Je keuken renoveren: maak je keuken weer als nieuw

Je keuken is aan een opknapbeurt toe. Maar je vind het niet nodig om een nieuwe keuken te kopen of je hebt er het budget niet voor. Misschien heb je een kwaliteitskeuken en vind je het zonde om een nieuwe keuken aan te schaffen. Geen probleem, een keukenrenovatie zorgt snel en voordelig voor een nieuwe keuken. Bij keukenspeciaalzaken kun je gratis keukenboeken bestellen, om je te laten inspireren. En dan: op naar het renoveren van je keuken. De huidige keuken in je huis is misschien niet de keuken die je zelf gekozen hebt. Om je woning en dus ook je keuken helemaal naar je eigen smaak te hebben, moet je beschikken over een budget. Het renoveren van je keuken zorgt voor een totaal nieuwe frisse look, het is snel en voordelig en voorkomt het kopen van een keuken.

Op naar de keukenboer

Bovendien zijn kwaliteitskeukens zoals Siematic, Keller en Bulthaup niet snel versleten en op. Zonde om een nieuwe keuken aan te schaffen. Wanneer je de keukendeuren, handgrepen, kleur en model zat bent biedt de keukenboer uitkomst. De keukenboer verkoopt alles los: van keukendeuren, fronten voor op de keukendeurtjes, tot handgrepen. Inspiratie genoeg dus! Vraag een gratis keukenboek op, of bezoek de keukenboer om je te laten inspireren. Nieuwe deuren, een nieuwe kleur en nieuwe handgrepen geven je keuken een totaal andere look.

Nieuwe keukenkasten, keukenlades en handgrepen

Het kan zijn dat je (oude) keuken meer renovatie nodig heeft, dan alleen de buitenkant zoals handgrepen, andere keukenkastdeuren. Misschien is je keuken versleten. Het is dan mogelijk om de binnenkant van de keukenkasten te vervangen. Je kan scharnieren vervangen, maar je kan ook keukenlades installeren in een kastje waar een gewone deur heeft ingezeten. Het is een grotere aanslag op het budget dan alleen het aangezicht van de keuken te renoveren, maar het scheelt je vet veel in je portemonnaie. Een nieuwe keuken kopen is natuurlijk een stuk duurder.

Keukentegels

Wat doe je, als je keuken behoorlijk veroudert is qua smaak, hopeloos uit de tijd. Als je je in grootmoeders keuken waant, vanwege de eikenhouten kastjes met jaren 70 oranje tegeltjes boven het aanrecht. Lijkt hopeloos, want alleen de deurtjes vervangen brengt je niet ver en zal de keuken niet echt veranderen. Je kan volhouden dat je keuken echt camp is, maar of je er vrolijk van word om er iedere dag tegenaan te moeten kijken...Maar zelfs in dit geval, is het mogelijk om je keuken snel en voordelig te renoveren. Haal de keukentegels eruit, zet er eventueel een RVS plaat overheen of gebruik verf die geschikt is om over tegels te schilderen (bouwmarkt).

Vergeet de kookplaat niet

Een werkblad in de keuken vervangen is een fluitje van een cent. Bekijk even goed hoe de boel gemonteerd zit (in verband met de kookplaten). Misschien kun je de kookplaat meenemen in de renovatie, en dus werkblad én kookplaat vervangen. Qua werkbladen in de keuken is er volop keuze bij de keukenboeren. Een nieuwe kookplaat staat frisser en is weer up to date.

Nieuwe kraan betekent nieuw image

Bij het renoveren van je keuken moet je natuurlijk ook denken aan de kraan en de spoelbak. De keuken make-over kan niet zonder moderne nieuwe kraan en spoelbak. Vaak is het lastig om de oude spoelbak in het nieuwe werkblad te plaatsen, dus dan moet je wel overgaan tot een nieuwe spoelbak. Een kraan is bepalend voor de sfeer in de keuken. Het kan een sieraad zijn of een prul. Als je de keukenrenovatie helemaal tot in de puntjes wilt aanpakken, kun je misschien een kokend waterkraan aanschaffen van bijvoorbeeld Quooker. Handig wanneer je de afwas schoon wilt hebben, snel thee wilt maken en snel groenten wilt koken.

Een keukenrenovatie kan je in allerlei uiteenlopende stijlen creëren. Bepaal van te voren je stijl. Een keukenrenovatie is dus makkelijk, snel en voordelig en het is een makkie om leuke keukenkasten uit te zoeken en dergelijke. (of om de oude keukenkastjes een verfbeurt te geven en nieuwe handgrepen erop te plaatsen). Je kunt de keuken zo trendy maken als je zelf wilt.
© 2009 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keukenkastdeurtjes vervangen of verven: je keuken opknappenKeukenkastdeurtjes vervangen of verven: je keuken opknappenEen mooie nieuwe keuken kan ook met een klein budget. Met het vervangen van keukenkastdeurtjes door nieuwe keukenkastfro…
Wat kost het renoveren van een keuken?U kunt de levensduur van uw keuken verlengen door hem te laten renoveren. Een keukenrenovatie bespaart u duizenden euro’…
Je keuken renoveren voor weinig geldEen nieuwe keuken kost een pak geld, maar een facelift kan ook goedkoper. Met deze handige tips zorg je ervoor dat je ke…
Huis opknappen met weinig geldHuis opknappen met weinig geldUw eigen huis opknappen kunt u duur maken, maar u kunt ook met een klein budget het huis verbeteren. Een vakman inschake…

Wat kost een architect?Wat kost een architect?Als consument krijgt u nauwelijks te maken met architecten. Indien u een huis gaat bouwen is een architect inschakelen v…
Mansardedak makenDakvorm waarbij het onderste deel van het zadeldak of schilddak steiler is dan het bovenste deel, waardoor een geknikte…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 23-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.