Easy grass; onderhoudsvrij gras in uw tuin

Easy grass; onderhoudsvrij gras in uw tuin Gras is een bijna onmisbaar element in de tuin. Naast de overige beplanting zorgt gras ervoor dat de tuin een groene uitstraling heeft. Alles bestraten maakt dat een tuin al snel erg stenig aandoet. Een tuin met veel verharding zal in de zomer ook veel meer warmte uitstralen. Ook daarom is het verstandig om gras in de tuin te nemen. Maar gras is veel werk. Zeker in het groeiseizoen moet er vaak worden gemaaid. Daarom is Easy grass misschien wel een hele goede vervanging.

Wat is Easy grass?

Easy grass is een geregistreerde merknaam, waaronder verschillende soorten kunstgras worden aangeboden. Bij het woord kunstgras denken we misschien gelijk aan het meer op een tapijt lijkende kunstgras dat ooit als eerste kunstgras-product op de markt verscheen. Maar het kunstgras van Easy grass heeft hier niets meer mee te maken. Het is van een kwalitatief hoog niveau en er is alles aan gedaan om het niet van echt gras te kunnen onderscheiden. Natuurlijk ziet men uiteindelijk toch dat het om kunstgras gaat, maar in eerste instantie zal men op het verkeerde been gezet worden. Tegenwoordig is de kunstgrasmat niet meer egaal van kleur, dat is echt gras immers ook nooit. Dit bevordert de natuurlijke uitstraling. En om het dan toch helemaal echt te laten lijken, bevatten de producten van Easy grass ook dorre grassprieten. Deze zogenaamde dorre grassprieten zijn op een natuurlijke manier verspreid over de grasmat.

Toepasbaarheid van kunstgras

De producten van Easy grass zijn veelzijdig en voor meerdere functies toepasbaar. Natuurlijk is het uitermate geschikt voor het opfleuren en "vergroenen" van een balkon. En uiteraard doet het goed dienst als vervanging van een natuurlijke grasmat in uw tuin. Maar ook op andere plaatsen, bijvoorbeeld bij een zwembad, op sportvelden, in kinderdagverblijven en bij speelplekken kan het zeer effectief worden toegepast. Eigenlijk overal waar val demping wenselijk is, is het toepassen van een kunstgrasmat een hele effectieve oplossing. Bij een natuurlijke grasmat kiest men een grassoort die past bij de functie of toepassing van de grasmat. Een speel gazon vraagt om een andere grassoort, dan een strakke groene grasmat voor een fleurige planten border. Een natuurlijke grasmat is er ook in allerlei sterktes, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Siergras heeft in het gebruik natuurlijk minder te verduren dan voetbalgras. De makers van kunstgras hebben hier uiteraard op in gespeeld, door ook binnen de kunstgras-soorten verschillende grasmatten te ontwikkelen en aan te bieden.

Voordelen van nepgras

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Milieuvriendelijk
  • Altijd groen
  • Geen pollen
  • Ideaal voor hondenbezitters

Onderhoudsvriendelijk gras

Maaien, onkruid verwijderen, bemesten, besproeien; het behoort allemaal tot de verleden tijd! Het schoonhouden van de kunstgrasmat kan gewoon met een bezem gebeuren.

Milieuvriendelijk geproduceerd kunstgras

Easy grass is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Als uw grasmat vervangen wordt door Easy grass zal er niet meer gesproeid hoeven te worden, waardoor uw jaarlijkse waterverbruik omlaag zal gaan.

Kunstgras is altijd groen

Nooit meer kale plekken in het gras, die nodig "gerepareerd" moeten worden. Het gras is ook nog eens altijd groen, ook in een droge zomer! En eindelijk groen gras op die lastige plekken, waar echt gras maar niet wil groeien (bv. onder een grote boom).

Geen pollen van bloeiend gras

Kunstgras is ook een ideale oplossing voor hooikoorts-patiënten. Nooit meer last van die hinderlijke graspollen!

