Verhuizen: wat komt er bij kijken?

Verhuizen: wat komt er bij kijken? Het is zover, je huis is verkocht. Nu moet je al je spullen gaan pakken en verhuizen. Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan je denkt, hoewel het geen onmogelijke taak is. Verhuisbedrijven kunnen je verhuizers aanbieden die je kunnen helpen met verhuizen. Zelf verhuizen kan echter ook, het is dan verstandig een aanhanger te huren waarin je je inboedel meeneemt. Je kan je inboedel tijdelijk opslaan in een opslagruimte indien nodig.

De verhuizing zelf doen

Wanneer je zelf verhuizen wilt bespaar je dikwijls een hoop kosten. Of je zelf de verhuizing kunt doen hangt echter onder andere af van de tijd die je er in kan steken en de grootte van je inboedel. Wanneer je een paar sterke vrienden hebt die je kunnen helpen kan de verhuizing zo gepiept zijn. Wanneer je echter lastige of erg kostbare meubels hebt kan het verstandig zijn een verhuisbedrijf in te schakelen omdat zij meestal beter uitgerust zijn met verhuishulpmiddelen.

Verhuisauto's

Vaak is verhuizen met behulp van een verhuisauto het gemakkelijkst. De verhuisauto is bij voorkeur niet te klein want dan blijf je heen en weer rijden. Wanneer de afstand tussen je oude en nieuwe huis behoorlijk groot is gaat dit echt tegenstaan.

Aanhanger huren
Tegenwoordig kan je bij veel tankstations een aanhanger huren. Je hebt dan vaak de keus uit meerdere soorten aanhangers die voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Let er goed op wat je auto aan aanhanger en gewicht mag trekken.

Bestelwagen huren
Wanneer je erg veel te verhuizen hebt of je nieuwe woning ligt een heel stuk rijden van je oude woning kan je ook overwegen een bestelwagen te huren. Met een standaard rijbewijs mag je een bestelauto besturen met een gewicht van maximaal 3500 kilo (inclusief belading).

Verhuizing uitbesteden

In sommige gevallen is het echter verstandig of gemakkelijker om de verhuizing (deels) uit te besteden. Je kan bijvoorbeeld een containter huren die je vollaadt met je spullen welke op een later moment opgehaald wordt door het verhuisbedrijf en de verhuizers naar de juiste bestemming gebracht wordt. Je kan ook een verhuiswagen met verhuizer inschakelen.

Kosten verhuizing uitbesteden

De kosten van het uitbesteden van de verhuizing lopen sterk uiteen. Vooraf komt de verhuizer je inboedel opnemen en bepaalt aan de hand daarvan de prijs. De uiteindelijke prijs is mede afhankelijk van de grootte van je inboedel, de afstand tot de nieuwe woning, de bereikbaarheid van de nieuwe woning en meubilair dat een speciale behandeling vergt.

Opslagruimte huren

Het kan ook voorkomen dat je tijdelijk ergens anders moet wonen omdat bijvoorbeeld je oude woning al verkocht is en je je nieuwe woning nog niet kan betrekken. In dat geval is het aan te raden om een opslagruimte te huren om (een deel van) je inboedel tijdelijk op te slaan.
© 2009 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?Mensen die op het punt staan om te verhuizen moeten beslissen of ze het zelf gaan doen, of dat ze het uitbesteden. Zelf…
Verhuisbedrijven Amsterdam vergelijkenVerhuisbedrijven in Amsterdam kiezen is niet makkelijk. Er zijn veel verhuizers in deze regio en ook landelijk zijn er v…
Kosten verhuizing door verhuisbedrijfKosten verhuizing door verhuisbedrijfHet is logisch dat een verhuizing die wordt uitgevoerd door een verhuisbedrijf, meer kosten met zich meebrengt dan wanne…
Hoe vind je een goed verhuisbedrijf?Je kunt ervoor kiezen om je spullen zelf te verhuizen, maar het is ook mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen. D…

Blond Amsterdam: de complete collectieKletsende dames aan een theetafel. Bontgekleurde kopjes en schotels. Vrolijke serviezen, dekbedden, kleding, postzegels……
Dokter of 1-1-2 bellen?Dokter of 112 bellen? In geval van een noodsituatie kun je in Nederland bellen naar 1-1-2, maar is dit altijd wel het ju…
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 18-12-2009
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.