Aannemers in Amsterdam
Er zijn een aantal specifieke dingen waar u op moet letten bij het kiezen voor een aannemer in Amsterdam. Omdat dit een drukke stad is met specifieke moeilijkheden zetten we een aantal punten op een rijtje waar u op kunt letten. Een aannemer regelt de verbouwing van uw woning. Omdat dit vaak een ingewikkeld project is met veel verschillende aandachtspunten is het belangrijk om de aannemer zorgvuldig te kiezen. Dat geldt overigens voor alle vakmensen die u inhuurt tijdens dit project. In dit artikel geven we u zoveel mogelijk hulp om tot een goede keuze te komen.
Aannemer in Amsterdam
U gaat een droomhuis in Amsterdam bouwen... Bij de keus voor een aannemer uit Amsterdam is het in ieder geval essentieel dat u vertrouwen in hem hebt. Hij gaat aan de slag op een voor u hoogstwaarschijnlijk dierbare plek. Vraag uitgebreid naar zijn ervaring en bekijk eventueel voltooid werk. Dat kan door referenties op te vragen en daar langs te gaan. In de stad kan dat vaak gemakkelijk.
Lokale aannemer
Vraag ook of hij alleen in Amsterdam werkt of in de hele regio rondom de hoofdstad. Een aannemer die gewend is in de drukke binnenstad te werken zal minder moeite hebben met de moeilijkheden en tijdverlies die dit met zich mee kan brengen. Denk aan bereikbaarheid van locaties en toegankelijkheid van gebouwen.
Onderaannemers
Vraag ook of deze aannemer met (vaste) onderaannemers werkt. Daarnaast is het belangrijk om te vragen of er nog andere klussen lopen (vooral als u veel werk gedaan wilt hebben). Dit kan namelijk tot vervelende vertragingen leiden.
Offerte verbouwing
De aannemer gaat u een offerte doen die de de beschrijving van de werkzaamheden bevat, de te gebruiken materialen en installaties en de bijbehorende kosten en leveringsvoorwaarden. Dit gebeurt meestal aan de hand van het plan dat door uw architect is opgesteld. Het is verstandig om aan verschillende aannemers een offerte te vragen. Bij tussen de drie tot vijf aannemers uit Amsterdam een offerte aanvragen is een goed idee. Vraag vooraf wel of de offerte kosteloos en vrijblijvend is. De aannemer zal ook de datum vermelden tot wanneer de offerte geldig is. Over het algemeen is deze termijn ongeveer een maand. U heeft dus ruim de tijd om een gedetailleerde vergelijking van de offertes te maken. Vraag hierbij hulp aan uw architect. Soms worden varianten op het plan aangeboden (materialen en of uitvoeringen) en de architect kan een goede inschatting maken of dat acceptabele varianten zijn om uw belangrijkste ideeën te verwezenlijken.
Algemene tips bij verbouwing
Op deze punten kunt u letten om de verbouwing goed te laten verlopen:
- Ga in zee met erkende of gecertificeerde bedrijven
- Let op de garanties van de gebruikte producten en op de montage
- Bij veel graafwerkzaamheden kunt u een uurprijs per gegraven kubieke meter afspreken
- Ziet u sterk afwijkende prijzen in verschillende offertes voor dezelfde werkzaamheden/materialen ga hier dan achteraan. Laat u uitleggen hoe dit kan.
- Let op of de materialen die opgenomen zijn in de offertes wel hetzelfde zijn (diktes en kwaliteit en dergelijke.)
- Let bij de elektriciteit op of het materiaal KEMA-gekeurd is of in België CEBEC-gekeurd is.
- Let op of de wapening en randisolatie van de vloer bij de voorgestelde prijs is inbegrepen.
Contract
Gaat u vervolgens een contract aan maak dan duidelijke afspraken en leg die allemaal schriftelijk vast. Dit voorkomt later geschillen.
Afsluiting
Volgt u deze tips dan neemt de kans op een ordelijk en succes verloop van uw verbouwing met een aannemer uit Amsterdam aanzienlijk toe. Bij het bouwen van uw droomhuis moet u niet over een nacht ijs gaan maar weloverwogen keuzes maken waarvan u op de lange termijn gelukkiger wordt. Veel succes met de verbouwing gewenst.