Werkspot.nl: de marktplaats voor klussen

Werkspot.nl: de marktplaats voor klussen Er is een nieuwe trend in het klussen. Mensen laten hun klussen verzorgen door klussers die zich aanbieden via Werkspot.nl

Werkspot

Werkspot noemt zichzelf een marktplaats voor klussen. Particulieren die een klusser nodig hebben zetten hun klus op de website van werkspot. Klussers kunnen vervolgens hun diensten aanbieden tegen een bepaalde prijs. Werkspot heeft momenteel een bestand van ca. 2500 klusbedrijven die op verschillende gebieden werkzaam zijn.

Hoe zit het systeem van Werkspot in elkaar?

Als particulier zet je de vraag naar een klusjesman voor een bepaalde klus op de website van Werkspot via de button “opdracht plaatsen”. Vervolgens kunnen klusbedrijven of klusjesmannen zich aanbieden de klus af te handelen. De aanvrager kiest vervolgens de klusjesman die hij of zij het best geschikt vindt voor de klus. De opdracht die je hebt geplaatst blijft 7 dagen staan op de website. Als er in die 7 dagen nog geen biedingen zijn gedaan, dan kan er een verlenging van de opdracht gedaan worden.

Zijn deze klusjesmensen wel professioneel?

De klusjesmensen zijn allen vakmensen die weten hoe ze de opdracht moeten uitvoeren. Voordeel van deze website is dat afnemers, nadat de klus bij hen is afgehandeld, een referentie over het klusbedrijf dat bij hen is geweest kunnen achterlaten. Wanneer je wilt weten met welke bieder je het best in zee kunt gaan kun je, naast dat je let op de prijs, ook kijken of er al referenties over de betreffende klusjesman geschreven zijn.
Daarnaast staan er bij werkspot alleen vakmensen op de website die zijn aangesloten bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Zijn klusjesmannen bij Werkspot goedkoper?

Een klusjesman bij Werkspot inhuren kan je geld besparen. Ten eerste doordat het hier vaak gaat om eenmansbedrijfjes, deze hebben lagere overheadkosten en kunnen voor een wat lagere prijs werken dan grotere bedrijven. Ook kun je gemakkelijk en overzichtelijk zien wie de laagste aanbieder is. Daarnaast kun je op basis van de recensies over het werk wat de klusjesmensen voorheen verricht hebben kijken of zij dit goed hebben afgehandeld. Zijn de voorgaande klussen goed verlopen, dan is de kans groot jij na afloop ook tevreden bent met het resultaat.

Ik ben klusjesman, kan ik me ook aanmelden?

Op Werkspot kunnen vaklieden zich aanmelden om zich beschikbaar te stellen voor opdrachten. Je moet wel zijn aangesloten bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Het lidmaatschap van Werkspot kost € 17,95 ex. BTW en heeft altijd een looptijd van 6 maanden.

De website

De website van Werkspot zit handig in elkaar. Voor zowel de vrager als de aanbieder zijn er duidelijke instructies hoe met de website te werken. Als iets niet duidelijk is, dan wordt er onder Faqs een groot aantal mogelijke vragen beantwoord.

Wat zijn de voordelen van Werkspot?

Je kunt zelf de klusjesman kiezen die jij het beste lijkt.
Aan de hand van recensies kun je zien welke klusjesmannen al goed werk hebben geleverd.
Het gaat hier vaak om eenmansbedrijfjes, de prijs zal veelal lager zijn en de eenmansbedrijfjes zullen makkelijker kunnen voortbestaan.

Heeft Werkspot ook nadelen?

Vooralsnog lijkt Werkspot niet echt veel nadelen te hebben. Het is wel zo dat het kan zijn dat zich niemand meldt voor de klus die jij uit wil laten voeren. Je moet dan alsnog via een andere weg op zoek naar een klusjesman, waardoor er sprake kan zijn van tijdverlies, zodat de klus later klaar is dan je gepland of gewild had.
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope klusjesman? Die vindt u zo!Goedkope klusjesman? Die vindt u zo!Goedkope klusjesman, waar vindt u die? Klusjesmannen zijn er in alle soorten en maten. Van uitstekende vakmannen tot opl…
Poolse Klussers & Wettelijke RegelsPoolse Klussers & Wettelijke RegelsDe wettelijke regels zijn per 1 maart 2007 versoepeld voor werknemers (klussers, bouwvakkers etc.) uit de nieuwe EU-lids…
Welk gereedschap heb je nodig als beginnende klusser?Welk gereedschap heb je nodig als beginnende klusser?Als je pas begint met klussen, welk gereedschap heb je dan nodig om je gereedschapskist mee te vullen? Als je zelf klusj…
Klussenbedrijf in plaats van doe-het-zelverKlussenbedrijf in plaats van doe-het-zelverKlussen is voor velen een leuke hobby en voor anderen een noodzakelijk kwaad. Maar ook hobbyisten moeten wel eens erkenn…

Glazen en stalen vloeren: de voor- en nadelenWil je een ander soort vloer dan de klassieke soorten zoals keramische tegels of natuurstenen vloer, dan is een glazen o…
Vocht in de woningHet is weer de tijd van het jaar dat in niet goed geïsoleerde en geventileerde woningen het vocht op plaatsen gaat zitte…
Bronnen en referenties
  • www.werkspot.nl
Ceetee (242 artikelen)
Laatste update: 21-10-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.