Welke kas kopen voor in de tuin?

Er zijn verschillende kassen te koop, zoals de hobbykas, de muurkas, de folietunnel, de orangerie of het prieel. O.a. bij Intratuin kunt u een bouwpakket van een kas van Royal Well kopen, die u zelf kunt monteren of laat monteren. Een kas, waarin u het hele jaar kunt genieten van de tuin om te kweken of te loungen. Intratuin adverteert speciaal met het nieuwe ‘retro’ product van Royel Well, de Royel Well Classic, een hobbykas van gecertificeerd cedar hout. Over kweekkassen voor de tuin.

Hobbykassen voor in de tuin

Royal Well kent meerdere soorten hobbykassen. Kweekkassen met een aluminiumconstructie variërend in grootte van 193 cm – 131 cm – 195 cm (breedte – lengte - hoogte) van de hobbykas Popular, 257 cm – 446 cm – 245 cm van de hobbykas Magnum tot de grootste hobbykas Ecoline met de maten 225 cm – 525 cm – 235 cm.

Bij de meeste hobbykassen kunt u naast tuindersglas ook kiezen voor veiligheidsglas. Alle hobbykassen hebben schuifdeuren, behalve de hobbykas Compact, die een tweedelige draaideur heeft. De hobbykas Supreme valt vooral op door de ronde vormen. Bijna alle kassen hebben ramen in het dak. Een fundering is los verkrijgbaar.

De nieuwe Classic hobbykas met de maten 184 cm (b) – 241 cm (l) – 221 cm (h) is vanaf week 10 bij alle Intratuin vestigingen in Nederland en België bestelbaar voor €1.950,-. De stalen fundering is leverbaar voor €169,-. De genoemde prijzen zijn exclusief transportkosten en eventuele montagekosten.

Muurkassen voor in de tuin

Er zijn vier soorten muurkassen of Wallgarden van Royal Well. De muurkas Mini Wallgarden (van polycarbonaat), muurkas Wallgarden (van tuindersglas of veiligheidsglas) en de decoratieve muurkas Supreme Wall Garden (van tuindersglas of veiligheidsglas en inclusief fundering) zijn ook zeer geschikt voor een kleine tuin of balkon.

De maten lopen uiteen van 66 cm (b) – 129 cm (l) – 196 cm (h) voor de muurkas Mini Wall 2 tot 71 cm – 193 cm – 195 cm voor de muurkas Supreme Wall Garden met veiligheidsglas.

Foliekassen voor in de tuin

De foliekassen of tunnelkassen van Royal Well zijn goedkoper dan de hobbykassen. De constructie is van verzinkt stalen buizen met op maat gemaakte gewapende folie van PE. Natuurlijk is de folie minder duurzaam dan glas, maar kan worden vervangen. De hele kas kan trouwens worden verplaatst door de kurkentrekker grondankers. Sommige tunnelkassen hebben een deur met raam of tweede deur, andere twee schuifdeuren.

Voor- en nadeel hobby- en muurkassen Royal Well

De constructie van de hobbykassen van aluminium en glas is in tegenstelling tot hobbykassen van plastic duurzaam. Een plastic dak van de kas gaat na enkele jaren verweren door zon, regen en sneeuw. Een plastic zeil als onderlaag is in dit geval maar van tijdelijke aard. Nadeel is dat glas in de tuin natuurlijk niet echt kindvriendelijk is. Veiligheidsglas is dan een optie, maar is wel duurder.

Keuze kweekkas

De keuze van een kweekkas hangt dus duidelijk af van de beschikbare ruimte in uw tuin, de mate van veiligheid (tuindersglas of veiligheidsglas), die u verkiest en uw budget. Zelf monteren en zelf een fundering maken drukken de kosten.
© 2011 - 2024 Deinfodeler, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tuinkassen: bouwen van een tuinkas voor de tuinTuinkassen: bouwen van een tuinkas voor de tuinEen tuinkas is een goede manier om te voorkomen dat uw planten en groenten niet beschadigd raken. Tuinkassen beschermen…
Tweedehands auto kopen, een opknapper of een jonge auto?Tweedehands auto kopen, een opknapper of een jonge auto?Mensen kopen een auto die past bij hun budget en hun levensstijl. Het rijden in een auto wordt voornamelijk duur door de…
Nieuwe studieboeken kopen, of tweedehands?Nieuwe studieboeken kopen, of tweedehands?Studieboeken zijn duur in aanschaf. U kunt geld besparen door deze boeken tweedehands te kopen. Deze boeken zijn kwalita…
Woning kopen voor kindAls ouder kunt u uw kind financieel ondersteunen bij het kopen van een woning, bijvoorbeeld door te schenken, borg te st…

Bemesten van de tuin en bodemverbeteringBemesten van de tuin en bodemverbeteringPlanten hebben voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en om sterk en gezond te blijven. Planten met een gebrek aan v…
Een regenton voor de opvang van gratis regenwaterEen regenton voor de opvang van gratis regenwaterIn ons natte landje is aan water geen gebrek. Natuurlijk beschikt elke woning over schoon drinkwater. En kunnen we er al…
Bronnen en referenties
  • Royal Well brochure en prijslijst 2011
Deinfodeler (67 artikelen)
Laatste update: 06-03-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.