het moet gebeuren. Kun je wel wat hulp in het huishouden gebruiken, heb je je huishoudboekje niet op orde of weet je niet wat er vanavond op tafel moet komen? Je bent niet de enige en computerslimmeriken hebben een oplossing voor je bedacht! Er zijn apps op de markt die je leven een stuk gemakkelijker maken.

Schoonmaken

Fly helper

Deze handige schoonmaakhulp helpt je om je schoonmaakwerk in te plannen. Stel een takenlijst op en vink gedurende de week af wat je hebt gedaan. Stel in welke taken er wekelijks of maandelijks moeten terugkeren en voilà, je hoeft nooit meer na te denken over je takenpakket. Een extra functie laat je je huis indelen in verschillende zones, zodat je gestructureerd aan het schrobben kunt gaan. Ook het vastleggen van je menu voor de hele week kan in deze app. Deze handigheid is wel alleen in het Engels beschikbaar.
Geschikt voor Androidtoestellen.

Afvalwijzer

Ook altijd in de war of je de grijze of de groene bak buiten moet zetten? In Afvalwijzer voer je gewoon je adres in en je ziet direct welk soort vuilnis aan de beurt is. Handig is ook dat je een melding krijgt wanneer de vuilnisbak naar buiten moet.
Geschikt voor Android en iOS.

Chorma

Als er een beloning aanhangt is een klusje doen veel leuker. Chorma is bedoeld voor het hele gezin, maar biedt ook uitkomst in een studentenhuis. Chorma bevat 50.000 klusjes in en om het huis. Voer je een taak uit dan ontvang je punten. Voor het schoonmaken van de keuken krijg je een grotere beloning dan voor een kleine taak als het voeren van de vissen. De app stelt zelf leuke uitjes voor bij een bepaald aantal gehaalde punten. Bijvoorbeeld een etentje met het hele gezin. Diegene met de meeste punten hoeft niet te betalen.
Geschikt voor iOS.

Errands

Het organiseren en verdelen van (schoonmaak)taken is blijkbaar lastig, want ook Errands is een app die je daarbij helpt. Ook hier maak je to-do-lijsten aan die je kunt delen met huisgenoten of partner. Je kunt de taken ordenen door ze in aparte mappen te stoppen, zoals: 'in huis', 'vrienden' of 'financiën'. De indeling zorgt voor een geordend geheel dat ieder warhoofd uitkomst biedt. Bang om belangrijke taken te vergeten? Dan stel je gewoon een alarm in.
Geschikt voor Android en iOS.

Huishoudtips

Dit is oma-weet-raad, maar dan op je iPhone. Een digitaal naslagwerk waar je het antwoord kunt vinden op al je huishoudelijke vragen. Mogen mijn rode sokken bij mijn witte lakens? En kan die spijkerbroek er ook nog bij als ik alles op 60 graden was? In het zoekvenster typ je een relevante term en de tips komen uit de app rollen. Vooral trucs voor het verwijderen van allerhande vlekken van verschillende materialen zijn alom vertegenwoordigd in de huishoudtips.
Geschikt voor iOs

Financiën

AFAS Personal

Een handig overzicht van hoeveel geld er binnen komt en hoeveel je portemonnee weer uitvliegt. Bonnen kun je inscannen en bewaren in de app, zodat je je rekeningen altijd online bewaart. Ook bestaat er een portemonneefunctie om je contante geld te beheren. Dat lijkt wat onnodig, want één blik in je portemonnee geeft dezelfde informatie en scheelt invoeren en bijhouden. Handig extraatje is dat je je budgetten in de gaten kunt houden. Stel bijvoorbeeld 200 euro in als maximum voor kleding. Koop je een nieuw shirt? De app vertelt je hoeveel budget je nog over hebt.
Geschikt voor Android en iOS.

Tab app

Een biertje in de kroeg, een etentje na het werk. We schieten allemaal wel eens geld voor voor vrienden of collega’s. Met de Tab app houd je gemakkelijk bij hoeveel iedereen je nog schuldig is. Vind je dat het tijd wordt om de onderlinge schuld af te lossen? Dan kun je je vrienden een pushbericht sturen.
Geschikt voor Android en iOS.

Aanbiedingen

Voor iedereen die houdt van koopjes, verzamelt deze app wekelijks de aanbiedingen van achttien verschillende supermarkten. Geen gedoe met foldertjes, maar wel altijd weten waar je de goedkoopste waren kunt inslaan. Score!
Geschikt voor iOS.

Eten en koken

Anylist

Met Anylist maak je je eigen boodschappenlijstje aan en deel je deze met familieleden. Wanneer iemand onderweg al een item van de lijst heeft ingeslagen kan deze worden afgevinkt, zodat je nooit met dubbele producten zit.
Geschikt voor iOS.

Recept van de Dag-app

Weet je niet wat er op tafel moet komen? De app van 24Kitchen stuurt je iedere dag een recept ter inspiratie. De recepten zijn gezond en redelijk eenvoudig. Het programma maakt wekelijks een balans op tussen vis, vlees en vegetarisch en op zondag komt er een recept voor een lekker toetje voorbij. Ook voor koks die wat minder bedreven zijn in de keuken biedt ‘Recept van de Dag’ een uitkomst. Alle recepten worden ondersteund met een kookvideo.
Geschikt voor Android en iOS.
© 2016 - 2024 Novelty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Routines in je huishoudenRoutines in je huishoudenEen huishouden runnen bestaat uit verschillende taken, waaronder schoonmaken, wassen, strijken, eten koken etc..Al deze…
Tips voor het huishoudenTips voor het huishoudenHet huishouden, we krijgen er allemaal mee te maken. De meeste mensen hebben er een hekel aan, maar het moet toch gebeur…
Een hulp in het huishoudenEen hulp in het huishouden kan ideaal zijn en hoeft echt niet altijd een overbodige luxe te zijn. U houdt zo meer tijd o…
Het huishouden doen als u weg bent of slaaptHet huishouden doen als u weg bent of slaaptHet huishouden is voor de meeste mensen niet echt een hobby. Toch is het huishouden iets wat constant terug zal keren. Z…

Producten 100% terugbetaald: hoe werkt het?Producten 100% terugbetaald: hoe werkt het?Wie heeft het naar het einde van de maand toe niet af en toe een beetje moeilijk? Dan is een gratis productje links of r…
Het voorkomen of verwijderen van schimmel in de badkamerHet voorkomen of verwijderen van schimmel in de badkamerIn een badkamer kunnen zich al snel schimmels vormen, welke zichtbaar worden als zwarte vlekken of stippen op de muur, k…
Bronnen en referenties
 • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.othelle.flylady&hl=nl
 • http://www.flylady.net/
 • https://itunes.apple.com/nl/app/afvalwijzer/id479597294?mt=8
 • http://www.etten-leur.nl/Inwoner/Alle_onderwerpen/Afval/Afvalwijzer_ook_als_app_beschikbaar
 • http://www.chorma.com/
 • http://yoctoville.com/errands-app-details/
 • http://www.iculture.nl/apps/huishoud-tips-303-tips-en-trucs-voor-klusjes-in-huis/
 • http://www.afaspersonal.nl/
 • https://www.tabapp.com/
 • http://www.aanbiedingapp.nl
 • https://www.anylistapp.com/
 • http://www.24kitchen.nl/nieuws/download-de-recept-van-de-dag-app
Novelty (21 artikelen)
Gepubliceerd: 19-01-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.