Haal de lente in huis

Haal de lente in huis Het voorjaar stapt met kleine stapjes binnen. Kleine stapjes omdat we ook nog met het grootste gemak overvallen kunnen worden door een maartse bui. Maar dat neemt niet weg dat we het voorjaar al wel in huis kunnen halen. Leuke frisse vazen met geurende frisse bloemen fleuren het huis snel op. Zeker met pasen. Enkele voorbeelden.

Kleur

Kleur doet veel in je huis en enkele fel kleurende vazen met neutraal kleurende bloemen kunnen op een eetkamertafel erg fraai staan. Maar je kunt het ook omdraaien en een neutraal gekleurde vaas (wit of off wit) nemen en daar een fel gekleurde bos bloemen in zetten. Een harde kleur of een gecombineerd boeket.

De vazen die je zelf kunt schilderen zijn in doe het zelfzaken te halen en je kunt ze bij de tuincentra kopen. Neem wel de juiste verf voor deze vazen en lak ze goed af. Let ook op de binnenkant. Niet al de vazen zijn aan de binnenkant afgelakt.

Naast de vazen kunnen ook de overpotten in hetzelfde design opgemaakt worden. Zet er fleurige plantjes in. Als je ze goed water geeft blijven en nieuwe bloemen in komen.

Planten en bloemen

Combineer ook een eens mooie plant in een grote plantenbak met daaromheen plantjes met bloementjes. Er zijn veel kruipende plantjes te vinden die we in de zomer ook veelvuldig in de tuin zien en die het in het voorjaar prima in een dergelijke plantenbak binnen kunnen doen. Veel wit, off wit, zacht geel en blauw zijn kleuren die je voldoende ziet en die de vrolijkheid van de lente ook daadwerkelijk binnen halen. Experimenteer er ook mee door bijvoorbeeld kleuren te combineren. Maar zorg wel dat de plant in kwestie iets robuust / massief heeft en wat de blikvanger vormt.

Geur

Naast kleur door ook geur veel en natuurlijk geuren niet alle bloemen even veel, maar als je toch meer groen in huis gaat halen, let er dan op dat je ze combineert. Wat geurende en vrolijk kleurende bloemen en planten maken het totaalplaatje.

Te overheersende kleuren kunnen overigens een vervelende geur achterlaten. Bij verschillende tuincentra heb je ook geurkaarten en dat geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Een andere manier om de lentegeur in huis te halen zijn is de olie die je op kunt branden. Deze geurolie is er in diverse geuren, waarbij de warme rozengeur, maar ook de frisse lavendel altijd vast in het assortiment zitten.

Accessoires

Kamer

De accessoires die je aan het groen in huis kunt halen zijn vaak de nuances die je aanbrengt met een kaars in de kleur van een vaas of een set kussens in de bank of op de stoelen. Maar ook een set kaarsen- of waxinelichthouders of een vrolijk kleed over een tafeltje. Het moet natuurlijk wel bij de stijl van je huis passen, maar sommige aspecten kunnen ook een tijdelijk doel dienen.

Zo haal je de lente in huis en als de lente eenmaal in volle glorie bezig is, heeft dit niet direct een doel meer.

Keuken

De keuken kan je met nog andere accessoires op een dergelijke manier “aankleden”. Denk bijvoorbeeld aan de theedoeken, handdoeken en ovenwanten. Maar ook een kleedje op tafel, de servetten of servetringen. Desnoods een deurmat in de vrolijke lentekleuren geel en appeltjesgroen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geurende bloemen en planten voor de tuinGeurende bloemen en planten voor de tuinEen tuin kan er prachtig uitzien, maar als er dan ook nog heerlijke geuren vrijkomen dan wordt het tuingenot voor de mee…
Geum of NagelkruidGeum, met de Nederlandse naam Nagelkruid, is een rijkbloeiende plant die verkrijgbaar is met bloemen in de kleuren oranj…
Haal de frisse lente in huisHaal de frisse lente in huisAan het einde van de winter is het logisch dat je uitkijkt naar de lente en de zomer. Maar omdat het buitenleven voor de…
Een kleurrijke tuin in de herfstEen kleurrijke tuin in de herfstIs het niet zonde dat de tuin in de herfst veranderd van een kleurrijk geheel naar een saaie grauwe boel? De herfst is h…

Zelf verhuizen, waarom niet?Zelf verhuizen, waarom niet?Het eigen huis is verkocht en uw inboedel moet worden overgebracht naar de nieuwe woning: u moet verhuizen. Een flinke k…
Accessoires die de slaapkamer opfleurenAccessoires die de slaapkamer opfleurenDe slaapkamer is nogal eens een van de vergeten of minimaal laatste ruimtes die aangepakt worden als we het huis gaan op…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 02-04-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.