Hangend meubilair in een sixties look

Hangend meubilair in een sixties look De jaren sixties herkennen we aan de kleur, de vele harde en zeer aanwezige kleuren in kleding en woning. De sixties vindt je mooi of spuuglelijk, vaak is er geen tussenweg. Maar als je de sixties leuk vindt, dan is er een nieuw soort sixties. Meubilair wat je nu kunt kopen, is behalve ideaal met schoonmaken ook een spannende combinatie van ronde vormen, wit gelakt materiaal en een oase van kleur.

Het hangt!

Het opvallende is, deels in tegenstelling tot de echte sixties, dat het hangend meubilair is. Kasten, keukens, bedden, tafels en stoelen ... alles gaat met de voetjes van de vloer. Dit maakt het uitermate ideaal om de vloer schoon te houden.
De combinatie van het hangende meubilair met ronde hoeken in wit of grijs gelakt materiaal (soms modellen zijn ook in zwart te koop) en de echte sixties zit hem behalve de ronde hoeken ook in de deurtjes van kasten, kussens op stoelen en het beddengoed in diezelfde oase van primaire kleuren.

De muren en plafonds

De muren en plafonds zijn uitermate belangrijk, want je kastjes hang je aan de muur en je tafel, je stoelen en je bed wordt aan het plafond gehangen. Een gipsen tussenwandje of een plafond met kunststofplaten zal dus niet altijd geschikt zijn voor dit type meubilair. Wat wel weer op een speelse manier opgelost kan worden door grote strak gelakte houten balken van muur tot muur te bevestigen. Hiervoor dienen wel speciale pluggen gebruikt te worden.

De woning

De zit- en eethoek of het bed

De zithoek met een licht schommelende louche bank of losse fauteuils aan het plafond is wel heel erg speels en voor sommige mensen wennen. Toch is iedereen die al langer dergelijke stoelen heeft, we kennen allemaal wel het hangende halve ei met dikke kussens, zo enthousiast, dat men na verloop van tijd niet meer zonder wil.

Een tafel aan het plafond kan met strakke kabels opgehangen worden en met gewichten aan de onderkant, blijft de tafel stabiel hangen. Ditzelfde geldt voor het bed wat aan het plafond gehangen wordt. Voordeel is dat de hoogte van de meubels zelf bepaald kan worden, ook handel voor de heel lange of korte medemens.

Wat het geheel nog speelser maakt zijn bijvoorbeeld enkele los staande fauteuils in dezelfde stijl maar dan wel op een grote ronde poot, gecombineerd met een hangende loungebank. Maar ook gewone eetkamerstoelen in de sixtiesstijl met een hangende tafel, kan een leuke combinatie zijn.

De kasten

De kasten hangen aan de muur. Ze zijn er in kleine zelf samen te stellen setjes of grote modellen die in zijn geheel aan de muur bevestigd moeten worden. Je kunt het zelfs doortrekken tot aan de keuken en hangende keuken- of servieskastjes.
Je kunt de kasten kopen in meestal gelakt hout of van kunststof materiaal (wat het weer wat lichter maakt). De kastjes kun je deels met deurtjes nemen, die dan meestal in verschillende felle kleuren gespoten zijn.

Aankleding

De aankleding is veelal in dezelfde primaire sixties kleuren en is afhankelijk van de hoeveelheid kleur die je al in huis hebt. Heb je veel gekleurde kastdeurtjes laat dit er dan uitspringen en neem de accessoires in kleuren die erbij horen, maar de aandacht niet afleiden.

Is de kleur beperkt, dan kan het beddengoed, kussens, vazen, bloempotten, kaarsen, glazen of zelfs één muur in een of meerdere primaire kleuren afgestyled worden. Groen, rood, zwart en blauw doen het goed. Voor de liefhebber van geel zijn er ook leuke combinaties met bijvoorbeeld oranje te maken.
Neem je de keuken ook onder handen, denk dan aan de keukenhulp zoals het koffiezetapparaat, de citruspers, de fruitmand, de theepot of dienblad in een primaire kleur.

Tot slot

Een oase van kleur gecombineerd met strak gelakt half rond meubilair is apart, dat is iets wat zeker is. Maar voor de liefhebber van de sixties is het bijna een must om zeker een van deze attributen in het interieur op te nemen.
© 2012 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aanschaf van een hangend toiletEen hangend toilet is niet alleen mooi, maar vaak ook erg praktisch. Wie zijn badkamer wil verbouwen kiest tegenwoordig…
Badkamer renovatie zelf doenBadkamer renovatie zelf doenEen badkamer renovatie kost vaak veel geld. Er zijn verschillende manieren om met minder geld toch een vernieuwde badkam…
Een hangend toilet monteren heeft tal van voordelenEen hangend toilet monteren heeft tal van voordelenEen hangend toilet heeft voordelen boven een gewoon toilet. Het is gemakkelijker om de vloer schoon te houden. Bovendien…
Hangende oogleden; informatie en tips!Hangende oogleden; informatie en tips!Hangende oogleden ontstaan meestal bij het ouder worden of bij vermoeidheid. Met name voor vrouwen kunnen hangende oogle…

Tips om energie te besparenElektriciteit gebruiken we elke dag en we kunnen dan ook niet zonder. Ons energieverbruik kan waarschijnlijk wel wat min…
Geef dieven geen kans!Dieven afschrikken of ontmoedigen om uw woning binnen te dringen is echt niet zo moeilijk. De simpelste voorzorgsmaatreg…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.