Niet veel geld en toch leuk inrichten

Niet veel geld en toch leuk inrichten De meeste mensen hebben met geld een eigenaardige relatie. Juist op de momenten dat je er heel veel van nodig hebt is er juist heel weinig, in ieder geval te weinig om te doen wat je zou willen doen. Toch kun je met de nodige creativiteit ook met een kleiner budget al leuke dingen voor elkaar krijgen. Bijvoorbeeld als je een woning wilt inrichten.

Een nieuwe woning

Vol trots draai je de sleutel om in het sleutelgat en doe je de deur open. Je eigen woning, een kostbaar bezit. Je wilt er van alles aan doen om van die eigen woning ook een echt thuis te maken. Maar vooralsnog zijn alle vertrekken kaal en leeg. Het probleem is vaak dat het aanschafbedrag van de woning net een stukje hoger was dan je eigenlijk had begroot. En dat probleem wordt nog een stukje groter als er ook een verbouwing of aanpassing aan de woning nodig was. Het ruime budget dat je in gedachten had voor de inrichting is in rap tempo geslonken. Wat nu? Met een kale woning waar nauwelijks iets in staat gaat het niet meevallen om je echt thuis en behaaglijk te voelen.

Inventief en creatief inrichten

In een maatschappij waar alles kant en klaar in de winkels ligt, waar reclames het uitschreeuwen dat letterlijk alles te koop of te huur is, zijn we vergeten wat onze grootste kracht kan zijn: creativiteit. Wie inventief en creatief te werk gaat kan ook met minder geld toch een leuke inrichting realiseren. Laten we eens kijken wat zoal de mogelijkheden zijn.

Bron: IMSI Master ClipsBron: IMSI Master Clips

De krijgertjes

Vaak zijn er mensen in je omgeving die spullen van hun eigen inrichting over hebben en aan jou willen aanbieden. Waarom zou je dat niet aannemen? Er zit vaak veel bruikbaar materiaal tussen, dat misschien nog wel wat opgeknapt moet worden. Wat je echt niet zelf wil gebruiken kun je tijdelijk even aan de kant zetten om later tweedehands te verkopen of te ruilen. Als je het gekregen materiaal niet zelf wil gaan gebruiken maar wel aanneemt is het natuurlijk wel goed om even met de goede gever te overleggen of je de vrijheid hebt om het te verkopen of te ruilen. Niet alle familieleden stellen het op prijs als je dat leuke kastje dat je zelf niet gebruikt weggeeft of verkoopt, dan hadden ze het liever zelf gehouden.

Ga eens naar een rommelmarkt

Op rommelmarkten, vrijmarkten en braderieën wordt veel tweedehands materiaal aangeboden. Het aangeboden materiaal is vaak erg divers. Het is slim om op tijd op zon rommelmarkt aanwezig te zijn en een snelle ronde te doen langs de kraampjes. Zo heb je een snel overzicht over het aanbod en kun je je plan trekken.

Marktplaats

Ook online is veel leuk materiaal te vinden. De meest bekende site waar je veel tweedehands materiaal in goede staat kunt vinden is marktplaats.nl. Vaak kun je op zon site online bieden op bepaalde artikelen. Als je zon biedingsproces te lang vindt duren kun je ook eens proberen met een interessant bod rechtstreeks te bellen met de aanbieder.

De kringloopwinkel

Veel mensen die nieuwe meubels kopen geven hun oude spulletjes aan de kringloopwinkel. Daar zijn dan ook altijd heel aardige spulletjes te vinden. Tafels, stoelen, kasten en bed-ombouwen, maar ook stoffering als vloerkleden, tafelkleden en soms zelfs vloertegels of gordijnen. Ook in gebruiksartikelen is er meestal een uitgebreid aanbod te vinden. Denk aan serviesgoed, bestek en decoratief materiaal. Het aanbod is vaak zelfs zo groot dat je de medewerkers van de kringloop winkel nodig hebt om je wegwijs te maken. En dat doen ze natuurlijk graag.

Je inrichting oppimpen

Als je met de online marktplaats, de rommelmarkt of de gekregen materialen een verzameling meubels en accessoires in huis hebt gehaald, dan past niet altijd alles even goed bij elkaar. Kleuren van je meubels die je niet aanstaan kun je veranderen. Een potje verf en een kwast doen wonderen. Kussens kun je eenvoudig voorzien van een nieuwe hoes. Kun je niet de juiste kleur hoes vinden, dan kun je die ook zelf maken. Vaak zijn op de markt stoffen tegen aantrekkelijke prijzen te koop. Eetkamerstoelen met een kussen erop waar een zelfgemaakte hoes omheen zit, geven een persoonlijk tintje aan je eetkamerset, en het ziet er ook meteen een stuk leuker en frisser uit.

Hoe doe je dat?

Bij het opknappen van meubeltjes zul je misschien te maken krijgen met technieken die je niet beheerst, waar je nog nooit ervaring mee hebt opgedaan. Gelukkig kun je gebruik maken van internet. Op YouTube zijn voor heel veel verschillende technieken instructiefilmpjes te vinden, zodat je precies kunt zien hoe je een bepaalde klus zou kunnen aanpakken.

Voordelig en leuk in je spullen

Zoals je hebt gezien kun je je woning voordelig ingericht krijgen, als je een beetje inventief bent en creatief te werk gaat. Je moet natuurlijk ook bereid zijn om er wat werk en tijd in de steken. Maar het resultaat mag er zijn. Op deze manier heb je ook een heel persoonlijke inrichting voor elkaar, die met wat aandacht toch fris en levendig oogt. Je hebt geen doorsnee-huis, geen doorsnee-inrichting, je hebt een persoonlijk thuis gerealiseerd.
© 2015 - 2024 Hansvg, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…
Geld besparen: kringloopRecycling is goed voor het milieu en kan ook veel geld besparen. Tweedehandse producten kosten maar een schrijntje in ve…
Goedkoop je woning inrichtenGoedkoop je woning inrichtenAls je net een eigen woning hebt, moet deze nog worden voorzien van meubilair. Een huis inrichten kost geld, veel geld.…
Spullen schenken aan KringloopwinkelIedereen heeft wel een aantal spullen in huis staan die hij of zij niet meer gebruikt. Een oud bankstel, een klerenkast,…

Tijdelijk naar een ander huis. Waar denk je aan?Tijdelijk naar een ander huis. Waar denk je aan?Stel je voor, je hebt je huis verkocht. Met de koper is afgesproken op welke datum de sleutel wordt overgedragen. Op zic…
Hoofdkussens: verschillende soorten vullingHoofdkussens: verschillende soorten vullingGa je een nieuw kussen kopen dan maak je vaak een eerste selectie op basis van de hoofdkussen vulling. Waar de een kiest…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: IMSI Master Clips
Hansvg (513 artikelen)
Laatste update: 10-12-2019
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.