Goedkoop je woning inrichten

Goedkoop je woning inrichten Als je net een eigen woning hebt, moet deze nog worden voorzien van meubilair. Een huis inrichten kost geld, veel geld. Voor je het weet ben je duizenden Euro’s lichter. Wat nu als je maar een beperkt budget hebt om je woning te voorzien van een interieur? Er zijn dingen die je kunt doen om de kosten enigszins binnen de perken te houden en toch je huis kunt voorzien van de nodige spullen.

Begin bij de basis

Met de basis wordt bedoeld dingen die niet makkelijk te vervangen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vloer en de muren. Ga een langs bij grote woonwinkels en bouwmarkten en oriënteer je. Wat vind je mooi? Wat kost het? Vergelijk de verschillende prijzen. Er zijn regelmatig kortingen te krijgen bij bouwmarkten op verf en vloerbedekking. Bekijk de aanbiedingen en verzamel kortingsbonnen uit folders in je omgeving. Wacht het juiste moment af om de basisbenodigdheden aan te schaffen. Op deze manier kan je heel veel geld besparen!

Goedkope meubelstukken

Er zijn vele manieren om op een voordelige manier aan je meubilair te komen. In plaats van je spullen nieuw te kopen bij woonwinkels kun je verschillende dingen doen.

Kijken op Marktplaats

Marktplaats staat vol met tweedehands meubelen. Sommige mensen zijn erop uitgekeken en willen hun oude interieur vervangen door iets heel anders. Ook kan het zijn dat iemand gaat samenwonen en daardoor een aantal dubbele meubelstukken kwijt wil. Als je goed rondkijkt op deze sites kun je voor weinig geld heel leuke meubelstukken aanschaffen.

Spullen gratis afhalen

Op websites als Haalgratisaf.nl en Gratisoptehalen.nl kun je ook meubilair vinden. Mensen zetten deze spullen op de site in de hoop er iemand blij mee te kunnen maken, voordat het op het grof vuil belandt. Het is altijd de moeite waard op daar eens rond te kijken. Misschien is er wel iemand bij jou in de buurt die van zijn bank of kast af wil en jou daar ontzettend mee kan helpen!

Bezoek eens een kringloopwinkel

Kringloopwinkels hebben het imago dat ze alleen oude en kapotte spullen hebben, maar dit is lang niet altijd het geval. De spullen in een kringloopwinkel zijn over het algemeen netjes en in redelijk tot goede staat. Wie weet kun je hier voor een paar tientjes een leuke bank of tafel scoren.

Het prikbord in de supermarkt

Wanneer je in de supermarkt bent, kijk dan op het prikbord dat er hangt. Het zou zomaar eens kunnen dat iemand iets gratis of voor een kleine prijs aanbiedt wat je kunt gebruiken. Wen jezelf aan om standaard bij een supermarktbezoek even op het bord te kijken. Je zal maar net de mazzel hebben…

Vraag rond in je omgeving

Laat de mensen in je omgeving weten dat je je huis nog moet inrichten. Wie weet heeft iemand op zolder nog wel iets staan dat je kunt gebruiken en waar hij zelf toch niets meer mee doet. Deel dit bericht ook aan je vrienden op social media. Je zal verbaasd zijn over hoe hulpvaardig mensen kunnen zijn en met je mee zullen denken. Via via kennen zij misschien nog wel iemand die een tafel overheeft of die van zijn dressoir af wil. Ook zijn er veel lokale groepen te vinden op FaceBook voor en van mensen die van hun spullen af willen of deze willen ruilen.

Xenos en Action?

Oké, meubels zal je hier niet gaan vinden, maar als het op accessoires aankomt, kun je bij dit soort winkels voor weinig best leuke dingen vinden. Denk een sfeerdingen als schilderijtjes, kaarsen, kaarsenstandaards en beelden. Je kunt hier vrij goedkoop slagen om je huis wat sfeervoller te maken.

Wees creatief!

Van alledaagse dingen kun je leuke dingen maken. Op deze manier bespaar je geld, heb je een uniek item en geef je er je eigen ‘touch’ aan. Heb je er weleens aan gedacht om van een lege fles een toffe vaas te maken? Of om een sinaasappelkist om te toveren naar een stoere bijzettafel? Ook kun je een oud meubelstuk voor weinig opkopen en er met een schuurpapiertje en een likje verf je eigen creatie van maken. Laat je fantasie de vrije loop. Er zijn mogelijkheden genoeg!
© 2015 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis goedkoop inrichtenJe wilt je huis leuk inrichten, maar je budget is helaas niet toereikend om dure meubels aan te schaffen. Dit artikel ge…
Huis verkopen – huis leeg of bewoond in de verkoop?Huis verkopen – huis leeg of bewoond in de verkoop?Is het eenvoudiger om een gemeubileerd huis te verkopen? Of moet u juist het huis leeg maken om het geheel groter te lat…
Je studentenkamer goedkoop inrichtenJe studentenkamer goedkoop inrichtenJe examens zijn voorbij. Een nieuwe studie, een nieuwe stad, nieuwe mensen en een nieuwe kamer! Hoe ga je deze kamer inr…
Cascobouw: het bouwen van een cascowoningCascobouw: het bouwen van een cascowoningIn Nederland wordt er steeds meer gebruik van cascobouw. Op deze manier kan een woning op een goedkopere manier worden g…

Vintage designstoel: de P40 van Osvaldo BorsaniVintage designstoel: de P40 van Osvaldo BorsaniVintage designstoelen van bekende ontwerpers als Eames, Arne Jacobsen en Pierre Paulin zijn zo populair, dat goedkope re…
Een stijlvolle woning creërenEen stijlvolle woning creërenDe een heeft weinig interesse als het om de inrichting van de woning gaat en de ander richt zijn/haar woning graag stijl…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: ErikaWittlieb, Pixabay
  • http://www.gewoonovergeld.nl/artikelen/hoe-richt-je-met-weinig-geld-je-huis/
  • http://interieur-ideeen.com/huis-inrichten/besparen-op-huis-inrichten/
  • http://www.livingtomorrow.nl/gezellig-goedkope-huisinrichting/
  • https://inhuis.wordpress.com/2013/10/29/op-een-goedkope-manier-je-huis-inrichten/
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 20-09-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.