Zo wordt uw huis wel verkocht

Zo wordt uw huis wel verkocht U kunt zelf veel invloed uitoefenen op de snelheid dat uw huis verkocht gaat worden. Het gaat hierbij niet alleen om de verkoopkansen te verhogen tijdens de bezichtiging, maar als verkoper kunt u ook kijkers trekken naar uw huis. U schakelt een makelaar in om uw huis te verkopen. Toch kunt u het verkoopproces beïnvloeden door op bepaalde zaken te letten en eventueel bij te sturen. U moet profiteren van de kennis van zaken van de makelaar, maar door onderstaande tips in acht te nemen zult u uw huis sneller gaan verkopen.

Hanteer de juiste vraagprijs?

Het eerste kenmerk waar potentiële huizenkopers op selecteren is de vraagprijs. Uiteraard moet u ervoor zorgen dat u de vraagprijs strategisch vaststelt. Dus geen € 300.000, maar € 299.000, maar hier zal de makelaar u ook al op wijzen. Verder moet u ervoor zorgen dat u gelijk scherp in de markt gaat zitten. In eerste instantie een te hoge vraagprijs hanteren, kan u duur komen te staan. De eerste twee weken zijn namelijk de weken dat uw huis veel bekeken gaat worden op het internet. Veel kijkers letten namelijk alleen op huizen die nieuw zijn toegevoegd.

Goede tekst en nog betere foto’s

De kracht van foto’s wordt vaak onderschat. Het gaat u extra geld kosten, maar een professionele fotograaf inschakelen vergroot uw verkoopkansen. Zij weten precies waar ze op moeten letten en hoe ze uw huis beter over kunnen laten komen. Foto’s die niet goed gemaakt zijn, zullen toch minder mensen aantrekken. Voordat de fotograaf komt, moet u zorgen voor een opgeruimd huis. Delen van het huis die minder representatief zijn voor het huis, kunt u gewoon weglaten.

De makelaar stelt in de meeste gevallen een standaard tekst op, die ze voor andere huizen ook gebruiken. Wat betreft de tekst kunt u ook proberen om boven de massa uit te springen. Dit doet u niet door lappen tekst bij uw huis te zetten, maar door goed te kijken hoe de tekst moet worden samengesteld. De tekst moet alle sterke kanten van het huis benadrukken en het moet de lezer nieuwsgierig maken naar het huis.

Zorg voor een opgeruimd huis

Kijkers moet u koesteren. Zodra er een datum voor een bezichtiging is vastgelegd, moet u een grote schoonmaak inplannen. Het huis met er op dat moment perfect uitzien. De meeste kijkers zullen niet afschrikken van een slecht onderhouden tuin en een rommelkamer, maar u moet niets aan het toeval overlaten. Onbewust neemt de potentiële koper dit soort zaken toch mee in de overweging. Ze moeten het gevoel krijgen dat ze hier het liefst morgen willen gaan wonen. Door een opgeruimd en net huis te presenteren, hebt u een grotere kans om uw huis te verkopen.

Kleine ongemakken gelijk verhelpen

Een los plintje, of een losse deurkruk moet u proberen te voorkomen. Dit zijn gebreken die u eenvoudig kunt verhelpen, en waardoor het huis een beter aanzien krijgt. Hetzelfde geldt ook voor een defecte lamp en een niet werkende kraan.

Zorg voor neutrale kleuren

Kijkers voor het huis proberen ook gelijk in te schatten hoeveel werk het kost om het huis op korte termijn te kunnen betrekken. Hierdoor is het verstandig om neutrale kleuren te hanteren in het huis. Een slaapkamer met felgekleurde muren, kunt u beter gaan behangen of verven in een neutrale kleur. Het kost u relatief weinig moeite en geld, maar u kunt op deze manier wel een mogelijk bezwaar wegnemen.
© 2012 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beste strategie: hoge vraagprijs of lage vraagprijs?Om een huis te kunnen verkopen, moet u eerst bezichtigingen krijgen. Op het moment dat de onderhandelingen beginnen, moe…
Huis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsHuis verkopen lukt niet? Verlaag de vraagprijsIndien het u maar niet lukt om uw huis te verkopen? Moet u mogelijk de vraagprijs van het huis verlagen.
Huis na drie jaren nog niet verkocht? Trek uw conclusiesHuis na drie jaren nog niet verkocht? Trek uw conclusiesIn de jaren 2008 tot en met 2012 maakt de huizenmarkt zware jaren door. In 2012 staat er een record aantal aan huizen in…
Huis verkocht onder voorwaarde van verkoop woningEen huis verkopen aan een koper die eerst nog zijn eigen huis moet verkopen, is niet de oplossing. Dit soort situaties o…

Wie krijgt de overwaarde bij scheiding?Uitgaande van een huwelijk in gemeenschap van goederen, hebben beide eigenaren van het huis recht op een deel van de ove…
Verhuizen of een traplift laten aanbrengenVoor sommige ouderen kan er een tijd komen dat ze niet meer in staat zijn hun hele huis te gebruiken. De tijd dat ze nie…
Esmee (672 artikelen)
Laatste update: 18-03-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.