Zonwering prijzen

De prijzen van zonwering kunnen sterk verschillen. Daarom is het verstandig om te kijken wat er in je budget past. De prijzen van zonwering zijn onder andere afhankelijk van de soort zonwering, het materiaal, de bediening en de montage. Hieronder lees je meer over de prijzen van zonwering.

Soort

De prijzen van zonwering zijn vooral afhankelijk van het soort zonwering dat je kiest. Zo ligt de prijs van een markies hoger dan de prijs van een uitvalscherm. De prijzen zijn natuurlijk ook afhankelijk van de afmetingen. Hieronder zie je dan ook van verschillende soorten zonwering de gemiddelde prijzen per meter:
  • Markiezen vanaf 370 per meter breedte
  • Uitvalschermen vanaf 150 per meter breedte
  • Shutters vanaf 200 per m2
  • Knikarmschermen vanaf 130 per m2
  • Screens vanaf 170 per m2

Bij de keuze voor een soort zonwering is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de prijzen. Toch is het slim om wat meer geld te betalen voor een zonnescherm dat volledig aansluit op jouw wensen. Kijk daarom, naast de prijzen, ook naar de eigenschappen en voordelen van de verschillende soorten zonwering en neem dit mee in je beslissing.

Materiaal

Bij bepaalde soorten zonwering hangt de prijs ook af van de materiaalkeuze. Dit is bijvoorbeeld het geval bij shutters. Als je kiest voor binnenshutters passen de materialen lindenhout en composiet hout goed bij de omgeving. Shutters van lindenhout of composiet hout kosten gemiddeld tussen de 200 en 300 per m2. Als je kiest voor buitenshutters is het verstandig om te kiezen voor een wat sterker materiaal. Deze materialen moeten natuurlijk bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan aluminium of hardhout. Deze materialen zijn wel wat duurder in aanschaf, maar zijn wel kwalitatief goede en stevige materialen. Houd rekening met een gemiddelde prijs van tussen de 350 en 500. Bij zonneschermen als uitvalschermen, knikarmschermen en markiezen kunt u vaak kiezen voor een materiaal voor de omkapping van het doek. De omkapping beschermt het doek tegen regen en andere weersomstandigheden. Bij markiezen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een omkapping van naaldhout, aluminium en hardhout.

Bediening

Bij zonwering kan je meestal kiezen tussen handmatige bediening, elektrische bediening en bediening met afstandsbediening. Handmatige bediening is vanzelfsprekend de goedkoopste optie. Wil je toch iets meer gemak? Kies dan voor elektrische bediening. Met elektrische bediening kan je de zonwering eenvoudig bediening via een schakelaar op de wand. Voor elektrische bediening betaal je gemiddeld tussen de 100 en 150 meer dan voor handmatige bediening. Wil je de zonwering vanaf elke plek in het huis kunnen bedienen? Kies dan voor bediening met een afstandsbediening. Hiervoor betaal je een meerprijs van tussen de 200 en 250, maar dit biedt wel het meeste comfort.

Montage

Zonwering kan je zelf monteren, maar je kan er ook voor kiezen om het zonnescherm door een specialist te laten plaatsen. Dit heeft als voordeel dat je garantie hebt dat het scherm goed wordt gemonteerd en dat je er zelf geen tijd en moeite aan kwijt bent. Vooral bij grote en zware zonneschermen is het uitbesteden van de montage aan te raden. De montagekosten verschillen per soort zonwering maar liggen gemiddeld tussen de 50 en 300.

Investering

Bij de aankoop van zonwering is het altijd prettig om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Zonwering blijft echter een lange termijn investering en daarom is het ook belangrijk dat het aan je wensen voldoet. Bespaar daarom niet op zaken als bediening of montage, maar kies voor een zonwering waar je lange tijd mee vooruit kan.
© 2014 - 2024 Danielleweber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kosten rolluiken?Een goede manier om energie te besparen en om het comfort van uw huis te verhogen, is het plaatsen van rolluiken. Wat ga…
Uitvalscherm zonwering, voor- en nadelenUitvalscherm zonwering, voor- en nadelenAls je grote ramen in je huis hebt dan kan zonlicht een ware kwelling zijn. Als de zon vol op de ramen schijnt wordt het…
Zonneschermen: soorten schermen, doekmateriaal en bedieningZonneschermen: soorten schermen, doekmateriaal en bedieningAls de zonneschermen naar beneden gaan is dat een teken van mooi weer. Toegegeven, de fel naar binnen schijnende zon hee…
Zonwering: kopen van zonwering voor het huisZonwering: kopen van zonwering voor het huisHet kopen van zonwering hoeft niet heel duur te zijn. Er zijn verschillende manieren hoe u deze goedkoop zou kunnen aans…

Traditionele dakkapelDakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de bouwwijze kan per dakkapel verschillen. U kunt kiezen voor…
De woning in lentesfeerDe woning in lentesfeerZo aan het begin van het kalenderjaar is het nog echt winter, zacht of niet, maar dat neemt niet weg dat menigeen al aan…
Bronnen en referenties
  • www.zonwering-weetjes.nl
  • http://www.zonwering-weetjes.nl/prijzen/
Danielleweber (4 artikelen)
Gepubliceerd: 21-02-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.