Gootsteen ontstoppen, hoe doe je dat?

Een gootsteen ontstoppen kan je op veel manieren doen. Helaas weten veel mensen niet hoe dit moet. Ik leg jou de meest handige manieren uit om je gootsteen te ontstoppen. Een gootsteen kan je onstoppen met soda, een onstoppingsveer en met HG duo ontstopper. Welke manier voor jou het handigst is om je gootsteen te ontstoppen hangt af van de situatie. Een verstopte gootsteen is een vervelend probleem wat bij veel huishoudens voor komt. Je zal maar net even de afwas willen doen en de gootsteen zit helemaal verstopt. Helaas heb ik hier zelf ook last van gehad en om jou veel tijd en moeite te besparen wil ik je graag de beste manieren uitleggen om zelf je gootsteen te ontstoppen. Na lang zoeken op veel verschillende websites heb ik eindelijk een paar goede manieren gevonden om dit zelf te kunnen doen. Het is helemaal niet nodig om een dure loodgieter in te huren. Bespaar je zelf een hoop geld en lees snel onderstaande tips.

Zwanenhals losmaken

Om erachter te komen of de verstopping niet alleen in de zwanenhals zit kan je het beste de zwanenhals onder de gootsteen losmaken en schoonmaken.

Hoe ga je te werk?

Zet een emmer onder de zwanenhals want er zal een hoop water en eventueel troep uitkomen. Draai vervolgens de zwanenhals los met je hand of een waterpomp tang. Zodra de zwanenhals is losgekomen giet je hem leeg in de emmer. Probeer de zwanenhals zo goed mogelijk schoon te maken en kijk of er ik een dikke prop vuil uitkomt. Indien hier een dikke prop vuil uit is gekomen dan is de kans groot dat de verstopping in de zwanenhals heeft gezeten.
Nadat je de zwanenhals hebt schoongemaakt dien je hem weer goed vast te draaien om lekkage te voorkomen. Laat vervolgens de kraan weer lopen en kijk of het probleem nu is opgelost.

Is het probleem nog niet opgelost? Geen zorgen. Waarschijnlijk zit de leiding iets verderop verstopt. Dit is met een aantal andere manier makkelijk op te lossen.

Gootsteen ontstoppen met soda

Een goedkope oplossing om de gootsteen te ontstoppen is door gebruik te maken van soda. Een zak soda kost nog geen 2 euro bij de supermarkt.

Hoe ga je te werk?

Giet een aantal lepels soda met kokend water door de gootsteen en herhaal dit indien nodig nog een aantal keer per dag totdat de verstopping helemaal is verdwenen. Indien deze methode niet werkt dan kan je de volgende methode proberen: gootsteen ontstoppen met

Tip:
Om verstoppingen van de gootsteen te voorkomen kan je het beste elke week even wat soda met kokend water door de gootsteen gieten. Dit werkt ook tegen nare luchtjes die in de gootsteen kunnen ontstaan.

Over soda

Soda is een handig huismiddeltje die bij veel problemen kan worden ingezet. Soda wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om de wasmachine te reinigen, servies schoon te maken en om kleding weer mooi wit te maken.

Gootsteen ontstoppen met een veer

In de bouwmarkt kan je een speciale veer kopen waarmee je de gootsteen kunt ontstoppen. De veer is sterk en tegelijk heel bewegelijk.

Hoe ga je te werk?

Stop de veer door het putje van de gootsteen en duw hem zover mogelijk door de gootsteen heen. Probeer de veer tegelijkertijd te bewegen. Als het goed is komt de vastzittende prop in de leiding nu los door het duwen en bewegen van de veer.

Gootsteen ontstoppen met Hg duo ontstopper.

Lukt het na deze tips nog steeds niet om de gootsteen te ontstoppen? Haal dan een fles HG duo ontstopper. Giet de gootsteen vol met HG duo ontopper en laat het een nacht staan. Als het goed is heeft u de volgende ochtend weer een goed werkende gootsteen. Dit product is echt een aanrader.
© 2012 - 2024 Xavier73, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verstopte afvoer: ontstoppen met sodaVerstopte afvoer: ontstoppen met sodaEen verstopte afvoer kan heel vervelend zijn. Een loodgieter bellen om de afvoer te ontstoppen hoeft echter niet altijd…
Zelf een afvoer ontstoppenHet is vrij eenvoudig om zelf een afvoer te ontstoppen. Een loodgieter laten komen is vaak prijzig. Je kunt de loodgiete…
Verstopte afvoer? Los het zelf op zonder loodgieter!Verstopte afvoer? Los het zelf op zonder loodgieter!Alle afvoersystemen zullen op een bepaald moment verstoppingen hebben. Vaak zijn deze eenvoudig te verhelpen, zonder een…
Ontstoppen van afvoerleidingen wc, douche, wastafelOntstoppen van afvoerleidingen wc, douche, wastafelNiks vervelender dan een wc, douche of wastafel die verstopt is. Water dat niet meer weg kan en geurtjes die terug omhoo…

Houtworm bestrijden, hoe doe je dat?Wat is de beste manier om houtworm te bestrijden en hoe pak je dit aan? Houtworm is een vervelend probleem waar veel men…
Hoe kun je bruine tot zwarte schimmel verwijderen?Hoe kun je bruine tot zwarte schimmel verwijderen?Het ziet er niet uit en geeft een ongemakkelijk gevoel: schimmels. Dit kan alle soorten oppervlakten aantasten en heeft…
Bronnen en referenties
  • http://nl.hg.eu/index/home
Xavier73 (3 artikelen)
Gepubliceerd: 01-10-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Doe het zelf
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.