Direct privacy met een kant en klare haag!

Direct privacy met een kant en klare haag! Uw erfafscheiding plaatsen en binnen één dag al privacy? Met een houten schutting of een erfafscheiding van beton is dat natuurlijk geen probleem. Maar het kan tegenwoordig ook met een groene erfafscheiding. Er zijn bedrijven, die de haag voor u opkweken en hem leveren op de door u gewenste hoogte. Naast de hoogte kunt u ook nog kiezen uit verschillende soorten haagbeplanting. En zo is het dus mogelijk dat u van de ene op de andere dag uw tuin kunt omheinen met een prachtige groene haag.

Direct een volgroeide groene haag zorgt voor privacy

Voor ongeduldige tuineigenaren, en voor mensen die gesteld zijn op hun privacy maar wel een groene erfafscheiding willen om hun tuin, is er nu de kant-en-klare haag. Kant-en-klaar in de betekenis van volgroeit en direct te planten. U hebt in één keer de gewenste hoogte en dikte. De betreffende haagplanten zijn aangeplant in speciale bakken en tijdens de groei voortdurend geleid langs een metalen raster. Als de haag geleverd wordt, dan moet u ter plaatste alleen nog de plantgeul graven en de tussenliggende palen plaatsen.

Haag op maat gekweekt

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in kant en klare hagen kweken de hagen voor de tuineigenaren dus voor. Door de specialistische kennis ontstaan er zo mooie dichte hagen, die al direct na aanplant zorgen voor voldoende privacy. Voor de leverbare hoogte van de hagen kan gekozen worden tussen 100 en 220 cm.

Hoge hagen opgekweekt in speciale bakken

De hagen worden opgekweekt in speciale bakken. Tuineigenaren die de kant-en-klare haag direct in de volle grond willen planten, kunnen dat doen met bak en al. Het materiaal van de bak is biologisch afbreekbaar, zodat de bak na verloop van tijd volledig verteerd zal zijn.

Kant en klare haag geschikt voor terras of balkon

De kant-en-klare haag is ook heel geschikt voor plaatsing op een terras of balkon. Wilt u op het terras of op uw balkon direct privacy, dan kunnen de hagen geplant worden in speciale bakken. Deze bakken zijn op de maat van de haag aangepast en leverbaar in hardhout en Europees vurenhout.

Leverbare kant en klare haagsoorten op gewenste hoogte

De haag wordt geleverd in verschillende soorten klim- of leiplanten en struiken. In het geval van de klim- en leiplanten zijn deze tijdens het opkweken vakkundig om een metalen raster geleid.
  • Hedera Hibernica (Klimop, wintergroen, klimplant, twijgen aan het einde iets roodachtig)
  • Hedera helix "Woerner" (klimop, wintergroen, klimplant, donkergroen blad, in de winter verkleurend naar paars)
  • Hedera helix "Green Ripple" (klimop, wintergroen, klimplant, sterk ingesneden blad met lichtere nerven)
  • Carpinus (Haagbeuk, struik, blad verkleurt in de herfst naar geel en valt af)
  • Fagus (Beuk, struik, blad verkleurt in de herfst naar geel en blijft de hele winter aan de struik)
  • Pyracantha "Darts Red" (Vuurdoorn, wintergroen, leiplant, witte bloemen met daarna oranje vruchten)

Prijzen kant en klare haag

De prijs voor een kant en klare haag is natuurlijk hoger dan dezelfde haag in uw tuin aangeplant als jonge plantjes. De kweker heeft immers een aantal jaar gewerkt aan uw haag. De prijs wordt vervolgens ook beïnvloed door de gewenste hoogte en natuurlijk de benodigde lengte van de haag.

Volwassen planten van kwekerij de Limieten

Wilt u andere planten of struiken gebruiken en toch direct een hoge haag om uw tuin? Er zijn in Nederland diverse kwekers, die zich gespecialiseerd hebben in de levering van grote planten. Kwekerij De Limieten is daar één van. Naast grote planten en struiken leveren ze ook "volwassen" bomen. Ideaal voor tuineigenaren die graag starten met een al enigszins volgroeide tuin. De kwekerij is bovendien ook zeer geschikt om te bezoeken als u twijfelt over de aanschaf van een bepaalde boom of struik. U kunt ter plaatse de betreffende boom of struik in een volgroeid stadium bekijken en zo een beter beeld vormen over de verschijningsvorm en of die voldoet aan het beeld wat u voor ogen heeft.
© 2009 - 2024 Martina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Uw kale grond direct weg met de kant-en-klare bodembedekkerUw kale grond direct weg met de kant-en-klare bodembedekkerTuinieren doet iedereen op zijn eigen wijze. De één kan uren in de tuin rond scharrelen en genieten van een tuin die lan…
Erfafscheiding: het natuurlijk alternatiefBuiten de standaard betonnen, houten of kunststof schuttingen, zijn er nog heel veel mogelijkheden om uw tuin af te sche…
QuickHedge tuinafscheiding binnen een dagOm snel een tuin te omheinen en inkijk te voorkomen wordt vaak voor een houten schutting gekozen. Zodra het materiaal in…
Goedkope of dure leesbril?Goedkope of dure leesbril?Wie nog maar net een leesbril nodig heeft kan vaak prima toe met een leesbrilletje van een paar euro van de drogist. Maa…

Postelein en WinterposteleinWelke plant groeit zo gemakkelijk en voorziet ons juist in de winter van zacht, smakelijk groen. Het antwoord is winterp…
Betonschutting, hout-betonschutting of aluminium schuttingBetonschutting, hout-betonschutting of aluminium schuttingWie zich gaat oriënteren op een nieuwe erfafscheiding loopt de kans om al snel door de bomen het bos niet meer te zien.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Wdietz, Pixabay
  • www.mobilane.nl
Martina (252 artikelen)
Laatste update: 07-12-2020
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.