Redenen om je huis op te ruimen

Redenen om je huis op te ruimen Het is een gegeven: opgeruimd staat netjes. Maar er zijn nog meer redenen om eens even lekker op te ruimen thuis. Het levert meer op dan alleen maar netheid. Er zijn verschillende redenen en tips die het opruimen en schoonmaken eigenlijk toch wel leuk en nuttig maken. Ga efficiënt te werk en zorg ervoor dat je er voldoening van krijgt.

Opruimen

Niet iedereen vindt het leuk: opruimen. Op de één of andere manier kom je er niet aan toe. En waar moet je beginnen? Het is lastig om te beginnen met opruimen als je niet precies weet wat je moet doen. Het hele huis is een puinhoop en schoonmaken gaat makkelijker in een opgeruimd huis. Het is daarom handig om een actielijst te maken met daarop duidelijke punten. Kies vervolgens het belangrijkste punt uit en begin daarmee. Redenen genoeg, het opruimen levert je zeker wat op!

Creëren van ruimte

Opruimen kan een hoop ruimte opleveren. Ruimte in je kledingkast, zodat je wat nieuws op kunt bergen. Of misschien wel ruimte op je zolder, waardoor je een extra kamer kunt maken. Zet je spullen op een logische plek nu je er de ruimte voor hebt! Een opgeruimd huis straalt ook meer rust uit.

Voldoening

Bezig zijn met opruimen kan vanaf de start al voldoening geven. Het is een nuttige bezigheid wat snel resultaat oplevert. Hoe verder je vordert met de werkzaamheden, hoe opgeruimder het gevoel in je hoofd.

Goede doelen

Kleding, speelgoed, knuffels, beddegoed. Goede doelen zijn er blij mee. Terwijl jouw huis of schuur leger en opgeruimder wordt, maak je andere mensen blij met de spullen die jij al lang niet meer gebruikt. Via Facebook kun je ook je spullen gratis weggeven, hier zijn speciale pagina's voor aangemaakt.

Weten wat je in huis hebt

Wanneer alles opgeruimd is weet je weer wat je hebt. Zo stonden er in je voorraadkast misschien schoonmaakmiddelen die best wel eens van pas komen, maar waarvan je niet meer wist dat je ze had. Of had je in je kledingkast nog een rose shirtje liggen dat mooi combineert met een blousje dat je al een tijd niet aan hebt gehad.

Schoonmaken

Begin je met opruimen dan heb je gelijk mooi de kans om goed schoon te maken. Hoewel dit ook niet het leukste karwei is, is het toch prettig wanneer kasten eens lekker uitgesopt worden. Of een la onder je bed even goed uitgezogen wordt met de stofzuiger. Mensen met huisstofmijtallergie hebben hier zeker baat bij.

Iets terugvinden

Ben je al heel lang iets kwijt dan heb je nu de kans om het terug te vinden. Misschien is het ergens tussen gevallen of wist je niet meer dat je het in een doos op zolder gestopt had. Of je vind iets terug waarvan je niet meer wist dat je het nog had.

Spullen verkopen

Spullen die je tijdens het opruimen tegenkomt en nooit meer gebruikt of niet meer wilt hebben verkoop je gemakkelijk via Facebook, Marktplaats of op een rommelmarkt of kofferbakverkoop. Zo krijg je weer meer ruimte in huis en levert het je ook nog wat geld op.

Nieuwe ideeën

Tijdens het opruimen kom je vaak op nieuwe ideeën. Zet je meubels eens anders neer, of geef de zonnehemel een andere plek. Je staat er soms versteld van hoe creatief je bent. Hierdoor kan je huis een hele andere uitstraling krijgen.

Bonus

Als bonus kun je er vanuit gaan dat een opgeruimde omgeving je helpt om makkelijker… op te ruimen! Als je eenmaal opgeruimd hebt, dan valt het veel meer op als er ergens iets rondslingert en ben je sneller geneigd om het op te bergen. Stoort het je dat je de boel niet bijhoudt? Zorg dan dus voor een omgeving waarin dat opvalt en begin gewoon met opruimen.
© 2012 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om met kinderen op te ruimenTips om met kinderen op te ruimenKinderen vinden het niet leuk om op te ruimen. Ze zullen het ook nooit leuk gaan vinden. Logisch, want de meeste volwass…
Heb jij te veel spullen? Heb jij last van rommel?Heb jij te veel spullen? Heb jij last van rommel?Het grote voordeel van opruimen en spullen weg doen is dat het je rust geeft. Rommel in huis of rommel op kantoor zorgt…
Een opgeruimd huis in 5 stappenOpruimen: de meeste mensen vinden het geen leuke klus. De meeste tijd gaat vaak al verloren aan het bedenken hoe je gaat…
Opgeruimd het nieuwe jaar in - orde maakt gelukkigerOpgeruimd het nieuwe jaar in - orde maakt gelukkigerNieuwjaarsdag is het moment van goede voornemens. In miljoenen huishoudens bestaat een van die voornemens uit een opgeru…

Tips om je vloerbedekking te onderhoudenTegenwoordig zijn we allemaal bezig met “het letten op de kleintjes”. Maar toch zijn de mogelijkheden om te bezuinigen v…
Schadelijke schimmels, bestrijden en verwijderenSchimmels kunnen we overal tegenkomen op vochtige plekken in ons huis. De wc, douche, keuken of achter meubels zijn favo…
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 24-06-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Huishoudelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.