Geluidsarm tuingereedschap wordt steeds populairder

Geluidsarm tuingereedschap wordt steeds populairder Elektrisch tuingereedschap is onmisbaar in de tuin. Zeker voor een tuin met een groot gazon, veel hagen of bomen is dit ideaal tuingereedschap. Met elektrisch tuingereedschap gaat alles nu eenmaal net iets handiger en sneller dan met handmatig gereedschap. Nadeel van veel elektrische tuinmaterialen is het geluid dat ze produceren. Wie met de apparaten in de weer is, heeft over het algemeen niet eens zo veel last van dit lawaai. Maar buren kunnen zich wel al snel gaan ergeren aan de extra decibellen die geproduceerd worden. Zeker als ze net rustig in de tuin willen gaan zitten en genieten.

Geluidsarm tuingereedschap

Elektrisch tuingereedschap is niet meer weg te denken uit onze tuinen. Het is onmisbaar geworden voor een goed en gemakkelijk onderhoud van onze tuin. Eigenaren van een kleine tuin, kunnen misschien nog zonder het assortiment aan elektrisch tuingereedschap. Een klein gazon, een stukje haag, een beetje afgevallen blad van een kleine boom; dat is voor de liefhebber nog wel te doen met een gewone hand grasmaaier, heggenschaar en bezem. Maar wordt een tuin iets groter, dan wordt toch al snel het gemak van elektrisch tuinmateriaal ingezien.

Heel lang heeft men het elektrische tuingereedschap alleen beoordeeld op het gemak ervan. Dat deze apparaten veel geluid produceren werd eigenlijk gewoon voor lief genomen. Althans door de bediener van het apparaat. De buurman of buurvrouw, die net even rustig in de tuin wilde gaan zitten, dacht daar soms heel anders over. Nu is bijna iedereen het er wel over eens dat elektrisch aangedreven tuingereedschap wel erg veel geluid produceert. Producenten van deze apparaten zijn zich dan ook steeds meer gaan buigen over de mogelijkheid om het aantal decibel dat het apparaat produceert (fors) terug te dringen. Hierdoor wordt het aanbod van geluidsarm tuingereedschap steeds groter.

Geluidsarme hakselaar

Hakselaar van Powerplus

De Powerplus geluidsarme hakselaar (model POWXG6461) is geschikt voor het verhakselen van takken met een doorsnede van maximaal 40 mm. doorsnede. Een gemakkelijk verrijdbaar model hakselaar voorzien van een opvangbak met een inhoud van 60 liter. Bovendien is deze hakselaar met zijn geluidsprestatieniveau van 91 dB(A) zeer geluidsarm.

Hakselaar Viking GE 35 L

Een mooi vormgegeven hakselaar met een breed onderstel voor extra stabiliteit. De Viking GE 35 L is geschikt voor snoeiafval van maximaal 36 mm. Het geluidsvermogen niveau van deze geluidsarme hakselaar ligt op 92 dB(A). Bijzonder is de omkeermogelijkheid van de draairichting. Eventueel klem zittende takken kunnen door deze optie op een veilige manier weer worden losgemaakt. Het speciale wals systeem is voorzien van een langzaam lopende snij wals, die de takken zeer grondig versnippert.

Geluidsarme bladblazer

Bladblazer Husqvarna 356BTx

De Husqvarna 356BTx is een revolutionair ontwerp. Opvallend is de mooie ergonomische vormgeving, het voor een bladblazer zeer lage geluidsniveau en de uitzonderlijke prestaties. De motor, het ventilatorhuis en de gebruikte isolatie verminderen het lawaai aanzienlijk. Er is minimale ruis met een zachtere toon. De fabrikant gegarandeerd een geluidsdrukniveau van maximaal 100dB(A). Bij het oor van de gebruiker blijft het geluidsdrukniveau steken bij 91 dB(A).

Bladblazer van STIHL

De geluidarme bladblazer Stihl BGA85EL is voorzien van een sterke lithium accu (160 WQh lithium-ion-accu). Hierdoor heb je volledige bewegingsvrijheid en geen last van (beperkende) elektrische snoeren. Het is een krachtige bladblazer, die zijn werk uitstekend doet en waarmee je tegelijkertijd je buren te vriend houdt. De geluidsarme motor maakt deze bladblazer zeer geschikt voor het werken in geluidsgevoelige omgevingen. Het geluidsvermogen niveau van deze mooie en goed werk leverende bladblazer is 98 dB(A).

