Originele Kerstdecoraties - Zelf Maken

Originele Kerstdecoraties - Zelf Maken Tips voor Kerstdecoratie en mooie Kerstversiering die je makkelijk en snel kunt maken, goedkoop en ook origineel. Heb je dit jaar geen zin, tijd, energie of geld voor de geijkte kerstversieringen in de kerstboom? Dan volgen hier tips om een kerst-sfeer in je huis te krijgen op een anders dan anders manier. Met een mooi gedecoreerd kleed aan de muur, grillige takken in goude vazen met lichtjes, veertjes in de kerstboom, kersttakken of op tafel en wat dacht je van een buxusboompje als kerstboom?

Tips voor originele kerstdecoratie en kerstversiering: stijlvol eenvoudig en goedkoop

Kerstdecoratie kun je heel makkelijk zelf, snel maken. Wil je dit jaar eens wat anders met Kerstmis? Een kerstboom is niet het enige dat je kunt versieren. Er zijn ook andere creatieve en originele manieren om een mooie en aparte kerstsfeer in huis te creëren.

Kerstdecoratie - kerstversiering aan de muur

Kleed aan de muur om kerstkaarten op te hangen

Hang een mooi kleed, bijvoorbeeld een kanten (tafel) kleed (of desnoods een dekbedovertrek of vloerkleedje) dat je mooi vindt als baan aan de muur, van plafond tot vloer. Vooral op een gekleurde muur geeft een lichte tint (grijs of wit) veel effect. En andersom op een witte muur bijvoorbeeld groen of rood of een mooie paars (de kerstkleur van dit jaar). Speld hier al je kerstkaarten op. Indien je er niet genoeg gekregen hebt, koop er zelf dan een aantal bij of haal mooie illustraties uit tijdschriften of glossy’s.

Alternatief voor een kleed

Je kunt ook mooi kerstpapier c.q. inpakpapier als strook of baan aan de muur hangen in plaats van een kleed of eventueel crêpepapier, hetgeen tegenwoordig ook in bijvoorbeeld zilver en goud te verkrijgen is. Smuk en sier dit geheel op met mooie gekleurde linten in bijvoorbeeld de combinatie zilver, goud en paars.

Kerstversiering

Veertjes als kerstdecoratie

Veertjes kunnen prima dienen als kerstversiering. Ze zien er mooi en apart uit en passen bij zowel een moderne als een klassieke uitstraling. Met witte veertjes is het wat klassieker. Met bontgekleurde veertjes krijg je een wat luchtigere sfeer
  • Pluk de veertjes uit een (witte) boa (verkrijgbaar bij b.v. een feestwinkel) en leg deze op kersttakken als je deze aan de muur hebt. Of als je een kerstboom hebt, kun je deze in de kerstboomtakken leggen
  • Je kunt de veertjes ook uitstrooien over de tafel. Hou op de tafel wel bepaalde plekken vrij voor servies, glazen e.d.

Kaarten als kerstboomversiering

Versier de kerstboom eens alleen door kerstkaarten in de boom te hangen, zonder andere decoratie. Je zult verbaasd zijn over het leuke effect.

Kersttafeldecoratie - Gouden vazen en gemixt servies

Maak een mooi gedekte tafel met een wit of zilver tafelkleed (of stevig kerstpapier in deze kleur). Zet een paar gouden (of zelf goud gespoten) vazen op tafel met een grote kerstbal erin/erop en kaarsen in de kleur van je interieur. Leg servetten onder de borden in twee verschillende tinten; de ene onder het bord; de ander onder de tweede. Laat de tinten goud en zilver of die van je interieur erin terugkomen.

Wanneer je niet genoeg servies hebt (van een soort), combineer dan gewoon twee of drie verschillende serviezen. Als je alle borden, kommen en schalen door elkaar mixt en dit consequent terug laat komen, klopt het totaalsfeertje.

Alternatieve kerstboom - takken en buxus

Het is leuk om een keer iets anders uit de natuur in huis te halen in plaats van een kerstboom, waarom zou je niet eens variëren met ander groen of bruin?

Kies bijvoorbeeld voor twee (of drie) grote vazen met takken, lichtjes en ballen. Je kunt ook een buxusboompje uit de tuin (of tuincentrum) binnen zetten en decoreren of een andere grote plant die je mooi vindt of geschikt acht. Kies wel altijd een tweevoud of drievoud, omdat de herhaling van de vorm meer effect geeft.

Je kunt ook gewoon kale takken van een boompje afhalen en deze volhangen met de hier boven genoemde boaveertjes, kerstkaarten of linten van crêpepapier of materiaal dat je mooi vindt.

Een plezierige, aparte, originele en decoratieve Kerstsfeer gewenst!

Lees verder

© 2007 - 2024 Jvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerst met een klein budget: Zelf een kerststukje makenKerst met een klein budget: Zelf een kerststukje makenIeder jaar als de dagen korter worden en het licht in de kamer eerder aangaat, wordt de innerlijke drang om het in huis…
Zelf een alternatieve kerstboom maken van hout en boomtakkenZelf een alternatieve kerstboom maken van hout en boomtakkenEen jaarlijks terugkerende activiteit en traditie met kerst is het versieren van een boom. Van oudsher is een kerstboom…
Jingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooitJingle bells, jingle bells: je mooiste kersthuis ooitEen prachtig versierd kersthuis. Je ziet het in de woonbladen, maar hoe versier je zelf je huis het mooist? Wat zijn de…
Buxus in de tuinBuxus in de tuinBuxus komt in bijna elke tuin wel voor. Is het geen klein haagje, dan wellicht enkele exemplaren in stenen potten of een…

Maak zelf een boomlampEen grillige, mooi gevormde tak, eentje die je zo kunt tegenkomen in het bos of in het park, veranderen in een hele sfee…
Zelf een kerststalletje makenHeb je ook de prijzen van de houten kerststalletjes gezien? Ze zijn prachtig, maar 100 euro is heel normaal voor een een…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hansbenn, Pixabay
  • Eigen Kerstdecoratie ideeën
  • Thuis Magazine
Jvd (613 artikelen)
Laatste update: 12-12-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.