Interieur: Roomwit

Interieur: Roomwit Het is jaren oubollig geweest en sinds we het strakke wit net iets té wit vinden, zijn de varianten op wit in de mode. In allerlei kleurvarianten, stoffen en zelfs meubelstukken. Van de woonkamer tot de badkamer. Kortom, we kunnen met roomwit richting de lente.

Roomwit als kleur

Hoewel roomwit op zich ook weer allerlei varianten heeft, weten we allemaal over welke kleurstelling we spreken als we het hebben over “roomwit”. Verder heeft roomwit nog een voordeel en dat is het gegeven dat verschillende stoffen het roomwit ook in verschillende kleurnuances weergeven. Dat maakt dat als je combineert met roomwit, je toch het idee hebt met verschillende kleurnuances te werken.

Nadeel is het besmettelijke van de kleur. Je ziet er het minste of geringste op en dat maakt dat het zinvol is om bij deze kleur te kijken naar de wasbaarheid van de stof.
Verder is roomwit een warme tint in de winter en maakt het speels in de zomer als je het combineert met bijvoorbeeld helderwit.

Woonkamer

De woonkamer is erg populair als het om deze kleur gaat. Dit heeft vast te maken het feit dat de kleur prima met allerlei andere kleuren te combineren is. Het past bij een strak interieur met alleen grijs- en zwarttinten, maar ook het warmere met de beige en bruintinten. Maar ben je van de felle kleuren, dan is roomwit ook een prima kleur om te combineren.

Aankleding van meubilair tot accessoires

Spreekt voor zich dat we roomwit in allerlei kussens, schapenvelletjes en geweven stoelzittingen ziet, maar roomwit doorvoeren in het meubilair zelf kan ook. De roomwitte fauteuil met zware kussens (eventueel in een afwijkende kleur) of de hokker met een prominente plaats bij de zithoek.
Maar een serie vazen, overpotten en/of kandelaren in verschillende formaten halen een donker interieur op en maken een licht interieur wat speelser.

Keuken

Eenvoudiger kan het ook met het servies in roomwit, het bestek (handvatten) of een serie vazen en kandelaren in verschillende formaten. Maar een leuke set roomwitte placemats eventueel met bijpassende servetten, doen het ook goed. Momenteel zijn de placemats in roomwit veel gecombineerd met prints in goud, brons of zwart.

Wil je de kleur verder doorvoeren denk dan ook aan:
  • handdoeken
  • theedoeken
  • onderzetters (verschillende materialen)
  • raamdecoratie
  • tafelkleed (als je een woonkeuken hebt)

Slaapkamer

In de slaapkamer is roomwit feitelijk nooit weg. Er zijn altijd mensen die roomwit als hoofdkleur in de slaapkamer willen zien. Het is immers licht, fris en toch warm. Een ideale combinatie in de slaapkamer.
De dekbedovertrekken, hoezen en kussenslopen met verschillende nuances in roomwit, met of zonder print … ze zijn altijd overal te koop. Met als voordeel dat je ze ook in alle prijsklasse kunt kopen.

De romantische slaapkamer kan met kleedjes (kantklos of borduren) over de nachtkastjes verrijkt worden. Maar ook romantische raamdecoratie, overgordijnen of andersoortig strak vormgegeven verduistering is er in roomwit. Let er in het laatste geval goed op dat er een laag in verwerkt is, die voor de verduistering zorgt.
Maar heb je bijvoorbeeld een donker bed en een roomwitte dekbedhoek, dan kunnen mogelijk leuke roomwitte tafeltjes als nachtkastje dienen.

Een mooie grote vaas met plant of andere decoratie die als eyecatcher in de slaapkamer staat, kan in roomwit. Eventueel in verschillende tinten. Wil je dit wat kleur geven, laat er dan een LED lamp met verschillende kleuren op schijnen. Zo kan je nog variëren ook en heb je kleur wanneer gewenst.

Badkamer

De badkamer in roomwit wordt vaak geassocieerd met romantisch, maar is niet noodzakelijk. Je ziet in roomwit veel strak vormgegeven kleedjes, niet de standaard badmat, maar gevlochten linnen of geknoopt katoen. Soms in verschillende roomwitte nuances en materialen (uiteraard wel geschikt voor de badkamer).
Een leuke houten stoel in de badkamer is in roomwit geschilderd en fungeert tevens als handdoekrekje. Maar denk ook aan de wasmand en dan niet de lelijke kunststof exemplaren, maar net als de vloerkleedjes, omkleed met stof die geknoopt of gevlochten is.

Handdoeken in roomwit, leuke lampjes of kandelaren voor een romantisch effect. Het is allemaal in roomwit en speciaal voor de badkamer te koop.

Tot slot

Laat roomwit weer eens de boventoon voeren, het is een prachtige kleur die absoluut niet die oubollige kleur is, waar veel mensen de kleur voor verslijten. Neem bijvoorbeeld een parelsnoer en bekijk hoeveel kleurnuances daarin zitten … en toch past het allemaal perfect bij elkaar. Laat je fantasie los met één kleur in talloze nuances.
© 2012 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurkleuren in de woningNatuurkleuren in de woningDe natuurkleuren doen het in de koude maanden goed. Waar vaak de warme diepe kleuren zoals antraciet, zwart, diepbruin,…
Appelsoorten - Toepassing, kenmerken en verkrijgbaarheidAppelsoorten - Toepassing, kenmerken en verkrijgbaarheidAppels zijn in Nederland volop te verkrijgen en zijn er in vele soorten en smaken. Bekende appelnamen als Jonagold, Elst…
Interieur in witInterieur in witWit is van alle tijden en je kan er eindeloos mee variëren in een interieur. De massale doorbraak van wit kwam in de jar…
Het nieuwe zwartHet nieuwe zwartZwart is zo’n kleur die je altijd en overal terug ziet komen. In de zomermaanden wellicht iets minder dan in de winterma…

Tips om water te besparenTips om water te besparenWater gebruiken we elke dag en we kunnen dan ook niet zonder. Ons watergebruik kan waarschijnlijk wel wat minder. Dageli…
Hoe kan ik energie bezuinigen?Hoe kan ik energie bezuinigen?De elektriciteits-- en gasprijzen swingen de pan uit. Toch kan je met enkele eenvoudige ingrepen fors besparen. Hoe je h…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 30-01-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.