Producten 100% terugbetaald: hoe werkt het?

Producten 100% terugbetaald: hoe werkt het? Wie heeft het naar het einde van de maand toe niet af en toe een beetje moeilijk? Dan is een gratis productje links of rechts altijd mooi meegenomen. Maar hoe doe je dat nu, iets helemaal terugbetaald krijgen? Hoe ga je gericht op zoek naar die waren die 100% terugbetaald worden en is dat allemaal wel te vertrouwen? Een paar tips op een rijtje gezet om het leven een klein beetje gratis te maken. Ze komen al eens van pas: de gratis productjes die je af en toe in de winkels kan vinden. Ook wie zonder moeite de eindjes aan elkaar kan knopen, krijgt graag al eens iets voor niets. Wie de winkelrekken een beetje in de gaten houdt, botst automatisch op een promo of een aanbieding. Maar dat kan ook een pak eenvoudiger en vooral … vollediger.

Folders

In de eerste plaats zijn er de folders die elke week in de bus vallen. Wie liever geen grote papierhoop in huis heeft, kan die folders uiteraard ook online raadplegen. Producten die 100% terugbetaald worden, staan meestal met extra veel kleur in de folders aangeduid. Vaak kan je een product dat nieuw op de markt is, helemaal gratis scoren. Koekjes zijn koplopers, net als tandpasta en andere verzorgingsproducten.

Werk het?

Ja, een product 100% terugbetaald krijgen, het werkt. Het is ook helemaal niet moeilijk. Waar moet je dan op letten?
Een product dat 100% wordt terugbetaald, krijgt een aanduiding in de winkel. Meestal gebeurt dit op de verpakking zelf. Daarna volgen er verschillende mogelijkheden om je centjes terug te krijgen.
  • De instructies staan op de verpakking zelf, dus je hoeft enkel maar het product mee naar huis te nemen en de instructies af te lezen.
  • De instructies staan op een coupon die aan het rek hangt naast het product.
  • De coupon is te verkrijgen aan de kassa.
  • De coupon is te vinden op het internet en moet ook daar ingevuld en/of afgedrukt worden.
  • Je hebt zelf een coupon of e-coupon die je afgeeft aan de kassa. Dan krijg je het product onmiddellijk terugbetaald.

De instructies zijn meestal erg eenvoudig. Je vult je gegevens in op het bijgevoegde deelnameformulier (soms moet je dit formulier nog even van het internet halen) en je voegt je originele kassabon toe. Soms vragen ze ook de streepjescode van de verpakking mee te sturen. Het is erg belangrijk dat je de originele kassabon meestuurt, waarop je het aankoopbedrag en de datum omcirkelt. Kopietjes worden nooit aanvaard. Heb je dus je oog laten vallen op meer dan één product dat 100% wordt terugbetaald, ga dan verschillende keren naar de winkel, of vraag aan de kassierster om in meer dan één keer af te rekenen. Zo heb je voor elk product een eigen kassabon.

Je stuurt de gevraagde gegevens op (in een voldoende gefrankeerde enveloppe) en dan is het een paar weken wachten tot het bedrag wordt terugbetaald. Ook als je de gegevens allemaal via het internet moest doorsturen, kan het even wachten zijn op de terugbetaling. Uiteindelijk komt het bedrag wel op je rekening terecht. Vertrouw je het niet helemaal? Neem dan een kopietje van de formulieren en je kassabon. Dan heb je achteraf iets om op terug te vallen, mochten er problemen opduiken.

Hoe zit het met de verzendkosten?

In uitzonderlijke omstandigheden worden de verzendkosten terugbetaald, maar meestal zijn die voor eigen rekening. Dan is het even nadenken of het product de postzegel waard is.

Niet tevreden, geld terug

Soms kan je ook producten terugbetaald krijgen door te laten weten dat je niet tevreden bent. Je herkent zulke producten aan het label 'Tevreden of geld terug' of 'Tevreden of terugbetaald'. Dan stuur je een briefje naar de producent met daarop jouw klacht. Hierop krijg je het product ook terugbetaald. Dit vraagt natuurlijk een beetje durf als je wél tevreden bent over het product. Het hoort dan eigenlijk niet om dat briefje te sturen, maar uiteraard zijn er mensen die het wel doen. Ben je echt niet tevreden, dan is er natuurlijk geen enkel probleem.

Niet zo moeilijk

Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn om een centje uit te sparen. Wie het internet wat in de gaten houdt, de gespecialiseerde websites af en toe een bezoekje brengt en ook in de winkels wat uitkijkt, kan elke maand een mooie voorraad aan gratis spullen verzamelen en hoeft zelfs nooit meer een tube tandpasta te kopen. Een cadeautje voor jezelf. Wie wil dat nu niet? Én … een ideale manier om eens iets nieuws uit te proberen. Begin maar al te shoppen!
© 2016 - 2024 Ldpw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gratis Norton Security Scan via GoogleGratis Norton Security Scan via GoogleGebruik de gratis Norton Security Scan als extra check om jouw computer nog beter te beveiligen. Met deze gratis Norton…
Freemium business modelFreemium is een combinatie van de woorden ‘free’ en ‘premium’, het is een business model dat gratis en premium producten…
Gratis diensten en productenGratis diensten en productenOp internet word je doodgegooid met websites die je van alles gratis aanbieden. Echt helemaal voor niets. Maar niet elke…
Wat kost een lening?Leningen zijn er in veel verschillende vormen. Een uitgestelde betaling is een lening die vaak gratis is, terwijl u voor…

Doorlopen van kleuren in de was: voorkomen en herstellenDoorlopen van kleuren in de was: voorkomen en herstellenTextiel kan kleurstof afgeven tijdens het wassen. Dit wordt ook wel het bloeden van wasgoed genoemd. De vrijgekomen kleu…
Tien handige apps voor in het huishoudenTien handige apps voor in het huishoudenKoken, afwassen, stoffen en zuigen. Leuk is anders, maar het moet gebeuren. Kun je wel wat hulp in het huishouden gebrui…
Bronnen en referenties
  • www.jegeldterug.be
  • www.myshopi.com
  • http://www.bloggen.be/treetje/
  • http://curvacious.nl/blog/2015/04/gratis-boodschappen/
  • www.helemaalgratis.nl
Ldpw (4 artikelen)
Gepubliceerd: 15-02-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.