Aannemers in Amsterdam

Aannemers in Amsterdam Er zijn een aantal specifieke dingen waar u op moet letten bij het kiezen voor een aannemer in Amsterdam. Omdat dit een drukke stad is met specifieke moeilijkheden zetten we een aantal punten op een rijtje waar u op kunt letten. Een aannemer regelt de verbouwing van uw woning. Omdat dit vaak een ingewikkeld project is met veel verschillende aandachtspunten is het belangrijk om de aannemer zorgvuldig te kiezen. Dat geldt overigens voor alle vakmensen die u inhuurt tijdens dit project. In dit artikel geven we u zoveel mogelijk hulp om tot een goede keuze te komen.

Aannemer in Amsterdam

U gaat een droomhuis in Amsterdam bouwen... Bij de keus voor een aannemer uit Amsterdam is het in ieder geval essentieel dat u vertrouwen in hem hebt. Hij gaat aan de slag op een voor u hoogstwaarschijnlijk dierbare plek. Vraag uitgebreid naar zijn ervaring en bekijk eventueel voltooid werk. Dat kan door referenties op te vragen en daar langs te gaan. In de stad kan dat vaak gemakkelijk.

Lokale aannemer

Vraag ook of hij alleen in Amsterdam werkt of in de hele regio rondom de hoofdstad. Een aannemer die gewend is in de drukke binnenstad te werken zal minder moeite hebben met de moeilijkheden en tijdverlies die dit met zich mee kan brengen. Denk aan bereikbaarheid van locaties en toegankelijkheid van gebouwen.

Onderaannemers

Vraag ook of deze aannemer met (vaste) onderaannemers werkt. Daarnaast is het belangrijk om te vragen of er nog andere klussen lopen (vooral als u veel werk gedaan wilt hebben). Dit kan namelijk tot vervelende vertragingen leiden.

Offerte verbouwing

De aannemer gaat u een offerte doen die de de beschrijving van de werkzaamheden bevat, de te gebruiken materialen en installaties en de bijbehorende kosten en leveringsvoorwaarden. Dit gebeurt meestal aan de hand van het plan dat door uw architect is opgesteld. Het is verstandig om aan verschillende aannemers een offerte te vragen. Bij tussen de drie tot vijf aannemers uit Amsterdam een offerte aanvragen is een goed idee. Vraag vooraf wel of de offerte kosteloos en vrijblijvend is. De aannemer zal ook de datum vermelden tot wanneer de offerte geldig is. Over het algemeen is deze termijn ongeveer een maand. U heeft dus ruim de tijd om een gedetailleerde vergelijking van de offertes te maken. Vraag hierbij hulp aan uw architect. Soms worden varianten op het plan aangeboden (materialen en of uitvoeringen) en de architect kan een goede inschatting maken of dat acceptabele varianten zijn om uw belangrijkste ideeën te verwezenlijken.

Algemene tips bij verbouwing

Op deze punten kunt u letten om de verbouwing goed te laten verlopen:
  • Ga in zee met erkende of gecertificeerde bedrijven
  • Let op de garanties van de gebruikte producten en op de montage
  • Bij veel graafwerkzaamheden kunt u een uurprijs per gegraven kubieke meter afspreken
  • Ziet u sterk afwijkende prijzen in verschillende offertes voor dezelfde werkzaamheden/materialen ga hier dan achteraan. Laat u uitleggen hoe dit kan.
  • Let op of de materialen die opgenomen zijn in de offertes wel hetzelfde zijn (diktes en kwaliteit en dergelijke.)
  • Let bij de elektriciteit op of het materiaal KEMA-gekeurd is of in België CEBEC-gekeurd is.
  • Let op of de wapening en randisolatie van de vloer bij de voorgestelde prijs is inbegrepen.

Contract

Gaat u vervolgens een contract aan maak dan duidelijke afspraken en leg die allemaal schriftelijk vast. Dit voorkomt later geschillen.

Afsluiting

Volgt u deze tips dan neemt de kans op een ordelijk en succes verloop van uw verbouwing met een aannemer uit Amsterdam aanzienlijk toe. Bij het bouwen van uw droomhuis moet u niet over een nacht ijs gaan maar weloverwogen keuzes maken waarvan u op de lange termijn gelukkiger wordt. Veel succes met de verbouwing gewenst.
© 2012 - 2024 Gosupress, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bouwen of verbouwen: Werken met een aannemer (BE)Bouwen of verbouwen: Werken met een aannemer (BE)Bouwen of verbouwen kan op eigen houtje, maar in België besteed je de werken beter (gedeeltelijk) uit aan een geregistre…
Nieuwbouw huis kopen zonder risico: afbouwgarantieNieuwbouw huis kopen zonder risico: afbouwgarantieHet kan je zomaar overkomen: je koopt een nieuwbouwhuis en de aannemer gaat failliet. De woning is nog niet afgebouwd. D…
Schoorsteen: bouwen van een schoorsteenSchoorsteen: bouwen van een schoorsteenVeel mensen willen weer een schoorsteen. De schoorsteen was sinds de Tweede Wereldoorlog op zijn retour, omdat deze als…

Inbraak en preventieInbraak en preventieSteeds vaker zijn we doelwit van inbraak maar denk niet "als ze binnen willen zijn, lukt het toch". Preventie loont. Hoe…
Emigreren... of verhuizen naar Friesland?Emigreren... of verhuizen naar Friesland?Heb je emigratieplannen? Misschien omdat je op zoek bent naar prettige en betaalbare woonruimte in een rustige, groene e…
Gosupress (24 artikelen)
Gepubliceerd: 12-12-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.