5 snelle en eenvoudige manieren om je huis te organiseren

5 snelle en eenvoudige manieren om je huis te organiseren Het is mogelijk om je huis eenvoudig op orde te krijgen door elke dag een paar stapjes te doen. Het op orde krijgen van je woning hoeft niet overweldigend te zijn. De volgende 5 tips helpen je om je huis georganiseerd te krijgen in slechts enkele minuten per dag. Door deze tips dagelijks uit te voeren ben je niet meer dan 15 minuten kwijt.

Verwerk dagelijks 10 stuks papier

Indien er dagelijks meer dan 10 papieren per dag je huis inkomen welke moeten worden opgeborgen, dan moet het aantal natuurlijk hoger liggen. Eén van de grootste uitdagingen in de organisatie van je huis is om een manier te vinden om de dagelijkse papierstroom te verwerken. Je zult er versteld van staan wat een verschil het maakt als je dagelijks dit kleine stapje neemt. Het zal er voor zorgen dat langzaam maar zeker het bakje op te bergen papieren kleiner wordt, wat je het gevoel geeft dat je de zaken onder controle krijgt.

Verwijder iets uit de keuken wat je nooit gebruikt

De dagelijkse gangbare rommel moet je hier buiten beschouwing houden. Het moet iets zijn wat zich al lang in de keuken bevindt, maar wat nooit gebruikt wordt. Deze tip is aan het lijstje toegevoegd, omdat de keuken één van die plaatsen is waar dingen worden verzameld. Hebbedingetjes, sauzen en dat speciale artikel uit de uitverkoop wat zo leuk leek maar wat door niemand binnen het gezin daadwerkelijk wordt gebruikt. Indien je iets niet gebruikt, of het staat je tegen, verwijder het dan of geeft het aan iemand anders. Het staat alleen maar in de weg in je zoektocht naar een betere organisatie van je huis.

Zoek een permanente plaats voor één ding in je huis

Indien je bent zoals zo velen, dan lijkt het een onbegonnen klus om je huis te organiseren, omdat het lijkt of niet in je huis een eigen plekje heeft. Het speelgoed van de kinderen ligt na afloop van het spel in de huiskamer, keuken, slaapkamer en soms zelf in het bed. Eén van de simpelste manieren om wat meer structuur in de zaken te krijgen is door elk voorwerp een eigen plekje in huis toe te bedelen. Probeer elke dag een plek te vinden voor een voorwerp wat op dit moment geen vaste plaats heeft. En als je de zaken georganiseerd wilt houden, laat dan elk gezinslid weten waar vanaf nu de vaste plaats is van het voorwerp.

Verwijder één kledingstuk per dag uit de klerenkast

Een klerenkast is een van die plaatsen in huis waarvan het lijkt of ze een uitdaging vormen voor alle pogingen welke je onderneemt om orde in de chaos te scheppen. Vaak komt dat omdat er gewoonweg te veel kleren zijn voor de beschikbare ruimte. Het beste advies voor wat betreft het organiseren van je huis is dan ook: uitdunnen. Verwijder elke dag één kledingstuk wat niet langer past, of wat in de praktijk toch nooit gedragen wordt.

Organiseer een lade of bergplank

Voor deze organisatietip is het advies: start klein. Begin met het uitzoeken van een klein laatje. Indien je lades hebt in de badkamer, dan is dat een prima startpunt. Let er op dat als er een lade is uitgekozen, je daadwerkelijk ook aan het organiseren gaat. Neem alles uit de lade, gooi alles weg wat niet meer gebruikt wordt en leg de zaken welke wel gebruikt worden in een voor jou logische manier terug.

Door de bovenstaande procedure dagelijks te herhalen, zul je merken dat langzaam maar zeker de zaken beter georganiseerd worden.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Opgeruimd het nieuwe jaar in - orde maakt gelukkigerOpgeruimd het nieuwe jaar in - orde maakt gelukkigerNieuwjaarsdag is het moment van goede voornemens. In miljoenen huishoudens bestaat een van die voornemens uit een opgeru…
Mantelzorg in de huishouding, wat is gebruikelijke zorg?Mantelzorg in de huishouding, wat is gebruikelijke zorg?Vroeg of laat wordt iedereen geconfronteerd met het feit dat je zorg nodig hebt. Dat kan zijn omdat je de griep hebt, ee…
Het huishouden, een taak voor het hele gezinHet huishouden, een taak voor het hele gezinGeen gezin is perfect, al kan dat van de buitenkant nog zo lijken. Vrouwen hebben niet per se een huishoudknobbel, manne…
Fris aan het nieuwe schooljaar beginnenFris aan het nieuwe schooljaar beginnenOm een schooljaar goed en slim te beginnen zorg je dat je alles geordend hebt en alles al klaar hebt voor het komend sch…

De romantische badkamerHet aantal badkamers dat in de speciaalzaak, de glossy bladen en TV klusprogrammas voorbij komt is groot. Groot, strak…
Inloopkasten, een trend?Of de inloopkast een trend is en straks weer uit het beeld verdwijnt waag ik te betwijfelen. De inloopkast zag je tienta…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 28-06-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.