Tuintrends, een blikvanger in de tuin

Tuintrends, een blikvanger in de tuin Als het weer er naar is dan vertoeven we graag in de eigen tuin. De planten moeten er mooi bij staan, een tuinset moet in het geheel passen en lekker zitten en als we het geheel met enkele decoratieve zaken compleet kunnen maken dan zullen wij dit niet nalaten. De TV programma’s over tuinen spelen er graag op in, want een trend is niet voor niets een trend en als er nieuwe mogelijkheden zijn dan gaan we in de tuincentra toch weer op zoek naar deze nieuwe ideeën.

Blank hout

Naast de traditioneel bruin houten tuinmeubelen komt het blanke, blonde hout nadrukkelijker naar voren. Grote comfortabele stoelen die natuurlijk ogen. Gewaagt als je dit combineert met witte materialen zoals witte kussens, vazen of kandelaars voor op tafel. Dit geheel kan mooi gecombineerd worden met een donkere tint natuursteen om een strakke vijver.

Qua groen veel grote groene planten, struiken en bomen en niet te veel bloemen. Eventueel een enkele plant met bloemen in blauw. Vermijd geeltinten.

Rood

Bij de “nieuwe” tuin, patio of balkon is rood een nieuwe centrale kleur. Enkele grote luxe tuinstoelen in hardrood, gecombineerd met enkele andere rode accessoires in dezelfde roodtint. Dit kunnen grote roodglazen varen zijn of een strak vormgegeven rode lamp.

Omdat het om het rood gaat zijn er relatief weinig bloemen (tenzij het een bloeiende plant in rood is), maar veel diep groene planten. Het kunnen wel verschillende kleuren groen zijn, maar altijd met een diepgroep blad.

Olijfboom

Hoewel we de olijfboom al lang kennen, heeft deze qua populariteit een vlucht genomen. De olijfboom wordt op een centrale plaats in de tuin geplaatst. Geen groen er omheen, maar in een verhoogde stenen border.

Vuurschalen

Vuur in de tuin is altijd gezellig, maar was het eerst de barbecue of de open haard, nu zijn er de vuurschalen. Vuurschalen met een diameter van minimaal 1 meter, geplaatst op een verhoging. Ze zijn er m.n. in natuurtinten en zijn echte blikvangers. Ze moeten goed gemonteerd worden, om ongelukken te voorkomen. Op de grond grind om de vuurschaal geeft een mooi effect.

Tuinschilderij

Een minder mooie houten schutting kan een echte blikvanger worden door er een schilderij op te maken. Neem hier wel het juiste materiaal voor. Eventueel kan het schilderij omlijst worden met een spiegel. Dit geeft weer een ruimtelijk effect.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gerecycled plastic; duurzaam en milieuvriendelijk tuinhoutGerecycled plastic; duurzaam en milieuvriendelijk tuinhoutGerecycled plastic of duurzaam kunststof zijn milieuvriendelijke basismaterialen voor tuinschermen, tuinmeubelen, vlonde…
De kleine tuin op z’n mooistDe kleine tuin op z’n mooistBij een huis met een kleine tuin wordt de tuin vaak “vergeten”. Vergeten in de zin van de aankleding, er een lekkere ple…
De tuin in rusteDe tuin in rusteDe tuin is tot het voorjaar in ruste, maar dat neemt niet weg dat er in de wintermaanden wel gekeken kan worden naar de…
Zuidelijke invloeden in de tuinZuidelijke invloeden in de tuinEen tuin met zuidelijke invloeden kan zowel een groene tuin als een grijs betegelde of betonnen plaats opfleuren. Met be…

Mooie potten en bakken voor in de tuinMooie potten en bakken voor in de tuinEen mooie plant in een pot die de tand des tijds niet doorstaan heeft of in een te kleine pot. Het kan op vele vlakken f…
Vuur in de tuinVuur in de tuinVuur in de tuin kan heel gezellig zijn, maar wat voor vormen van vuur in de tuin hebben we eigenlijk en wat is toegestaa…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-06-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.