Geluidsarme heggenschaar

Heggenschaar HSE 61

De geluidsarme heggenschaar HSE 61 is verkrijgbaar met een zaagbladlengte van 50 en van 60 cm. De totale lengte van de heggenschaar is 121 cm. We hebben hier te maken met een elektrische heggenschaar, die voorzien is van een krachtige trilling arme motor (500watt). Een heggenschaar met een ergonomische vormgeving en eenvoudige bediening, waardoor het zeer comfortabel wordt om de hagen en struiken te knippen. Het geluidsvermogen niveau van deze heggenschaar is 94 dB(A).

Heggenschaar Husqvarna 122HD45

De Husqvarna 122HD45 is een zeer handzame en lichtgewicht heggenschaar. Het lage geluidsniveau is zeer prettig, zowel voor de gebruiker als ook voor de buren. Het geluidsvermogen niveau bedraagt 101 dB(A) en bij het oor van de gebruiker maar 93 dB(A). Een perfecte heggenschaar voor particulier gebruik. De merkbaar effectieve anti-vibratie dempers absorberen de trillingen, waardoor hij prettig is in gebruik en minder belastend voor de armen en handen van de gebruiker.

Geluidsarme grasmaaier

Grasmaaier van EGO Power

De EGO Power+ maaier (type LM2001) is een zeer krachtige oplaadbare grasmaaier, die werkt op een Lithium-accu. De prestaties van deze machine den niet onder oor die van een benzine aangedreven grasmaaier, maar is aanzienlijk eenvoudiger en, heel belangrijk, veel stiller in gebruik.

Makita accu grasmaaier

Van het merk Makita is de Makita DLM380Z 36V grasmaaier een zeer gebruikersvriendelijke lichtgewicht grasmaaier. Deze geluidsarme machine heeft een handige duw-beugel, die door de lage hoek weinig duw-kracht vraagt. Doordat hij verstelbaar is in twee posities is hij handig in te stellen naar de lengte van de gebruiker. De beugel kan bovendien worden ingeklapt, waardoor de machine handig op te bergen is.
© 2015 - 2024 Martina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tuingereedschap, let op garantie!Tuingereedschap is niet in één maat of merk verkrijgbaar, er zijn diverse maten en merken. Je kunt kiezen uit bijvoorbee…
Garden Groom, heggenschaar met mogelijkhedenGarden Groom, heggenschaar met mogelijkhedenDe Garden Groom is een revolutionaire heggenschaar die snoeit en meteen het afgesneden snoeiafval opvangt, zodat u na af…
Elektrische heggenschaar meestal voorkeur boven handschaarElektrische heggenschaar meestal voorkeur boven handschaarVeel tuinliefhebbers verkiezen een heg als afscheiding van hun gebied in plaats van een schutting. Gelukkig zijn de beto…
Tuingereedschap: kopen en huren van gereedschap voor de tuinTuingereedschap: kopen en huren van gereedschap voor de tuinHet is op veel plaatsen mogelijk om tuingereedschap te kopen of te huren. Er zijn een groot aantal verschillende soorten…

Moestuin: regels en weetjes voor een optimaal resultaatMoestuin: regels en weetjes voor een optimaal resultaatDe ene moestuin is de andere niet. Waarom staat alles bij de een er blakend en fris bij? En wil het bij jou maar niet lu…
Een border aanleggen op zandgrond of kleigrondEen border aanleggen op zandgrond of kleigrondEr zit een groot verschil tussen planten die in zandgrond groeien en planten die in kleigrond zijn geplant. Planten in k…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Andreas160578, Pixabay
  • www.stihl.nl
  • www.husqvarna.com
  • www.blackanddecker.nl
  • www.wolf-garten.nl
  • https://egopowerplus.nl/producten/grasmaaiers/lm2001e-49cm-grasmaaier
Martina (252 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Tuin
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.