Tips voor efficiënt en snel verhuizen

Tips voor efficiënt en snel verhuizen Verhuizen is vaak een helse klus: het brengt spanning en chaos met zich mee. Met deze tips verloopt je verhuis veel efficiënter en rustiger. Voor wie tijdens zijn verhuis zo snel, praktisch en rustig mogelijk alle spullen van de oude woning naar de nieuwe woning wil verhuizen, kunnen deze tips een gouden raad zijn!

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel om het verhuizen vlot te laten verlopen. Je begint eigenlijk al weken op voorhand met allerhande administratieve en praktische voorbereidingen, zoals het opzeggen van de electriciteit.

Bedenk ook ruim vooraf hoe je je spullen van de ene woning naar de andere zal krijgen. Moet je een verhuiswagen huren, of werk je met eigen wagens? Wie komt helpen? Heb je hulp nodig van een echte verhuisfirma, en welke? Denk hier ruim op tijd over na en doe het nodige, zodat je niet op het laatste nippertje het halve land moet afbellen om nog een verhuiswagen te vinden.

Zorg voor hulp

Zoek een paar helpers die de dag van het verhuizen komen helpen om dozen in te laden of vast te maken in de vrachtwagen. Ook helpers die heen en weer willen rijden naar de nieuwe woonst komen goed van pas! Minder sterke vrienden of familieleden kunnen helpen met opruimen of poetsen na het verhuizen, reken dus niet enkel op sterke mannen! Zorg wel dat je niet teveel helpers hebt. Als er 10 mensen komen, creëer je snel chaos en loopt iedereen elkaar voor de voeten.

Denk na als je inpakt

Met inpakken kan je ruim vooraf beginnen. Verzamel al zoveel mogelijk grote, stevige dozen waarin je je spullen kwijt kan. Bij verhuisfirma's kan je vaak plooibare verhuisdozen kopen: die zijn zeer stevig en je kan er heel wat spullen in kwijt. Na het verhuizen plooi je de dozen op en hou je ze bij voor een eventuele nieuwe verhuis.

Spullen die je weinig of zelden gebruikt, kan je al enkele weken vooraf inpakken. Probeer systematisch te werken: stop spullen van dezelfde soort in dezelfde doos, dat bespaart je veel werk bij het uitpakken. Spullen die je dagelijks nodig hebt, zal je op het laatste nippertje moeten inpakken. Dit kan je ook laten doen door de verhuisfirma die je komt helpen, maar denk eraan om echte 'privé'spulletjes die je niet aan anderen wil tonen, zelf inpakt. Plak die doos nadien ook goed dicht met tape om pottenkijkers te vermijden.

Probeer op de verhuisdozen een merkteken aan te brengen naargelang de kamer waarvoor ze bestemd zijn in de nieuwe woning. Kledij krijgt een ander tekentje dan keukenmateriaal, zo weten je verhuizers waar ze de dozen best kunnen neerzetten en hoef je ze niet meer het hele doos door te sleuren.

Ambiance!

Verhuizen is leuker als je de sfeer erin houdt! Loop elkaar niet uit te kafferen, maar zorg voor een gezonde dosis plezier. Een drankje en een hapje tussendoor zullen zeker in dank afgenomen worden, maar met mate: begin geen braspartij nog voor de verhuis voltooid is.

Overwin de trappen

Trappen zijn een dooddoener tijdens het verhuizen. Als je de hele dag door trappen moet lopen, zal je snel te moe zijn om nog goed door te werken. Ga daarom met een aantal helpers op de trap staan en geef de dozen aan elkaar door, zo loop je geen onnodige kilometers en komen je spullen toch beneden of boven terecht.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wij gaan verhuizen, wat met de elektriciteit? (BE)Wij gaan verhuizen, wat met de elektriciteit? (BE)Een verhuis brengt heel wat administratief werk met zich mee. Hoe verwittig je je elektriciteitsleverancier, wat moet je…
Verhuizen: wat komt er bij kijken?Verhuizen: wat komt er bij kijken?Het is zover, je huis is verkocht. Nu moet je al je spullen gaan pakken en verhuizen. Bij een verhuizing komt vaak meer…

Een showroomkeuken kopen - informatie en tipsEen showroomkeuken kopen - informatie en tipsWie geen duizenden of zelfs tienduizenden euro's wil of kan betalen voor een (nieuwe) keuken, kan op zoek gaan naar een…
Nieuw woonconcept: Kangoeroewonen (BE)Nieuw woonconcept: Kangoeroewonen (BE)Kangoeroewonen is een nieuwe vorm van wonen, afkomstig uit -u raadt het al- Australië. Van 1 grote woning worden 2 onafh…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 13-02-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.