Ideaal voor hondenbezitters

In de praktijk is gebleken dat een kunstgrasmat van Easy grass ideaal is voor hondenbezitters. Het gras werkt als een soort droogloop-mat en zorgt ervoor dat de honden veel minder vuil via hun poten mee naar binnen zullen nemen.

Easy grass eenvoudig te leggen

Easy grass is voor iedereen gemakkelijk zelf te leggen. Het allerbelangrijkste is een goede voorbereiding. Zorg altijd voor een schone en egale ondergrond. Het gras is leverbaar in 2 verschillende breedtes: 2 en 4 meter. De verschillende stukken kunnen door middel van dubbelzijdig tape aan elkaar gelegd worden. Bij gebruik als gazon kunnen de zijkanten vastgelegd worden met tentharingen of nagels. Welke soort Easy grass u ook kiest, het is altijd voorzien van drainage-gaatjes. Door deze drainage-gaatjes kan het regenwater afgevoerd worden. Bij twijfel over een juiste aanleg: raadpleeg uw leverancier!

Kenmerken en soorten Easy grass

De verschillende soorten grasmatten van Easy grass zijn allemaal van synthetisch materiaal, hebben en gesneden pool en worden geleverd in een breedte van 400 cm. De pool-hoogte, of te wel de hoogte van de grassprieten, varieert van 9 tot 40 mm. Er wordt 5 jaar garantie op het product verleend.

Rubber bolletjes in kunstgras

Regelmatig zijn de rubber bolletjes in kunstgras een terugkerend nieuwsitem. De rubber bolletjes (ook bekend onder de naam rubbergranulaat) worden gebruikt op kunstgrasmatten van sportvelden. De korrels worden vervaardigd van oude autobanden of van nieuw synthetisch materiaal. Het is een materiaal dat ingestrooid wordt op een kunstgrasmat. Hierdoor krijgt het gras dezelfde eigenschappen als een natuurlijke grasmat. De bal rolt en stuitert hierdoor op dezelfde wijze als bij echt gras. Ook slidings kunnen door het toevoegen van deze korrels op dezelfde wijze worden uitgevoerd. De rubber bolletjes worden toegepast op sportvelden met een kunst grasmat en hebben dus niets te maken met het kunstgras in de tuin.
© 2009 - 2024 Martina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kunstgras van goede kwaliteit is gemakkelijk te onderhoudenKunstgras van goede kwaliteit is gemakkelijk te onderhoudenRegelmatig zie je dat mensen een goede kwaliteit kunstgras in de tuin laten leggen. Wanneer het kunstgras omgeven wordt…
Gras: aanleggen van een kunstgrasveldGras: aanleggen van een kunstgrasveldSteeds meer particulieren gaan kunstgras aanleggen in hun tuin. Dat hoeft niet per se heel duur te zijn. De particuliere…
Goedkoop en eenvoudig een onderhoudsvrije tuin aanleggenGoedkoop en eenvoudig een onderhoudsvrije tuin aanleggenNiet iedereen heeft tijd of zin om veel tijd in het onderhoud van een tuin te steken. Een mooie onderhoudsvrije tuin kan…
Gras verzorgen door beluchten, verticuteren en bemestenGras verzorgen door beluchten, verticuteren en bemestenDe meeste tuinbezitters willen gras in hun tuin. Dit is goed te begrijpen, want een gazon geeft een tuin gelijk een groe…

Je tuin winterklaar makenRond novenber is het de periode om je tuin winterklaar te maken. Je tuin winterklaar maken is geen verplichting. Maar he…
Halfverharding in de tuin; alle mogelijkheden op een rijHalfverharding in de tuin; alle mogelijkheden op een rijHalfverharding in de tuin biedt tuineigenaren veel bestratingsmogelijkheden. Halfverharding van een tuinpad of terras ka…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: EddaKlepp, Pixabay
  • www.easygrass.be
Martina (252 artikelen)
Laatste update: 07-12-2020
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.